Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Zile de naştere

 

 3- 1   O Vacantă ezoterică

Mă asigur că bagajul e complet. Avem tot ce ne trebuie, ca să nu ne rătăcim pe cărările amăgitoare ale muntelui. Eu și Alexandru deși nu mai suntem doi tinerei, suntem totuși, doi excentrici cam trăzniți. Tocmai ne-am luat o scurtă vacanță, ca să putem gusta nestingheriți spectacolul nopții celei mai lungi eclipse totale de lună, a acestui secol. În ultimele zile evenimentul astronomic, unic a fost supermediatizat. Într-un buzunar al rucsacului multifuncțional am strecurat inclusiv busola, o piesă rară de colecție rămasă moștenire de la bunicul meu. Parcă îl aud cum îi zicea bunicii:
,,Ehei Elviro, ce timpuri erau acelea! Batalionul nostru a luptat în munți la unguri și busola asta de bronz, m-a scos din mare belea, într-o noapte cu furtună. Eram copil de trupă și vroiam să ajung cu orice preț ,să transmit mesajul încredințat de curier, domnului căpitan. Din cauza furtunii și a beznei de o tăiai cu cuțitul, m-am rătăcit și am pierdut cărarea, riscând să nimeresc în tabăra inamicului. Noroc cu busola asta, pe care am găsit-o îngropată în nisipul îmbibat cu sângele unui soldat neamț, în timp ce ajutam la adunat pe tărgi răniții căzuți pe câmpul de luptă. Era o dimineață caldă de vară, pe un soare arzător și se umpluse văzduhul de o pâclă ca de bronz, de la miasmele fade ale morții.
-Eh omule, mă cuprinde și acum uimirea, cum de ai scăpat teafăr din iadul acela! Se vede că un înger al Domnului a vegheat asupra ta, chiar și când dus de furtuna războiului, ai rătăcit pe cărarea Morții!”
,,Brrr!Ce amintiri lugubre îmi trezește contactul cu obiectul acesta! Pare că bronzul din care e făcut, are memorie și o viață proprie!”
-Alexandru, trezește-te leneșule! Hai, că-i gata cafeaua!
-Sigur iubito, eu sunt treaz, îmi răspunde frecându-se la ochi, chiar vreau o cafea neagră, tare și fierbinte ca tine, îmi aruncă în treacăt!
-I-auzi-l viciatul! Mișcă-ți fundul, dacă vrei să nu ratăm vacanța noastră ezoterică! Plimbarea nocturnă pe cărările muntelui până la renumitul telescop, o așteptăm de o săptămână. Vreau cu orice preț să asist la spectacolul eclipsei de lună, din această noapte, alături de tine!
Adorăm să ne petrecem vacanțele vizitând castele medievale și să rătăcim pe cărări bântuite. Pentru noi vacanțele de acest fel ne stimulează pofta de viață și iubirea.
Suntem un cuplu de nonconformiști, în toamna vieții, atrași de ezoterism. Deseori facem lungi plimbări, fie zilele calde, cu soare sau cu furtuni. Suntem precum doi tinerei nesățioși de aventuri. Ne simțim reconfortați când rătăcim pe cărări nestrăbătute de picior de om și de razele soarelui, ne excităm foarte tare și naște în noi furtunoasă dorința de a face dragoste. Vrem tot timpul să facem fotografii și filme, fiindcă lucrurile acestea ne plac. În aceste vacanțe, în timpul plimbărilor noastre inedite avem cele mai fantastice orgasme.Adrenalina aleargă prin venele noastre și devenim băutori înrăiți de cafea.
El tocmai îmi întrerupe reflecțiile, precipitându-se din baie cu prosopul înfășurat neglijent în jurul coapselor.
–Toarnă-mi și mie o cafea, iubita mea Cleopatra! Fără veste mă cuprinde cu brațele-i vânjoase și mă ridică de la pământ într-un gest vijelios. Îmi strivește buzele cu un sărut, lipindu-mă de masa masivă. Aburii cafelei ne gâdilă nările , năvălind din ibric.
-La naiba, mârâi eu printre sărutările-i pătimașe, mă faci sa-mi pierd capul și știi ce poate ieși în astfel de situații! Rătăcim cărarea spre vacanța noastră ezoterică!
-Asta nu se va întâmpla. Acesta e doar preludiul, restul va continua în timpul eclipsei. Vom avea numărul nostru în Marele Ritual. Hai, toarnă-mi degrabă cafeaua, până nu se răcește, zice și mă îndepărtează cu duritate, de căldura ademenitoare a corpului său tare și de obrazu-i ridat.
Ridurile sale mă duc cu gândul la scoarța unui stejar secular. Alexandru e un supraviețuitor pe care furtunile anilor nu reușesc să îl îndoaie. Mă privește intens prin fantele îngustate ale ochilor vezi. Patetică, mă agăț de trupul său cald. ador obrazul lui ridat asemenea stâncilor brăzdate de torenți, aspect total necorespunzător cu vârsta lui. Mă simt ca o iederă în simbioză cu stejarul meu. Cu el sunt la adăpost de imprevizibilele furtuni ale destinului.
-Alexandru, știi că ești un sadic?
-Păi sigur că știu! De aceea te-ai îndrăgostit de mine! Recunoaște , că eu sunt soarele tău, lumina și căldura fără de care nu poți trăi!
- Si tu fără mine cu siguranță că ai deveni o gaură neagră într-un univers mort, un soare stins, lipsit de lumină și căldură!
-Adevăr grăiești, îmi șușotește pasional, umplându-mă de sărutări. Iar mă năpădește căldura și mă excit, lucru complet necorespunzător vârstei mele respectabile.
Bem cafeaua și ieșim . Pe scară dăm cu ochii de Zoe, o puștoaică de treisprezece ani, vecina noastră și de prietenul său de vârstă apropiată . Ea ii zice amicului:
-George, acești doi ciudați sunt familia Adams! Alexandru le aruncă o privire foarte încruntată și pășește țanțoș pe lângă ei. Îmi zice ignorându-le , privirile curioase:
- Sper că n-ai uitat să pui în rucsac și detectorul de fantome! Îl privesc cu un aer rătăcit, abținându-mă să nu râd, trăgând cu ochiul către cei doi copilandri.Uitaseră de calda lor mozoleală și deja ardeau să se furișeze pe urmele noastre.
-Ascultă, mai bine tăceai! Mucoșii ăștia sunt gata să ne urmeze și se pot rătăci pe cărările întunecoase , mai cu seamă că luna astă noapte devine invizibilă.
Nu-ți face griji, lasă că le prinde bine o lecție de viață adevărată.
I-am simțit pe urmele noastre tot drumul deși se ascundeau pe după trovanții nisipoși ce mărgineau cărarea.
Am ajuns pe un tăpșan plat cu nisip și grohotiș. Puțin mai jos pe panta opusă era un platou împădurit. Se zărea Iazul Morii și pe mal, mai multe persoane cu lumânări aprinse . Erau vrăjitori locali, pregătiți să înfăptuiască ritualuri de magie, profitând de momentul eclipsei care se zice că potențează puterile magiilor.Cei doi copilandri , zăriseră și ei procesiunea de lângă lac și uitând să mai stea ascunși, ,ieșiseră la iveală, impresionați de tot ce vedeau. S-au apropiat de noi și băiatul a îngăimat:
-Nu mi-aș fi închipuit ca spiritele ies cu adevărat la iveală odată cu eclipsele!
-Alea nu sunt spirite prostule sunt vrăjitori! Aveți grijă să nu dea cu ochii de voi. În trecut copiii erau sacrificați în astfel de ritualuri vrăjitorești.
S-au privit o clipă,cu tâlc și Zoe a zis:
-Câtă vreme suntem cu dumneavoastră, nu ne e frică!
-Păi ați uitat că noi suntem în vacanță și nu dădace? Mai bine luați-o la picior, până nu dispare luna de pe cer. Acela e momentul critic când vrăjitorii și fantomele rătăcesc în transă pe cărările pustii. După ce puștii au dispărut înfricoșați pe cărare , am izbucnit:
-Trebuia să îi sperii în halul acesta? Ai un fel necorespunzător de a te purta și i-ai înfricoșat! El m-a cuprins în tăcere și mi-a strivit gura cu un sărut arzător. Luna ne-a privit făcând dragoste pe nisip, până ce umbra pământului i-a acoperit fața cu un văl de bronz.

 

NOTĂ DE SUBSOL

Număr și identitate personaje: 1.Eu-Cleopatra; 2.Alexandru iubitul meu; 3. Bunicul; 4. Bunica Elvira;5. Zoe; 6. George, amicul Zoei.

Numărul de cuvinte din text-1200.

Procentajul cuvintelor unice-54%

Cuvintele de 15 litere:Necorespunzător,supermediatizat, multifuncțional,

Cuvintele impuse folosite în text:

BRONZ-de bronz, bronzul, ca de bronz, de bronz.

SOARE- soare, soarelui,

CĂRARE-pe cărările, cărarea, pe cărare

PLIMBĂRI-plimbarea, plimbări, 

FURTUNĂ- cu furtună, de furtuna,furtuni

RĂTĂCIRE- rătăci, rătăcim, aer rătăcit, se pot rătăci.

CAFEA - cafeaua, cafelei, o cafea,

CĂLDURĂ- căldura, de căldura,

NOAPTE-într-o noapte, nopții,

NISIP- de nisip, nisipoși, pe nisip

VACANȚĂ- vacanța, vacanțele, vacanțe

Unealtă pentru numărat cuvinte-Word Counter- Word Count Tool

Vizualizări: 209

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Da, credeam că am postat în concurs dar acum vad că proza mea  nu mai e acolo: Nu știu care e cauza. Trebuie oare sa trimit proza pe mail la dl Munteanu? 

Am aranjat textul și pe unelta folosită de mine Word Counter-Word Count Tool îmi arată exact 1200 cuvinte. 

Vacanța ta, dragă Maria mi-a plăcut. Textul curge frumos, uneori prea cuminte, pentru titlul impus. Ce nu-mi place însă e faptul că-i prea multă cafea. Eu, în locul tău, mai intercalam niște vin sau chiar o băutură mai tare Sunt mai afrodisiatice decât... cafeaua, pentru momentele care le trăiesc cei doi.

Ideea ta cu „detectorul de fantome” mă duce cu gândul la serialul Supernatural, pe care-l urmăresc cu drag. Mi-ar fi plăcut să dezvolți puțin această latură, cred că ai fi avut un plus din partea cititorilor. 

Apreciez valoarea prozei tale prin faptul (verificat!) că textul conține un procent de 54 % cuvinte unice. Mi-ar fi plăcut să ai timp și dorință să înscri în concurs mai multe proze. Ești o prozatoare valoroasă.

Nota:  (9)

Mulțumesc foarte mult pentru aprecieri, și notă, dragă Dorina și sunt foarte onorată și fericită că îți place textul! Ca să dezvolt  subiectul cu detectorul de fantome, m-ași fi extins prea mult  și nu ași fi întrunit condițiile concursului.  Ideea în text era doar  folosită la derutarea advesarilor, cum s-ar spune, însă n-au intrat zilele în sac, cum obișnuiesc să zic eu, ca sa dezvolt subiectul și sa te pot delecta pe pofta sufletului. 

Bună seara Aurelia și mulțumesc foarte mult pentru aprecieri și notă și pentru îndemn și faptul că mi-ai deschis ochii asupra concursului pe ultima sută! Am o perioadă stresantă momentan și timp liber mai  puțin. De aceea nu am reușit sa intru mai des pe situl nostru! Sper sa depășesc  mai degrabă  problemele mele și fiind mai liniștită sa mă pot dedica din plin sa fac ceea ce îmi place, adică să scriu și sa postez, sa particip la concursuri. alături de voi! Sunteți  cu toții, persoane minunate și demne de toată admirația! Îmi face multă plăcere de fiecare dată când intru pe sit, sa vă citesc comentariile!

O vacanţă cu iniţiaţi şi nu prea...Dar frumos relatată, descrisă, pusă în "scenă". Îmi plac dialogurile şi chiar micul "conflict" între generaţii. Nota mea  8

Vă mulțumesc domnule Johnny Em! Sunt foarte onorată de aprecieri și sper să mă ,,rodez" mai bine în vederea viitoarelor competiții pe Cronopedia! 

Doamnă Maria, mă bucur să vă citesc şi în acest concurs! Nespus! Am lecturat cu nesaţ - ca să zic aşa - oproza dv. şi ca de fiecare dată am rămas fascinată. Aveţi parcă în degete ceva ce face să scrieţi cursiv, fluent. Mi-a plăcut dialogul (dialogurile) în mod deosebit.

 (şi ca să nu obosească "jurizatorul" voi menţiona în paranteză şi cifirc: 10)

Vă mulțumesc doamna Rodica și sunt foarte onorată! Toată prețuirea și admirația mea, și succes, caci știu ca sunteți în concurs. Deja am lecturat ceea ce ați postat și voi intra să fac comentarii. 

Îmi plac poveștile tale, îmi place felul tău de a scrie dialogurile vin atât de firesc iar curgerea poveștii e lină, fără poticnali, fără repetări inutile de cuvinte, e incitantă, captinantă cucerindu-te! Felicitări! Nota mea e 10!

Îmi încep periplul meu de jurizare în ordinea inversă a înscrierii autorilor. Normal voi aprecia acum doar conţinutul, celelalte criterii începând de luni, marţi. Nu voi face în principiu referiri la tema propusă (ar trebui să acord notă mică şi nu se cade), dar dacă voi găsi ceva să se apropie de temă voi menţiona acest lucru.

Şi acum despre ezoterismul de vacanţă al dnai Maria. Mi-a plăcut. Textul are "vână" şi este bine structurat. Nota mea este 9.

© 2019   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

Live Support /********* ********/