Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

mini-concurs – ediţia a 5-a – Tu cum îţi bei cafeaua?  – mini-inter...

Cafea cu gust de poveşti

(interviu)

 

– Pentru ce crezi tu că e făcută cafeaua?

– Ca licoare are efectele specifice cofeinei. Dar cafeaua a devenit agent de socializare: e făcută să-i contempli pe oameni, să-i priveşti prin aburul ei uşor aromat, să-ţi spui tu cuva povestea sau întâmplarea de la o altă cafea băută, cu altcineva. altcândva, altundeva...

 

– Ţi se întâmplă des să fii invitată la o cafea?

– Nu exagerat de multe ori, dar sunt constant invitată de diverse persoane, cunoscute şi, da, chiar şi necunoscute. Accept invitaţiile cu multă plăcere, căci mai ales cafeaua oferită de persoana din faţa mea e ceva sublim: o beau şi simt cum căldura ei mă pătrunde, urcă în mine, şi capăt, încet, încet puterea să visez...

 

– Crezi că ţinuta adoptată înfluenţează stilul de a bea cafeaua?

– O, da, şi încă cum! În casă poţi avea o ţinuită lejeră, când eşti tu, eventual el – soţm iubit, amant – pornid de la pijama, un halat, un prosop, un pantalon scur, un şorţ... Dar uneori vin musafirii. Dacă sunt vecinii de zi cu zi cu care obişnuieşti să bei cafeaua, oricare ţinută de mai sus e scuzabilă. Alfel, cel puţin un halat e mai indicat. Eu prefer însă nişte rochiţe mai largi... Însă când trebuie să ies din casă, să merg oriunde altundeva să beau o cafea, singură sau cu companie, atunci devine problematic. Cu cine merg? Cum va fi cealălaltă persoană îmbrăcată? Să merg în fustă? În pantalon? La ţinută oficială? Dar dacă sunt în concediu, la mare să zicem... Ce costum de baie iau? Pentru o femeie e dificil să se hotărască, crede-mă...

 

– Ce poveşti se pot spune la o cafea?

– De toate, pentru toţi. Putem începe cu banalele bărfe despre vecini sau colegi, apoi întâmplări de necrezut care ne-au marcat un anume trecut, sau îţi povesteşti visele, îţi expui nişte dorinţe, plângi că te-a părăsit sau te-a înşelat. Şi ca să fie picant interviul tău: noi fetele vorbim şi despre bărbaţi, cum sunt dotaţi, cum se comportă şi multe alte picanrterii amoroase! Aş povesti probabil despre ce am mai învăţat, cum mi-am revenit din nu ştiu ce şoc, despre vreun animal de companie sau un shoping, sau te-aş asculta pe tine despre teorii ale conspiraţiei sau cum ai devenit „mentorul” mai ştiu eu cărei puştoaice... Nu cred că e vreo limită.

 

– Am citit undeva despre cineva care a trăit 27 de luni fără cafea şi fără ţigări. Tu ai rezista atât?

– Nu mi-am pus această întrebare, dar poate fi o provocare interesantă. Poate depinde care este miza.

 

– Dar cafeaua fără ţigară e posibilă!

– Mai mult decât crezi. Eu nu văd o asociere protivită între ele, deşi am fumat şi eu...

 

– Ca de final, ce ar presupune pentru tine un ritual complet al cafelei?

– În primul rând produsul. Apoi desigur prepararea, servirea, aspectul. După toate astea urmează cele 5 minute de dinainte de consum: mirosul! O cafea bună îţi miroase de la intrare. Urmează consumul: sorbit, sărutat, pupat, gustat, înghiţit, savurat Ar dura vro jumătate de oră. Şi apoi momentele de relaxare!

 

**********

500 cuvinte

7 întrebări, 7 răspunsuri

Vizualizări: 185

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Bună dimineața, Marine! 

Toate interviurile tale au un miros de cafea proaspăt prăjită, se spune că este cafeaua cea mai bună Orice discuție despre cum bei cafeaua pornește cu același sfat, folosește cafeaua boabe, prăjită cu o săptămână înainte, dar macin-o pe loc, înainte de preparare  Cafeaua măcinată, în timp, pierde din aroma ei, dar trebuie să ai și o râșniță de calitate în momentul în care o macini!

Felicitări, Marine!

Imagine internet

Mulţumesc, Aurelia. Şi ca să-ţi răspund în ton şi imaginile tale sunt inedite, au un parfum de... femeie, dar şi de visare!

Imagine similară

Mulțumesc pentru desenul cu, cafea, se simte aromă de femeie în el

De-i poveste, sunt prezentă...

Imagine similară

Marinelul meu, ţi-ai pus vreodată întrebarea cum se bea cafeaua în tren? Apropo de dl. Goe... Că aşa-mi veni acum. Trebuie să fac o precizare: deşi e un interviu cu o "ea", ea nu sunt eu! Chiar dacă interviul luat mie de Marin avea mai multe întrebări decât a publicat!

M-a pus pe gândur chestia aia cu 27 de luni... Păi dacă n-ai cafea, o înlocuieşti simplu cu ceai... Eu cred că nu neapărat licoarea e definitorie la acest obicei, viciu, plăcere... Companionul companioana, gândurile amestecate şi ce rezultă din ele - pe astea le văd eu "în esenţă"...

O poveste frumoasă, trei steluțe și o... cafea.

***

Imagini pentru barista Mihai

Povestea ta este un interviu cu tine însuți, îmi plac întrebările și mai ales răspunsurile! Felicitări!

Apropo de cele 27 de luni, am și eu o poveste Am asistat la un pariu făcut între doi prieteni, pariul era pe 2000 lei, condiția fiind să nu fumeze și să bea cafea 6 luni de zile, cine fuma sau bea cafea primul pierdea pariul. Au trecut cele șase luni, despărțite de o zi, în care unul dintre ei l-a enervat atât de rău pe celălalt încât îi venea să fumeze, dar s-a abținut, cât a putut, în fața celui mai hoț, dar și-a cerut voie să se ducă până la colț să cumpere ceva de mâncare. În trecere a luat o țigară dintr-un pachet lăsat pe birou de la un coleg de birou, care nu avea cum să-l vadă fiind plecat și a fumat-o printre blocuri, revenind cât a putut de repede cu mâncarea, folosind gumă de mestecat, nu a fost prins. Dar, a procedat la fel cu colegul cu pariul, știind că nu va rezista și-și va aprinde o țigară. A aprins-o și a băut o cafea. Așa a și fost, câștigând pariul pe provocarea celuilalt Sigur, cu banii câștigați au fost la munte și s-au distrat. La întoarcere au povestit totul.

Fiind la prima participare te-ai descurcat foarte bine, ceea ce presupune că poți și mai ales că vrei! Acest lucru mă determină să-ți ofer cu cea mai mare plăcere cele trei steluțe meritate!

***

Gata, trecurăm de la reportaj-dialog la interviu clasic. Un interviu cu o persoană greu identificabilă. E ceva făcut de tine, fără ajutorul altcuiva (tre' să recunoşti că la primele două ai primit ajutor nesperat! nu mai zic cum şi de la cine!)... Pentru efort, ingeniozitate şi implicare primeşti cu căldură cele 3 steluţe promovatoare de la mine!

***

Bun interviu. Felicitări!**

Mulţumesc pentru cele 2 steluţe, ofer în dar un ceai cald!

â­ï¸Tea with lemon, and Huckleberry Finn. THE PERFECT AFTERNOON.

Cum mai spuneam, nu toţi avem aceleaşi gusturi, nici măcar în materie de cafea. Pentru mine acest interviu nu se poate califica pentru finală, deşi mi-a plăcut, e corect şi e în temă. E cam greu să faci diferenţă clară între un interviu "off topic" şi unul în temă, dar care nu emoţionează. Primeşte doar 1 steluţă! *

E foarte bună şi o steluţă! N-oi fi în primele 10 texte, dar în primele 20 tot sunt! 

Ð¤Ð¾Ñ‚Ð¾Ð³Ñ€Ð°Ñ„Ð¸Ñ Ñ‡Ð°Ð¹ Ñ Ð¼Ñ‘Ð´Ð¾Ð¼ и ÑпециÑми автор Natalia Lisovskaya

© 2018   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

Live Support