Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Bună dimineața, tuturor membrilor!

Pentru că lipsa prozei este deplânsă și dorită de unii dintre noi, m-am gândit că o astfel de idee ar putea scoate din impas proza postată. Nu știu dacă această idee va avea succesul dorit, dar este o încercare prin care putem posta zilnic, indiferent de membru, o frază și un gând pe un subiect propus.

Pentru că afară plouă, am să propun ca subiect Ploaia...

Vizualizări: 53

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Din câte observ, nimeni nu îndrăznește să se aventureze într-un astfel de joc, care ne poate apropia, care ne poate deschide o portiță prin care vom putea reușii să transformăm jocul în colaborare.

Am să încep eu...

Cu toate că proza pentru mine e încă o încercare timidă în a-mi pune gândurile și amintirile pe hârtie, cum se spune. Pentru mine ploaia a fost o perioadă de timp legată de Bacovia. Nu știu, de ce, în acel timp poeziile lui mi se păreau de neînțels, îmi transmiteau acea stare tuciurie, eu fiind o fire mai colorată și zurlie. Cu timpul citindu-l mai atent am început să-l înțeleg, să-l citesc, sigur, nu-i va lua locul lui Minulescu care are un loc bine conturat în sufletul meu. Totuși, copilăria a fost o perioadă în care ploaia îmi era partener de joacă. Când ploua îmi plăcea să alerg prin ploaie desculță și să-mi întind mâinile spre cer să pot capta ceva din ea, cu toate că nu reușeam, dar faptul că mă uda îmi dăruia căldura ei, un fel de stare de beție în care ne roteam toți copiii și simulam zborul păsărilor printre picăturile ei. Uneori un simplu cuvânt trezește amintirile care erau așezat frumos în sertarele sufletelor noastre, păstrate cu grijă sau uitate în timp. Azi ploaia mi-a amintit de acel joc copilăresc prin ploaie, urmat... mereu, de dojenirea mamei, care nu uita să ne reamintească că putem răci. Cum noi uitam imediat, la prima ploaie repetam acel joc copilăresc. Acum aș dansa prin ploaie, aș savura sărutul ei, pe ploape, pe obraz, să-l pot păstra în amintire, cât se poate de mult. Știe viața, cum să le așeze pe toate cu grijă și responsabilitate, să ne dăruiască perceperea ploii așa cum merită.

© 2019   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

Live Support /********* ********/