Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Zile de naştere

Zile de naştere sărbătorite astăzi

Dorina Pop - Tchibo – parte din viața mea (interviu) (5.14)

mini-concurs – ediţia a 5-a – Tu cum îţi bei cafeaua?  – mini-inter...

Mă surprinde tinerețea dumneavoastră. Cum ați ajuns director la Tchibo România?

Laurențiu Miclăuș: Curajoasă întrebare, însă nu v-am invitat să discutăm despre persoana mea, ci despre produsele pe care le vom scoate în curând pe piață. Totuși pot oferi un răspuns sincer unui zâmbet de nota zece! Cu vreo patru ani în urmă, îmi căutam un job. Mă trezisem cu noaptea-n cap, chiar dacă interviul urma să fie după-amiaza. Repejor intrasem în bucătărie să-mi prepar o cafea, însă constatasem că borcanul era gol. Fugisem la magazinul din colț. Ghinion, era inventar. Am alergat să prind tramvaiul care tocmai ajunsese în stație, în speranța că supermarketul din apropiere deținea cafeaua preferată. Și cum un ghinion nu vine niciodată singur, stația de lângă supermarket a fost închisă din cauza unui convoi militar. Nici nu apucasem să fac câțiva pași pe trotuar și mă apelează cineva. Am răspund rapid, însă mai bine n-o făceam... Erau cei de la birotică, care mă anunțau că interviul se reprogramase peste o jumătate de oră. Ce să fi făcut? Aveam nevoie de o slujbă și n-am mai luat în calcul vestimentația mea sumară și precară.  Ajunsesem eu la timp, însă mi-am dat seama că aspectul meu sportiv și puțin șifonat era un minus. Atunci, n-a fost să fie...

Și credeți că rețeta succesului în afaceri constă într-un costum elegant?

L.M.: Dichiseala nu-ți asigură o slujbă bine plătită, însă lipsa ei îți frânge aspirațiile.

Concluzionez că unei cafele de top i s-a asortat un bărbat cu bun-gust. Greșesc cumva?

L.M.: Nu sunt în măsură să vă contorizez părerile. Pictorul francez Edgar Degas susținea că: „Bunul gust nu există! Lucrurile frumoase se fac instinctiv.”

Nu cred că instinctul va poziționat în fruntea ierarhiei la Tchibo România. A fost o conjunctură a destinului sau vorbim despre o recomandare?

L.M.: Nici una, nici alta. Mi-am postat CV-ul pe câteva site-uri de locuri de muncă și-n câteva zile am fost contactat de vreo cinci firme. Poate mirajul cafelei m-a atras mai mult, căci am lăsat în umbră celelalte oferte.      

Cum sugerați clienților să consume cafeaua Tchibo?

L.M.: În primul rând fără zahăr! Prima înghițitură se analizează cu papilele gustative până când cele patru gusturi: dulce, amar, acrișor, sărat se întrepătrund, creând așa zisa stare de confort. Urmează un zâmbet cu „lapte” și-o altă gură de cafea și starea de bine s-a instalat în tot corpul.

Știți că aveți har de povestitor? Cum și unde ați dobândit calmul acesta englezesc?

L.M.: Calmitatea despre care vorbiți ține de arta diplomației. Cuvintele sunt ceea ce ne reprezintă cu bune, cu rele. Restul este plictiseală.

Produsul pe care vreți să-l lansați ce aduce nou?

L.M.: Noul pachet Tchibo se va lansa pe piața românească ca un preludiu pentru Valentine's Day, fapt pentru care prezența celor două ceșcuțe în formă de inimioară lângă o aromă exclusivistă de cafea cred că va fi benefică. Promoțional, vă ofer un pachet.

 

                                                                               Interviu realizat de Ancuța Luca pentru revista VIVA

 

**********

489 cuvinte

7 întrebări, 7 răspunsuri

Vizualizări: 207

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Da, cei ce se ocupă cu distribuirea cafele au nevoie de multă inițiativă în a-și lansa ofertele, care, la rândul lor să aducă și profit. Cu diplomație și dăruire, obții tot ce-ți dorești în final! Am citit cu plăcere răspunsurile directorului de la Tchibo România! Mulțumesc! Dar, mi-aș dori să aflu, tu... cum îți bei cafeaua?

În ultimul interviu, dragă Aurelia, vei afla cum îmi beau cafeaua...

Gata, eu am început să înţeleg, interviurile tale sunt mai "otova", mai spre profesionalişti... Numai că aceştia îşi păstrează cu stricteţe secretele şi tainele comportamentului propriu faţă de cafea. E treabă de marketing probabil... Dar eu mai caut, mai caut...

Vă mulțumesc pentru popas, domnule Anghelescu.

Imagine similară

Ei, dacă distribuitorii ne-ar învăţa şi cum să bem cafeaua, nu numai ce cafea vor ei să bem... Noroc că unele dintre noi putem face asta şi fără sfaturile lor... Să ne aducă ei cafeaua, că mai departe ştim noi cum să distribuim aromele...

Glumesc, mai pe lângă subiect. Mi-a plăcut acest interviu, însă.

Desigur că ai dreptate, dragă Rodica. Nu distribuitorii de cafea ne pot instritui cum să consumăm cafeaua, însă eu am ales un ditribuitor de top, din punctul meu de vedere. Așteptându-ți nota ofer, cu drag, o ceșcuță de cafea tchibo.

Imagini pentru cafea tchibo.

Îmi amintesc de timpurile în care nu mai conta felul cafelei, pentru că nu existau atâtea firme care oferă tot felul de tipuri de cafea, beam și cafeaua cu năut, care acum a cam dispărut, era bună mai ales că tinerețea nu ne oferea gusturi sofisticare. O beam cu prietenii când ne făceam vizite reciproce. O astfel de întâlnire, cu o prietenă din copilărie, era tare hazlie, fiind la început, mai fumam câte-o țigara, eu mereu o aprindeam invers, dacă nu eram fumătoare... acel miros al filtrului aprins, îmi dă și acum momente de zâmbete... Prietena mea, mă înfrunta mereu spunându-mi: Păcat de țigară era kent Parcă mă interesa pe mine ce țigară era... eu care nu cumpăram, mi se păreau toate la fel. Ea mai fumează și bea cafea, eu beau doar cafea, cu fumatul nu m-am putut acomodat.

Pentru amintirea pe care mi-ai scos-o din cufărul cu amintiri, pentru felul în care ai pus interviul printre fraze și cuvinte, eu îți dăruiesc cele trei steluțe și felicitări! 

*** 

Și eu consuman în tinerețea mea cafea cu năut, însă locuind într-un centru universitar, aveam acces și la cafea boabe. Era un deliciu culinar... 

Îți mulțumesc, dragă Aurelia, pentru steluțe și ofer o cafeluță.

Imagini pentru cafea si flori

Şi am căutat, am căutat... Te rog să nu te superi pe mine, Dorina, eu sunt poate mai căpos, dacă mi-a intrat în cap ideea cu tema interviurilor, asta caut... Şi ca să nu par totuşi "omul negru" al concursului, cu oarecare indulgenţă acord 2 steluţe!

**

Cum m-aș putea supăra pe dumneavoastră, domnule Anghelescu, atâta timp cât nici eu n-am notat toate interviurile cu trei steluțe? Sunt bune și două, una era mai... dificil și „nedigerabilă”. Ofer o cafeluță pentru steluțe.

Imagini pentru barista Mihai

Tiii, ce împrăştiată sunt... pe hârtiuţa mea figura că am pus nota şi aici! Vine însă mintenaş! Dar până atunci să mai degustăm o cafeluţă!

Imagini pentru coffee cinemagraph with nude

Dacă nota vine „mintenaș” ești ardeleancă precum părinții mei. Ai un bonus de la mine - pupici din Timișoara!

© 2018   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

Live Support