Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

REGULAMENTUL GENERAL AL MINI-CONCURSURILOR

 

Mini-concursurile se organizează lunar, în ultima decadă a fiecărei luni, având ca scop general promovarea unoi genuri e mai puţin cunoscute (sau utilizate) sau noi (licenţiate sau nu) prin stimularea creativităţii personale şi provocarea depăşirii unor limite personale în scrierea unor texte.

În acest scop lunar organizatorii vor propune, prin Regulamente specifice, genuri e, teme de abordat şi condiţii speciale de realizare a lucrărilor participante la concurs.

 

1. În fiecare concurs se pot înscrie membri ai site-lui Cronopedia - amintiri din faptul serii, fani şi simpatizanţi ai grupurilor şi paginilor nostre de pe facebook (Taifasuri cronopediene, Cronos, peniţa de aur, izvor de cultură, Revista Cronos – Cenaclul „Marin Preda”). În fiecare ediţie, un concurent se va înscrie cu numărul de creaţii specificate în regulamentele specifice sau cu numărul maxim de creaţii prevăzut prin acest Regulament care este de 20 lucrări.

 

2. Toate lucrările participante la mini-concursuri vor fi redactate cu respectarea strică a regulilor de scriere în limba română (folosirea diacriticelor), a Norme ortografice, ortoepice, de punctuaţie şi morfologice ale limbii române. Neîncadrarea în această prevedere obligatorie va determina eliminarea lucrării şi chiar a autorului din competiţie.

 

3. Înscrierea în concurs se face în Perioada de înscriere (15-19 ale lunii), perioadă în care vor trimite câte o lucrare-pilot pe adresa de mail miniconcurs.@gmail.com. În data de 20 a fiecărei luni organizatorii efectuează preselecţia autorilor (sunt eliminaţi din concurs autorii care nu respectă condiţiile concursului) şi se afişează public lista celor admişi. Odată cu afişarea acestei liste se afişează şi mesajul START POSTĂRI.

 

4. În perioada postărilor (21-25 ale lunii, de la START POSTĂRI la STOP POSTĂRI) fiecare autor admis la preselecţie va posta pe pagina special creată pentru acel concurs pe numele său, pe lângă lucrarea de înscriere, lucrările participante în limita baremelor stabilite prin Regulamentul specific.

 

5. În ziua de 26 a fiecărei luni organizatorii efectuează preselecţia lucrărilor înscrise în perioada postărilor, eliminând (prin arhivare pe o pagină specială a site-lui) lucrările care nu îndeplinesc cel puţin o condiţie impusă. Asupra lucrărilor eliminate nu se admit contestaţii dar pe pagina specială la mini-concursului, la comentarii se pot efectua dezbateri asupra subiectului.

 

6. În perioada 26 – ultima zi a lunii (odată cu mesajul START VOT până la afişarea mesajului STOP VOT – perioada aprecierilor) toţi particpanţii, precum şi membri ai site-lui doritori sau interesaţi) vor comenta, analiza, aprecia şi nota lucrările admise în concurs.

 

7. Notarea lucrărilor se va efectua după sitemul „3 steluţe”, din care 2 şi 3 steluţe acordate înseamnă promovare în finală, 1 steluţă înseamnă descalificare (în opinia celui ce notează).

 

8. În perioada de la STOP VOT până la data de 3 ale lunii următoare, în perioada de centralizare a datelor şi de vot de specialitate, organizatorii şi juriul fiecărui concurs vor centraliza şi afişa rezultatele concursului. Juriul organizatorilor va fi format din 3 membri stabiliţi de către organizatori.

Fiecare lucrare participantă va fi cotată astfel:

- nota membrilor votanţi (totalul steluţelor, pe fiecare categorie se transformă în note de la 1 la 10);

- nota statistică (de la 1 la 10, acordată pentru următoarele criterii: număr aprecieri, număr vizualizări, număr răspunsuri/comentarii, total grup steluţe acordate de concurenţi/nr. concurenţi = coeficient apreciere);

- nota juriului (fiecare membru al juriului va efectua un clasament al primelor până la 10 lucrări în ordine valorică, după opinia sa, cele trei clasamente se însumează şi se transformă în note de la 1 la 10);

- cele trei note astfel acordate se însumează, totalul obţinut, în ordine descrescătoare determinând clasamentul concursului.

 

9. Fiecare concurs va fi dotat cu maxim 3 premii (I, II, III) şi o menţiune (stric 4 premii), dotate fiecare cu diplome tipărite; valoric premiile pot fi în cărţi şi reviste după cum se stabileşte la fiecare etapă de miniconcurs; premiile se acordă stric lucrărilor participante şi nu autorilor; odată la 6 luni organizatorii vor stabili şi un clasament pe autori, dotat cu 3 premii. Numărul de premii se stabileşte astfel:

- 2 lucrări participante – 1 premiu

- 3 lucrări participante – 1 premiu şi o menţiune

- 4 lucrări participante – 2 premii şi o menţiune

- 5 şi mai multe lucrări participante – 3 premii şi o menţiune.

 

10. Pentru fiecare ediţie a mini-concursurilor organizatorii vor elabora câte un Regulament specific în care se vor preciza:

- genul abordat

- tema generică a ediţiei

- numărul maxim de lucrări ale unui participant

- condiţii speciale privint lucrarea înscrisă în concurs (număr de cuvinte, număr de caractere, cuvinte impuse, lungime cuvînt, tip/formulă rimă, măsura versurilor, număr personaje etc.)

- membrii juriului (cel puţin un membru poate fi din autorii căştigători ai ediţiilor precedente)

- valoarea fiecărui premiu

- eventualul premiu de popularitate pentru lucrarea cu cele mai multe comentarii/cei mai mulţi comentatatori, care va înlocui menţiunea etapei respective

- premiile pe autori (dacă este cazul) şi criteriile de acordare

 

 

Vizualizări: 299

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Mult mai clar decât precedentul! Felicitări!

Da, este mai clar şi mai "milităresc"... După reacţii însă...

Felicitări pentru eforturi şi poate vor fi şi teme care să mă inspire şi să mă atragă! Este lăudabilă ideea de a oferi acum premiu creaţiei şi nu creatorului. Parcă e o mică diferenţă (normal în final tot autorul primeşte premiul dar nu cred că va ma fi acel duel absurd cu cine scrie mai mult!)

Felicitări încă odată şi spor la înscrieri!

Regulamentul a fost clar mereu. Am citit de multe ori, ″ ai scris mai mult decât mine, mai scriu și eu″, și nu mi-a plăcut. Cred că acest regulament este foarte clar. Mulțumesc!

Noua adresă de comunicare pentru mini-concursurile noastre este de azi: miniconcurs.cronopedia@gmail.com.

© 2020   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

--> /********* ********/