Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Zile de naştere

mini-concurs – ediţia a 5-a – Tu cum îţi bei cafeaua? – mini-interv...

Reporter: Aveți un album de fotografii cu cafele decorate cu spumă de lapte premiat la Campionatul Mondial de Barista. Ce a stat la baza acestor inedite fotografii?

Javier Perez: Nu știu dacă sinceritatea se premiază, însă întâmplător am reușit această performanță. Cu cinci ani în urmă, prietena mea de atunci, insista să ne vedem la o cafenea din centrul orașului. O ședință foto m-a încurcat puțin și-am întârziat cam o jumătate de oră. Plictisindu-se, fata a comandat o cafea. Chelnerul i-a adus-o chiar în momentul când m-am așezat, gâfâind, pe scaunul alăturat. Surprins de inimioara de la suprafața ceștii, care-și contura în taină declarația, rapid am făcut o fotografie. Din păcate domnișoara m-a informat că idila noastră și-a consumat povestea. Atunci am pierdut un suflet blând, însă am câștigat ideea de a asocia două pasiuni. Pasiunea mea pentru fotografie era deja ca un viciu, însă imaginea unei cafele personalizată a completat-o perfect.  

R.: Nu cumva v-ați refugiat în umbra aparatului de fotografiat, renunțând la fotomodele în favoarea cafelelor realizate de barista pentru a vă ascunde rănile din iubire?

J.P.: Sunt un om realist. În viața mea „roiesc” femei frumoase care sunt dispuse oricând să-mi... cadă la picioare. Nu știu despre ce răni vorbiți. Ador o cafea bună la fel de mult ca o femeie iubitoare.

R.: Fiind declanșată pasiunea pentru imaginea unei cafele personalizată, atunci ați vorbit cu barista care o realizase?

J.P.: În ziua aceea nu, dar am revenit peste câteva zile și am comandat o cafea, solicitând în același timp dorința de a-l cunoaște pe „artistul” care o concepuse. Inițial făceam fotografii cafelelor ca într-o joacă, dar cu timpul, revenind în acea cafenea, ori de câte ori timpul îmi permitea, mi-am dat seama că pot îmbina două pasiuni – fotografia și cafeaua.

R.: Cum ați ajuns la un Campionat Mondial de Barista, secțiunea fotografie?

J.P.: Vă grăbiți... Barista care-i făcuse fostei prietene cafeaua cu inimioara, era chiar câștigătorul Campionatul Național de Barista. Cu timpul ne-am împrietenit. Mă chema de fiecare dată când o nouă idee „răsărea” deasupra minunatelor lui cafele.

R.: Ați devenit o echipă?

J.P.: Cum ați ghicit? În echipă am mers și la mondiale...

R.: Dar medaliile le-ați luat separat. Sau... greșesc?

J.P.: Nu greșiți, însă sunteți complet dezinformat. Prietenul meu, cel mai bun barista din Mexic, s-a calificat în finală, însă un păcătos de telefon l-a informat că iubita lui se zbătea între viață și moarte, în urma unui accident de motocicletă. Nu mai putea pune pasiune în cafea, când știa că acasă mocnește o tragedie. Nici n-a mai stat la finală, ci a evadat cu primul avion.

R.: Dacă aș fi un reporter liniar, v-aș sugera să refacem interviul, însă simt că informațiile pe care mi le-ați dăruit sunt exact ceea ce-mi doream. Sunteți dispus să-mi  prezentați și sursa de inspirație?

J.P.: Nimic mai simplu. Încă lucrează la cafeneaua din centru...

 

**********

476 cuvinte

7 întrebări, 7 răspunsuri

Vizualizări: 238

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Barista - un subiect interesant penztru cunoscători! Şi se demonstrează încă odată că o cafea poate încurca (sau descurca) chiar şi amorurile! Mi-a plăcut sincer interviul!

Mă bucură faptul c-ați apreciat acest text, domnule Anghelescu. Ofer, în semn de mulțumire, o cafea.

Imagine similară

Când iubirile se-mpletessc printre cafele devine interesant şi ajungi să scormoneşti şi în zaţ... Am să trec, din curiozitate pe la cafeneaua din centru...

Decât să „scormonim în zaț” cred că ar fi mai benefic să ascultăm muzică:

E cea mai „tare” cafea pe care-am primit-o, dragă Aurelia, din acest concurs./ De unde știi că-mi plac dulciurile și impusa cură de slăbire mă țin departe de ele? E o cafea, da? O voi consuma cu plăcere și-ți mulțumesc. 

Pentru cele trei steluțe ofer cu drag o altă cafeluță.

Imagine similară

Interviul, cum spuneam deunăzi, e plăcut. Subiectul concursului? Cam inexistent. Aşa că mă văd nevoit, cu tristeţe să acord numai 1 steluţă.

*

Ce să mai spun, domnule Anghelescu? Chiar dacă susțineți că „subiectul este inexistent” eu vă ofer o caffe frappe.

Imagine similară

Când e vorba de iubiri, normal, mie mi se aprind... "cafelele" !

Glumesc, eu ador astfel de încurcături şi având în vedere că interlocutorul tău e un barista campion nu pot decât să ofer cu mult drag cele 3 steluţe!

***

Sunt onorată, dragă Rodica, de cele trei stelușe pe care mi le-ai dăruit. Mulțumesc.

Bun interviu chiar daca nu are toate cele 500 de cuvinte! Felicitări!***

Solicitarea regulamentul era „maxim 500 de cuvinte”. Aprecierea și nota dumneavoastră mă onorează, doamnă Gabriela. Vă mulțumesc.

 Imagini pentru cafea cu iubire

Un interviu care nu are nimic din tema impusă concursului. Acord 1 steluţă. *

© 2019   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

Live Support /********* ********/