Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

mini-concurs Cronopedia – ediţia a 5-a – mini-interviu cu tema „Tu cum îţi bei cafeaua?”

mini-concurs Cronopedia – ediţia a 5-a – mini-interviu cu tema „Tu cum îţi bei cafeaua?”

Pentru luna august 2018 vă propunem, în cadrul mini-concursului Cronopedia – ediţia a cincea – un mini-concurs de mini-interviuri cu tema „Tu cum îţi bei cafeaua?”.

 

INTERVÍU s. n. 1. specie publicistică ce constă în chestionarea directă de către un ziarist a unei personalități spre a obține unele aprecieri, opinii, informații în diverse probleme în vederea difuzării lor prin intermediul presei sau radio-televiziunii; (p. ext.) textul convorbirii.

 

reportáj-intervíu s. n. Material publicistic în care sunt folosite deopotrivă procedeele reportajului și ale interviului ◊ „Unul din ultimele numere ale revistei «Esquire» publică [...] un reportaj-interviu cu prolificul scriitor american Tennessee Williams.” Cont. 17 XII 71 p. 10. ◊ „[...] iugoslavul B.K., membru în biroul F.I.D.E., a realizat un reportaj-interviu în care «personajul central K [...] face unele mărturisiri interesante».” Săpt. 15 III 74 p. 14. ◊ Reportajul-poem și reportajul-monografic, reportajul-eseu și reportajul anchetă, reportajul-evocare și reportajul-dialog, reportajul-interviu și reportajul sociologic, iată numai câteva din tipurile de reportaje prezente.” R.lit. 28 XI 74 p. 17 (din reportaj + interviu)

 

1. Genul literar abordat: interviu, reportaj-interviu (reportaj-poem, reportaj-monografic, reportaj-eseu, reportaj-dialog)

2. Tema generică: Tu cum îţi bei cafeaua? Fiecare interviu va avea un titlu/subtitlu individual (în paranteză specificându-se unul din genurile de la pct. 1)

3. Număr maxim de interviuri pe un participant: 5 (cinci).

 

4. Condiţii speciale ale interviului:

- maxim 500 cuvinte

- 7 întrebări, 7 răspunsuri

- titlu interviului: 5 cuvinte

- interviul poate fi real sau imaginar, realizat între 2 entităţi (personaje).

 

5. Juriul va fi format din: Ioan Muntean, Gabriela Mimi-Boroianu, Matei Ioaniţiu.

 

6. Valoarea premiilor (diplomă tipărită plus):

- premiul I – 60 lei (pachet 3 volume România, eterna poveste)

- premiul II – 20 lei (2 exemplare din revista Taifas literar pe luna octombrie 2018)

- premiul III – 10 lei (1 exemplar din revista Taifas literar pe luna octombrie 2018)

- menţiune – diplomă.

 

Interviurile participante se pot reuni într-o culegere editată de Biblioteca Cronopedia în format electronic sau/şi în format tipăritîn în măsura în care sunt asigurate tipărirea a 50 exemplare (600 lei).

Imagini pentru cafea cu magie

Vizualizări: 750

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Bla, bla, bla...

Aurelia! Consumul excesiv de cafea dăunează interviurilor!!! 

Depinde: dacă se limitează la 2 entităţi (cel ce întreabă/sondează şi respondent atunci da (atenţie însă: este totuşi un concurs literar, deci acel sondaj trebuie să fie "artistic").

Cred că am omis o precizare: când se trimite interviul-pilor pe adresa de mail fabulatortemporis@gmail.com rog concurenţii să facă o menţiune şi aici (nu de alta, eu am activate filtre şi înştiinţări pe acea adresă de mail, dar e posibil să nu observ toate mesajele primite; atenţionat fiind le voi găsi cu siguranţă!)

am primit

Am spus doar că am primit! Confirmarea acceptării însă - conform programului din Regulament!

Hărnicuță ești...

Poate aşa determină şi pe alţii să fie mai harnici...

Ferice de mine care m-am lăsat de cafea.

Cafeaua nu e ceva nociv în mod deosebit (până la urmă şi ceaiurile şi sucurile şi chiar apa pot fi nocive. Idea acestui joc gen mini-cocnurs este de a dezvălui într-un mod inetid (prin interviu) cum petrecem cele câteva minute dedicate în mod special unei activităţi zilnice (matinale, dacă se poate), mai scurte sau mai îndelungate în timp, singuri sau în compăania cuiva... Desigur "fenomenul" poate fi la orice oră a zilei, în aproape orice împrejurare...

De greşit nu cred că a greşit neapărat. Până la urmă consumul de cafea este un "viţiu" şi dacă reuşim să scăpăm de vicii înseamnă că ne îndreptăm pe calea cea bună. Numai că în viaţa noastră sunt cam multe vicii şi dacă renunţăm la unul, de cele mai multe ori, de fapt, îl înlocuim cu altul.

Ei acest miniconcurs vrea să surprindă un astfel de viciu... Nu promovăm un produs pentru un viciu ci dezvăluim modul în care "profanăm" acel viciu!

Marius-Adrian, dacă de cafea te-ai lăsat, probabil şi de ţigări... ce ţi-a mai rămas? vinul? că de femei, chiar dacă vrei, nu te lasă ele... 

© 2019   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

Live Support /********* ********/