Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Zile de naştere

Zile de naştere sărbătorite astăzi

Zile de naştere sărbătorite mâine

Vizualizări: 194

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Felicitări!

Iți mulțumesc atât pentru mine, cât și pentru Dorina, Nicoleta !
Dorina văd că nu vrea să apară la interval, probabil că are
necazuri în dragoste !
             Cine știe ?


Cuvintele Domnului Ioan Muntean !

Una peste alta ne bucurăm că am "cucerit" un fan al sonetelor, care, culmea, pe baza aprecierilor juriului dar şi al votanţilor a ocupat primele 2 locuri! Felicitări Vladimir - eşti surpriza incontestabilă a verii în materie de sonete!!!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vă mulțumesc... Domnule Ioan Muntean ! Impresionante cuvinte, dar mărturisesc că am muncit pe bandă rulantă pentru acest concurs. Doamna Lenuș Lungu, Dumneavoastă, Domnul Constantin Bidulescu, sunteți Foarte speciali pentru mine. Mulțumesc tuturor celor care mi-au apreciat și judecat pozitiv munca. Succes pe mai departe, Doamnei Dorina Pop, cât și Doamnei Nicoleta Mija, care au constituit o forță reală, greu de învins în acest minunat concurs. Aștept cu nerăbdare noi concursuri, sperând să am o nouă participare, dacă priceperea mea va fi pe măsura cerințelor și a temelor respective. Iubesc Cronopedia, vă iubesc pe toți, sunteți familia mea iubită.
Vă mulțumesc pentru că existați și îmi luminați viața mea de zi cu zi.

Dumnezeu să vă ocrotească, dragii mei !

Vladimir Nichita / Australia.
05/10/2019


Surpriză a verii...

Surpriză incontestabilă a verii
Este ceva ce mult ador -
Deci acum pot ca să „mor”
De senzații-ale plăcerii.

Pot să-ncerc chiar ca să „zbor”
Peste valurile Mării,
Spre-acești ochi ai depărtării
Ce mă cheamă și mă vor.

Un Sonet... este rațiune
De privire către-o Țară -
Romania mea minune.

Nu vreau să cer permisiune
Și nimic ce se măsoară -
Pentru ce iubesc pe bune.


Vladimir Nichita / Australia.
05/10/2019

 

Chiar dacă sunt conștientă că nu sunt „un as” în plămădirea sonetelor, mă bucură premiul obținut. Însă atât eu, cât și Vladimir avem mult de șlefuit pentru ca sonetul să fie sonet. Cu toate acestea, sentimentele mele de admirație „fug” spre Melbourne, alături de o îmbrățișare. Felicitări, dragă Vladimir! Mi-a plăcut spiritul tău competitiv și faptul că n-ai cedat...

N-am agreat însă ideea celorlalți colegi de site de a sta în umbră. Galant ca de obicei, domnul Muntean a prelungit perioada de postare a creațiilor, dar nu s-a înghesuit mai nimeni. De ce? Greu răspuns. Invit și pe această cale la... PREZENȚĂ în concursurule viitoare și fie ca cel mai bun să urce pe podium.

În ceea ce privește ideea domnului Muntean de a schimba regulamentul la votarea cu steluțe sunt de acord. Am putea, de exemplu, să alegem fiecare doar trei creații pe autor acordăndu-le fiecăruia câte 3, 2 sau o steluță. Astfel reflecția negativă n-ar „atinge” pe nimeni, cum am pățit (personal) cu alte ocazii.

Cu prietenie,

Dorina

Bună Dorina...

Nu cred că ești un as în plămădirea sonetelor, dar știu că amândoi am încercat șă creem lucruri deosebite, lucruri care au evidențiat stări sufletești caracteristice fiecăruia dintre noi.Știu că nu te bucură premiul obținut, dar așa a fost să fie. Eu nu cedez ușor, sunt o persoană foarte ambițioasă. Mi-a trebuit timp ca să înțeleg modul de a scrie un sonet, dar am reușit. Nu am scris în viața mea așa ceva, dar cu ajutorul Domnilor Muntean și Bidulescu, am înțeles până la urmă mecanismul. Cât și citind sonete de pe Internet.
Pot să spun că acum e ok, chiar ador acest fel de poezie, mi se pare floare la ureche. În sonetele tale, folosești pre mult semnele de întrebare, care complică cursivitatea.Un mod mai simplist, ar ajuta enorm la ridicarea valorică a sonetului.Fără mielușei și alte orătănii, care nu își au rostul. Este o părere personală, fără intenție de a te jigni, sau a pune la îndoială talentul tău, Dorina. Așa cum am mai spus, consider că nu e bine ca concurenții să se noteze între ei cu steluțe.Tu mi-ai dat trei steluțe la absolut toate sonetele mele. Cum ar fi fost, dacă eu îți dădeam una, sau două ? Imi imaginez ce față ai fi făcut. Apoi, pentru a căștiga, fiecare concurent caută să noteze adversarul cu căt mai puține steluțe. Nu e cazul nostru, dar in concursuri cu participare masivă, cam așa se întâmplă.

Sincere felicitări... pentru premiul obținut la sonete, căt și la proză scurtă (o carte într-o filă)
Mulțumesc pentru felicitările tale, Dorina !
Mă bucur că ți-a plăcut spiritul meu competitiv. Să știi că nu cedez niciodată prea ușor

Sincere felicitări, Nicoleta... participarea ta a fost foarte valoroasă, păcat că nu ai concurat in mod direct !
Mulțumesc pentru felicitări, Nicoleta !

Pupici și calde îmbrățișări din îndepărtata Australie, Dorina și Nicoleta !

Cu deosebită prietenie,

Vladimir
06/10/2019

Felicitări tuturor! 

Toţi aţi fost deosebiţi...Vă îmbrăţişez cu drag de la mare îndepărtare.

Mulțumiri și deosebit respect, Lenușa !

© 2020   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

--> /********* ********/