Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

mini-concurs Cronopedia – ediţia a 5-a – mini-interviu cu tema „Tu cum îţi bei cafeaua?”

mini-concurs Cronopedia – ediţia a 5-a – mini-interviu cu tema „Tu cum îţi bei cafeaua?”

Pentru luna august 2018 vă propunem, în cadrul mini-concursului Cronopedia – ediţia a cincea – un mini-concurs de mini-interviuri cu tema „Tu cum îţi bei cafeaua?”.

 

INTERVÍU s. n. 1. specie publicistică ce constă în chestionarea directă de către un ziarist a unei personalități spre a obține unele aprecieri, opinii, informații în diverse probleme în vederea difuzării lor prin intermediul presei sau radio-televiziunii; (p. ext.) textul convorbirii.

 

reportáj-intervíu s. n. Material publicistic în care sunt folosite deopotrivă procedeele reportajului și ale interviului ◊ „Unul din ultimele numere ale revistei «Esquire» publică [...] un reportaj-interviu cu prolificul scriitor american Tennessee Williams.” Cont. 17 XII 71 p. 10. ◊ „[...] iugoslavul B.K., membru în biroul F.I.D.E., a realizat un reportaj-interviu în care «personajul central K [...] face unele mărturisiri interesante».” Săpt. 15 III 74 p. 14. ◊ Reportajul-poem și reportajul-monografic, reportajul-eseu și reportajul anchetă, reportajul-evocare și reportajul-dialog, reportajul-interviu și reportajul sociologic, iată numai câteva din tipurile de reportaje prezente.” R.lit. 28 XI 74 p. 17 (din reportaj + interviu)

 

1. Genul literar abordat: interviu, reportaj-interviu (reportaj-poem, reportaj-monografic, reportaj-eseu, reportaj-dialog)

2. Tema generică: Tu cum îţi bei cafeaua? Fiecare interviu va avea un titlu/subtitlu individual (în paranteză specificându-se unul din genurile de la pct. 1)

3. Număr maxim de interviuri pe un participant: 5 (cinci).

 

4. Condiţii speciale ale interviului:

- maxim 500 cuvinte

- 7 întrebări, 7 răspunsuri

- titlu interviului: 5 cuvinte

- interviul poate fi real sau imaginar, realizat între 2 entităţi (personaje).

 

5. Juriul va fi format din: Ioan Muntean, Gabriela Mimi-Boroianu, Matei Ioaniţiu.

 

6. Valoarea premiilor (diplomă tipărită plus):

- premiul I – 60 lei (pachet 3 volume România, eterna poveste)

- premiul II – 20 lei (2 exemplare din revista Taifas literar pe luna octombrie 2018)

- premiul III – 10 lei (1 exemplar din revista Taifas literar pe luna octombrie 2018)

- menţiune – diplomă.

 

Interviurile participante se pot reuni într-o culegere editată de Biblioteca Cronopedia în format electronic sau/şi în format tipăritîn în măsura în care sunt asigurate tipărirea a 50 exemplare (600 lei).

Imagini pentru cafea cu magie

Vizualizări: 712

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Bună seara, noapte, ce-o fi...abia acum mi-am terminat murăturile...

Domnule Muntean, ce ne faceți? Eu mă pregăteam de zor cu catrene, terține, haikiurile japoneze, cu rondeluri și dv. veniți cu interviul? Acum trebuie să alerg să caut cui să-i pun 7 întrebări să pot obține 7 răspunsuri cu maxim 500 de cuvinte Of, cred că apelez la Florinel, el  pune întrebările, că se pricepe, iar eu răspund, că mă pricep

Să vedeți ce interviu rezultă... !! 

Bla, bla, bla...

Cum de mi-a scăpat acest... bla, bla, bla??

Bună dimineața, tuturor!

Ce dimineață!? ... Toată noaptea am visat că alergam după o cafea să-i iau un interviu

în final am uitat să-l trimit unde trebuia Bine că a fost doar un vis...

Pentru că treaba-i serioasă, dimineața frumoasă, tematica...

cam, cam... mă alimentez serios și pornesc la drum

Aurelia! Consumul excesiv de cafea dăunează interviurilor!!! 

Este necesar! Cum pot formula un interviu? ... necesită vigoare, minte limpede, la cum sunt plină de rețete culinare cu murături și altele, interviul e introdus precum uleiul la mine în gânduri!Apropo, sondajul de opinie se poate încadra la interviu??

Depinde: dacă se limitează la 2 entităţi (cel ce întreabă/sondează şi respondent atunci da (atenţie însă: este totuşi un concurs literar, deci acel sondaj trebuie să fie "artistic").

Să fie artistic??De, la început mai ne... pe parcurs îl mai colorăm și artistic, nu?Nimic nu-i perfect din prima! Problema este să avem concurenți!

Cred că am omis o precizare: când se trimite interviul-pilor pe adresa de mail fabulatortemporis@gmail.com rog concurenţii să facă o menţiune şi aici (nu de alta, eu am activate filtre şi înştiinţări pe acea adresă de mail, dar e posibil să nu observ toate mesajele primite; atenţionat fiind le voi găsi cu siguranţă!)

Domnule Muntean, vedeți că v-am trimis o cafea virtuală, ups,

un fel de interviu... pe adresa menționată!

Imagine internet

am primit

© 2019   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

Live Support /********* ********/