Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Zile de naştere

Zile de naştere sărbătorite astăzi

Zile de naştere sărbătorite mâine

mini-concurs – ediţia a 5-a – Tu cum îţi bei cafeaua? – mini-interv...

Reporter: Aveți un album de fotografii cu cafele decorate cu spumă de lapte premiat la Campionatul Mondial de Barista. Ce a stat la baza acestor inedite fotografii?

Javier Perez: Nu știu dacă sinceritatea se premiază, însă întâmplător am reușit această performanță. Cu cinci ani în urmă, prietena mea de atunci, insista să ne vedem la o cafenea din centrul orașului. O ședință foto m-a încurcat puțin și-am întârziat cam o jumătate de oră. Plictisindu-se, fata a comandat o cafea. Chelnerul i-a adus-o chiar în momentul când m-am așezat, gâfâind, pe scaunul alăturat. Surprins de inimioara de la suprafața ceștii, care-și contura în taină declarația, rapid am făcut o fotografie. Din păcate domnișoara m-a informat că idila noastră și-a consumat povestea. Atunci am pierdut un suflet blând, însă am câștigat ideea de a asocia două pasiuni. Pasiunea mea pentru fotografie era deja ca un viciu, însă imaginea unei cafele personalizată a completat-o perfect.  

R.: Nu cumva v-ați refugiat în umbra aparatului de fotografiat, renunțând la fotomodele în favoarea cafelelor realizate de barista pentru a vă ascunde rănile din iubire?

J.P.: Sunt un om realist. În viața mea „roiesc” femei frumoase care sunt dispuse oricând să-mi... cadă la picioare. Nu știu despre ce răni vorbiți. Ador o cafea bună la fel de mult ca o femeie iubitoare.

R.: Fiind declanșată pasiunea pentru imaginea unei cafele personalizată, atunci ați vorbit cu barista care o realizase?

J.P.: În ziua aceea nu, dar am revenit peste câteva zile și am comandat o cafea, solicitând în același timp dorința de a-l cunoaște pe „artistul” care o concepuse. Inițial făceam fotografii cafelelor ca într-o joacă, dar cu timpul, revenind în acea cafenea, ori de câte ori timpul îmi permitea, mi-am dat seama că pot îmbina două pasiuni – fotografia și cafeaua.

R.: Cum ați ajuns la un Campionat Mondial de Barista, secțiunea fotografie?

J.P.: Vă grăbiți... Barista care-i făcuse fostei prietene cafeaua cu inimioara, era chiar câștigătorul Campionatul Național de Barista. Cu timpul ne-am împrietenit. Mă chema de fiecare dată când o nouă idee „răsărea” deasupra minunatelor lui cafele.

R.: Ați devenit o echipă?

J.P.: Cum ați ghicit? În echipă am mers și la mondiale...

R.: Dar medaliile le-ați luat separat. Sau... greșesc?

J.P.: Nu greșiți, însă sunteți complet dezinformat. Prietenul meu, cel mai bun barista din Mexic, s-a calificat în finală, însă un păcătos de telefon l-a informat că iubita lui se zbătea între viață și moarte, în urma unui accident de motocicletă. Nu mai putea pune pasiune în cafea, când știa că acasă mocnește o tragedie. Nici n-a mai stat la finală, ci a evadat cu primul avion.

R.: Dacă aș fi un reporter liniar, v-aș sugera să refacem interviul, însă simt că informațiile pe care mi le-ați dăruit sunt exact ceea ce-mi doream. Sunteți dispus să-mi  prezentați și sursa de inspirație?

J.P.: Nimic mai simplu. Încă lucrează la cafeneaua din centru...

 

**********

476 cuvinte

7 întrebări, 7 răspunsuri

Vizualizări: 219

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Nemulțumite, cuvintele mele s-au încurcat într-o cafea, pe care totuși ți-o dăruiesc, dragă Matei.

Imagine similară

E un pic încurcat şi interviul - nu este în temă. O steluţă de la mine. *

Încurcat și fără temă,

Steluța zace-n dilemă.

Eu, puțin mai optimistă,

O cafea v-așez pe prispă.

Imagine similară

© 2019   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

Live Support /********* ********/