Zile de naştere

Ce monument e in poza de mai jos?

Vizualizări: 36

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Casa de cultură Tecuci, Galaţi

Casa de cultură a municipiului Tecuci - Galaţi

Instituţia de cultură se află instalată de peste patru decenii în clădirea vechii Primării a Tecuciului ce a fost edificată în anii 1886 – 1887 după proiectul arhitectului bucureştean Dimitrie Maimarolu.

Casa de Cultură Raională a fost înființată în anul 1953, menirea sa fiind aceea de a contribui la „răspândirea culturii și artei în rândul maselor de oameni ai muncii”

– din anul 1969, a ființat ca și Casa de Cultură a municipiului Tecuci. Timp de 30 de ani instituția a functionat în clădirea cu etaj de pe strada 13 Septembrie, colț cu strada Republicii.

– din 1978, Casa de Cultură a fost mutată în clădirea vechii Primării din strada 1 Decembrie 1918, nr. 62 (clădire pe care a preluat-o de la Casa Agronomului)

  • 1886 – 1887 – S-a construit clădirea în care este astăzi sediul Casei de Cultură a Municipiului Tecuci. Iniţial aici a funcţionat Primăria şi ulterior Casa Agronomului. Autorul proiectului de construcţie este arhitectul Dimitrie Maimarolu.
  • 1938 – În lună martie s-au pus bazele Căminului Cultural orăşenesc „Calistrat Hogaş”.
  • 1953 – În luna august s-a înfiinţat Casa Raionala de Cultură, în cadrul căreia îşi desfăşurau activitatea formaţia de teatru, orchestrele de muzică populară şi semisimfonica, grupul coral, precum şi cenaclul literar „George Coşbuc”.

8 oct 2021 - ora 11.20 - 2 raspunsuri 

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->