Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Zile de naştere

Îmi place să scriu despre animalele din pădure,

În copilărie deseori  în cort bine am dormit,

Am la nepoți peste ani multe de povestit,

Adunam ciuperci bune, dar și multe mure.

 

Când venea un iepuraș spuneam "Bine ai venit",

Chiar dacă căprioarele erau mereu singure,

Le dădeam mâncare multă să se bucure,

Cerbul mai avea în pădure mult de bocănit.

 

Așa eram în copilărie, printre brazi alergam,

Acum pădurea este săracă, este mai tristă,

Caut și acum cu privirea un cerb și un iepuraș,

 

Nu știam ce era frică, bine în râuri înnotam,

Omul neputincios la golirea munților asistă,

Urmăresc printre florile frumoase un fluturaș,

 

Vizualizări: 130

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Drama mea, am fost patru caprioare, singure în concurs.  Îmi pare rău, a fost un cuncurs foarte frumos. De fapt toate au fost minunate.

Ei peste finiş, dar s-a hotărât, aşa că iar "scormonim".. şi găsim "mâncare mută", şi dacă ar fi fost multă găsim o repetiţie  multă, mult în aceeaşi propoziţie... Băi da' câtcotaş mai pot fi, ce să zic!

Ca să fiu totuşi iertat acord nota 9 !

Doamnă Nicoleta, eu sincer vă mulţumesc pentru poveştile dv. "cinegetice", a fost o încântare să aflu mai multe despre cerbi şi alte orătănii ale pădurii. Remarc însă şi dârzenia şi ambiţia şi dpruirea cu care vă implicaţi. Mai rar aşa ceva!

Am ceva cuvinte şi pentru Aurelia! Dacă aş putea ţi-aş face au acum un sonet cu o "cerboaică", căci într-o singură seară am notat  38 de lucrări! Şi toate comentariile au peste 90 de cuvinte! Te aştept să mă imiţi! Şi să-ţi faci singură un sonet cu cerboaica care s-a îndoit de un cerb!

Iar pr. Muntean al nostru jurizator o propunere: găseşte o chichiţă prin regulament să prelungeşti termenul de notare. Sunte vreo 85 de poezii de citit, de analizat, de nota. este o medie de 17 pe zi. Dacă vrem obiectivitate ne trebuie mai mult tim. Găseşti tu cumva să le împaci pe toate, ce zic? Chem în sprijin toate cerboiaicele participante la concurs! 

Matei, poate ai dreptate, poate n-ai. În mod normal termenele sunt termene. Obiectiv însă, consider că e un adevărat maraton pentru o persoană să aprecieze 87 de poezii în 5 zile. Dacă o face doar de forma "intru pe pagină, văd titlul şi dau nota" - în maxim 60 min. termină. Dacă se respectă şi citeşte fiecare rând şi-l analizează atunci o medie de 17 lucrări pe zi e cam mult (ne gândim co o astfel de analiză ia cel puţin 10 min, adică ar dedica numai concursului cam 3 ore pe zi).

Aşa că până vineri 07.09.2018 la ora 20.00 putem prelungi termenul de aprecieri şi comentarii. 

Nota 

Și eu am rămas „mută” ca-n versul: „Le dădeam mâncare mută să se bucure” când a apărut această poezioară. Nu-i mai vedeam rostul...

Nu intuiesc nici legătura dintre „frică”, „golirea munților” și „fluturașul” din final. Fiindcă a fost acceptată în concurs ofer nota șase.

Decizia domnului Muntean, referitoare la acel „fotofiniș” a fost corectă. Noi am „sărit puțin pârleazul”.

© 2019   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

Live Support /********* ********/