Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Zile de naştere

Concursul va avea 20 de întrebări. În fiecare zi (de luni până vineri) se va pune o întrebare - la orele 6 - cu trei variante de răspuns, la care așteptăm opțiunea dumneavoastră până la orele 20 (ora României). Toți concurenții vor primi câte 1 punct, bineînțeles în cazul unui răspuns integral corect. La sfârșitul lunii, primii trei concurenți cu punctajul cel mai mare vor fi premiați. În caz de egalitate de puncte, câștigătorul va fi tras la sorți. Răspunsul va fi de tipul a, b sau c sau a+b, b+c, a+c, a+b+c.

Nu acceptăm răspunsuri în afara orelor de concurs. Întrebările vor fi suficient de dificile, pentru a solicita o documentare mai profundă.


Rugam participantii la concurs pe facebook sa raspunda in comentarii, iar rezultatele le vom publica in altmarius.ning, cu specificatia "f". Se pot trimite raspunsuri doar pina la ora 20. 


Sponsorii concursului sunt: Anticariat Albert si Anticariat Odin, https://www.facebook.com/AnticariatOdin/?fref=ts,  Biblioteca  care oferă câștigătorilor vouchere sau cărți în valoare de 50 de lei.


Vă urăm deplin succes în participarea la acest concurs!

Întrebarea 1

Care scriitor român l-a considerat pe Mihail Sadoveanu, Ștefan cel Mare al literaturii române? 

a) Geo Bogza

b) Radu Tudoran

c) Nichita Stănescu

(801)

NOTĂ: Reţeaua CRONOPEDIA, prin Biblioteca Cronopedia pe care o administrează, a hotărât să sponsorizeze activităţi culturale desfăşurate şi în alte spaţii internistice. Membrii reţelei noastre pot participa la aceste concursuri, accesând link-ul din titlul postărilor (va fi necesară şi înscrierea iniţială pe site-ul altmarius.ning.com); răspunsurile la întrebările afişate se comunică pe site-ul indicat sau pe pagina de facebook a aceluiaş concurs Altmariusconcurs- facebook.

Noi vom prelua zilnic întrebările concursului pe site-ul nostru şi vom publica în final căştigătorii acestuia. Sperăm ca în primul rând premiile sponsorizate de noi (în valoare de 60 lei) să fie căştigate de membrii noştri participanţi.

Prin aceste activităţi de sponsorizare şi participare sperăm să atragem (şi prin dumneavoastră) mai mulţi participanţi la propriile noastre mini-concursuri lunare de creaţie literară sau la activităţile editorialistice ale revistelor şi pe care le administăm.

Vizualizări: 70

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

a

Felicitări pentru promptitudine.

Nu deranjează postarea răspunsului şi aici. Dar pentru a fi luat în considerare vă rog să mergeţi pe link-ul indicat în titlul postării de mai sus (azi vă şi înscrieţi pe site-ul altmarius) şi postatţi acolo răspunsul dv. Sau dacă nu doriţi înscrierea pe site-ul altmarius.ning.com, mergeţi pe pagina de facebook indicată pentru concurs şi scrieţi acolo răspunsul dv. 

Eu ştiu despre aceste concursuri de vreo 5-6 ani, de pe la începuturile ning în România. Am avut şi eu impreia asta la început - am participat la vreo 5 ediţii din care sigur 3 le-am câştigat, nu mai ţin minte exact câte au fost de fapt - şi pot să spun cu mâna pe inimă că nu se pune problema corectitudinii.

Dl. Marius Ionescu care se ocupă de concurs are propria lui bază informaţională de informare - biblioteca proprie - şi cu mâna pe inimă pot spune că pe parcurs întrebările devin mai grele şi unele răspunsuri nu mai pot fi găsite pe google (treabă verificată de mine).

De fapt şi la întrebarea aceasta au fost, azi, deja discuţii contradictorii în sensul că unii sunt pentru varianta "a" - Geobogza, alţii pentru varianta cu G. Călinescu! Culmea e că toţi dau ca sursă doar nişte articole de pe internet, dar nimeni nu a putut preciza până acum exact lucrarea - titlu, autor, pagină - pentru verificare! /Din proprie experienţă uneori wikipedia în limba română are informaţii eronate grav faţă de adevărul istoric sau chiar faţă de varianta în engleză sau în germană).

Până la urmă rămâne la latitudinea "concurenţilor" dacă se înscriu pe altmarius.nimg.com sau altmariusconcurs - facebook. Numai acolo se contabilizează răspunsurile pentru departajarea căştigătorului. Aici, pe site-ul nostru suntem doar o platformă de republicare-promovare, pentru ca şi destinatarul (altmarius) să ne facă nouă, prin link-urile pe care le postează la ei pentru noi.

© 2019   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

Live Support /********* ********/