Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Zile de naştere

Astăzi nu este ziua de naştere a nimănui

Toate ziarele constănțene au anunțat astăzi proiectul domnului Cezar Petrovici. Evenimentul este inclus în cadrul celei de-a doua ediţii a manifestării „File de cenaclu” inițiat de acesta.
În prezența unui numeros public este în plină desfășurare un spectacol de muzică și poezie, susținut de Walter Ghicolescu, Cezar Petrovici, Lică Stamate, Eugen Doinaru, Iuliana Păun, Eduard Zalle. La eveniment este prezentă și trupa Poze cu Sunet.
Invitată specială este doamna Lenuş Lungu, fondator al revistei ”Chronos - Penița de aur”, revistă ce va fi prezentată celor prezenți.
Invitată să vorbească, doamna Lenuș Lungu a spus:
”Am înființat Revista ”Chronos – Penița de aur” deoarece azi, mai mult decât oricând, este nevoie să promovăm valenţele pozitive ale poporului român, ale frumosului din artă, societate, natură, receptate, evaluate şi cultivate la nivelul sensibilităţii, al raţionalităţii şi al creativităţii.
Am gândit-o ca pe o revistă de cultură universală născută la ţărm de mare, acolo unde nisipul se împrăstie sub mal prin vălul care îmbrăţişează sclipirea apei şi transformă umbra tălpii în litere. M-am gândit că pe ţărmul umed atins de ”Peniţa de aur”, vântul va adia înălţând cuvântul în valuri uriaşe, aducând o atmosferă de iubire pentru literatură şi cultură românească, ancorând în Revista ”Chronos-Peniţa de aur” și făcând sufletele să vibreze.
Pot spune că Revista ”Chronos – Penița de aur” invită cititorul într-o călătorie în lumea artelor vizuale, a prozei, poeziilor, interviurilor, jurnalelor, reprezentând orice zonă a culturii.
Scriitorii și oamenii de artă sunt purtătorii flăcării spiritului și culturii româneşti, ce luminează drumul şi face să rodească fructele acestui neam prin dăruire necondiţionată.
Împreună cu membrii colectivului de redacție ne-am propus să aducem cultura mai aproape de sufletele semenilor noștri şi să creăm o comunitate a iubitorilor de frumos.”

http://www.ziarultimpul.ro/articol/3173/seara-folk-si-lansare-de-re...

http://lideruldeopinie.ro/117153/constanta-muzica-folk-colinde-si-p...

http://www.ziarultimpul.ro/articol/3173/seara-folk-si-lansare-de-re...

http://www.telegrafonline.ro/1387404000/articol/254809/seara_de_fol...

Vizualizări: 155

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Felicitări tuturor, a fost o seară minunată plină de poezie si muzică bună.

Merită din plin felicitările. Eu am fost prezentă prin android, și am participat activ.

© 2020   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

--> /********* ********/