Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Zile de naştere

Concursul va avea 20 de întrebări. În fiecare zi (de luni până vineri) se va pune o întrebare - la orele 6 - cu trei variante de răspuns, la care așteptăm opțiunea dumneavoastră până la orele 20 (ora României). Toți concurenții vor primi câte 1 punct, bineînțeles în cazul unui răspuns integral corect. La sfârșitul lunii, primii trei concurenți cu punctajul cel mai mare vor fi premiați. În caz de egalitate de puncte, câștigătorul va fi tras la sorți. Răspunsul va fi de tipul a, b sau c sau a+b, b+c, a+c, a+b+c.

Nu acceptăm răspunsuri în afara orelor de concurs. Întrebările vor fi suficient de dificile, pentru a solicita o documentare mai profundă.
Rugam participantii la concurs pe facebook sa raspunda in comentarii, iar rezultatele le vom publica in altmarius.ning, cu specificatia "f". Se pot trimite raspunsuri doar pina la ora 20. 
Sponsorii concursului sunt: Anticariat Albert si Anticariat Odin ,https://www.facebook.com/AnticariatOdin/?fref=ts,  Biblioteca Cronopedia care oferă câștigătorilor vouchere sau cărți în valoare de 50 de lei
Vă urăm deplin succes în participarea la acest concurs!

Reţeaua CRONOPEDIA, prin Biblioteca Cronopedia pe care o administrează, a hotărât să sponsorizeze activităţi culturale desfăşurate şi în alte spaţii internistice. Membrii reţelei noastre pot participa la aceste concursuri, accesând link-ul din titlul postărilor (va fi necesară şi înscrierea iniţială pe site-ul altmarius.ning.com); răspunsurile la întrebările afişate se comunică pe site-ul indicat sau pe pagina de facebook a aceluiaşi concurs Altmariusconcurs- facebook.

Noi vom prelua zilnic întrebările concursului pe site-ul nostru şi vom publica în final căştigătorii acestuia. Sperăm ca în primul rând premiile sponsorizate de noi (în valoare de 60 lei) să fie căştigate de membrii noştri participanţi.

Prin aceste activităţi de sponsorizare şi participare sperăm să atragem (şi prin dumneavoastră) mai mulţi participanţi la propriile noastre mini-concursuri lunare de creaţie literară sau la activităţile editorialistice ale revistelor Cronos şi Taifas literar pe care le administăm.

Răspunsul zilei precedente: c

Întrebarea 9:

Republica Kurdistan a ființat timp de 11 luni în secolul XX, având capitala la Mahabad (din această cauză a fost numită și Republica Mahabad) și ca președinte pe Qazi Mohammed. În ce an s-au desfășurat cele 11 luni ale existenței Republicii Kurdistan (Mahabad)? 

a) 1946

b) 1948

c) 1950

(1009)

Clasament:

1. Maria Costinescu     8 p. - facebook
2. NicolaeTudor            8 p. - facebook
3. Mina Munteanu        8 p. - facebook
4. Gabriela Costache   8 p. - facebook
5. Aurelia AlbAtros      8 p. - facebook
6. Mircea Bărboiu         8 p. - facebook
7. Răzvan Anghel         8 p. - facebook
8. Marcel Condurache  7 p. - facebook
9. Victor Gheorghe       5 p. - altmarius
10. Melania Stângaciu  3 p. - facebook
11. Giurgiu Maria           3 p. - facebook
12. Eugen Nanu Darian 2 p. - facebook
13. Nicu Dacul               2 p. - facebook
14. Adrian Kiss              1 p. - facebook

Vizualizări: 44

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Am o rugăminte pentru toți participanții sau simpatizanții concursurilor altmarius - Orice amănunt furnizat suplimentar influențează decisiv răspunsurile celorlalți concurenți. Această rugăminte este valabilă atât pe site-ul altmarius, cât și pe Cronopedia (care preia întrebările concursului nostru, dar care nu contabilizează răspunsurile) cât și pe facebook. Rugăm insistent - nu este nevoie decât să indicați litera corespunzătoare răspunsului dumneavoastră, știm că aveți informațiile respective, dar vă rugăm insistent nu ne stricați concursul!

Doamna, va rog sa ma credeti ca toti concurentii se pot orienta dupa tot ce apare pe net. Spun acest lucru in cunostiinta de cauza - orgamizez acest concurs de mai mult de zece ani, si cunosc cam toate posibilitatile. In momentul in care a aparut ca sponsor si Cronopedia, chiar daca nu s-au inscris pe site, vor cauta eventuale raspunsuri si aici. De aceea, este bine ca sa nu se ofere nici aici amanunte care pot duce la un raspuns. Si asa, restul internetului imi creeaza destule probleme, de foarte multe ori datele oferite de Wikipedia (in limba romana, mai ales) sunt eronate. Domnul Ioan Munteanu, unul dintre administratorii Cronopediei, imi cunoaste activitatea, la inceput si el s-a numarat printre cistigatori (cind aveam acest concurs pe platforma weblog.ro, acum desfiintata)si  cred ca va fi de acord cu mine in a nu permite afisarea de amanunte referitoare la raspunsuri. Oricum, eu seara ofer raspunsul corect, si daca este necesat dau si amnuntele necesare, eventual si sursa bibliografica. Multumesc pentru intelegere!

© 2019   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

Live Support /********* ********/