Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Zile de naştere

Zile de naştere sărbătorite astăzi

Zile de naştere sărbătorite mâine

Rodica Bogdan - Interviu cu o cafea matinală (reportaj-interviu) (5.2)

mini-concurs – ediţia a 5-a – Tu cum îţi bei cafeaua?  – mini-inter...

Rodica Bogdan

Interviu cu o cafea matinală

(reportaj-interviu)

 

M-am întâlnit cu Cafeaua, într-o dimineaţă, normal, la o masă retrasă, undeva, pe un trotuar. Normal, matinală, tocmai ieşise din patul de nisip încis ce a ferchezuit-o. Am acostat-o, purta o aromă autumnală, cu broderii aburinde, presărată ici-pe-colo cu nestemate lucioase de caimac.

– Draga mea Cafea neagră, mică, şi fierbinte, cum se face că te-ntâlnii aci, singurică?

– O, voi oamenii, indiferent, femei, bărbaţi, cu toţii sunteţi un pic ingraţi. Priveşte şi tu în jur: într-un declin al nopţii către zi rodul verii prinde a se coace, tot mai multă viaţă pe care moartea tot o cheamă prinde frunze de aramă, poleite în căderi amoroase...Prins-am cu parfum de gutui în pârg zbuciumul cu revoltele din târg, am alergat prin nisipuri fiebinţi, m-a luat cu călduri, cu friguri îndeajuns, tu îmi vii acum cu întrebări fără răspuns...

 

– Eşti un pic grăbită. Te-a părăsit, aici sub palida umbrelă, vreun năştruşnic amorez fugărit de-un soţ gelos, sau nu, ea, Ea, fata din vis şi-ntrezărit iubitul după colţ...?

– Ei, uite nu. În loc să te mulţumeşti că mai găsit tocmai bună de sorbit, acum în al naturii prinos de frumuseţe tu-mi pui întrebări de bine sau de rău despre amoruri ce-au trecut ca fumul peste noapte. Priveşte: rândunelele, în zbor, pleacă. Vezi cum duc libertăţile din noi? cum eu simt cum printre geamurile întredeschise de peste drum se-ascunde o crimă, aud, în surdină, bătăi de cătuşe – cineva a rămas cu legături nedezlegate de pat, în miros de părăsire, de dulce amintire sau jalnică uitare...?

 

– Ah, am priceput: avem o poveste, cu un poet timid, o nimfă mai focoasă...

– Măi, dar tu, cu întrebările tale stupide eşti mereu cu gândul la amoruri? Nu poţi respira şi tu natura-n-apoteoză? De ce ar fi banal o Cafea însingurată, pe o masă, dosită cumva de văzul lumii? Uita, aşa îmi e de bine să mă resfir în aburi risipite, aşa, lin, către primul etaj, de-aici de lângă dugheană. E-a colo un duet de armonie, el va veni primul, mă va găsi pe mine, mă va săruta fugar, apoi, şăgalnic o aduce şi pe soră-mea mai mică, va aşeza un trandafir micuţ lângă ceaşcă, o ciocolată şi apoi... apo va aştepta şi el...

 

– Crezi că vine cineva?

– N-o vezi? Uite, uite, are-o rochie străvezie, vezi? vezi? are numai rochia pe ea, largă, aproape transparentă...

 

– Eşti grozavă! Tu chiar aşa, în fiecare dimineaţă te laşi sorbită de nişte puştani?

– După nişte vremuri cu amor, acum uitate, pierdute, pe măsuţa mică din sufragerie, acum am coborât în stradă...

 

– ... şi-ţi cauţi regăsirea în durerile pierdute ale tinereţii?

– ...  mă durea fericirea şi clipa ei nu o simţi atuci, cât efemer trăieşte, o simţi cumva când nu mai e...

 

– Draga mea Cafea, dragă, te simt, mă umplii de-o magie pe care o ador atât de mult...

– ... şi mă amestec cu sărutările tale. Îţi place să mă savurezi şi mă simt atât de bine când pur si simplu îţi plimbi limba pe toata licoarea corpului meu fără să-mi mai laşi vreo clipă de...

 

 

**********

500 cuvinte

7 întrebări, 7 răspunsuri

Vizualizări: 450

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

La concursul anterior la care am participat am avut la un moment dat o îndoială (după primul text). Comentariile tale, dragă Aurelia, întotdeauna m-au remontat şi în "rebeliunea mea" m-am hotărât să mă şi să intervievez tot ce se poate! Aşa că oricând te poţi aştepta cu o propunere de la mine! (Ai văzut ce-a făcut Marin - l-am convins să vină şi el a profitat şi a plusat: vin, dar... şi uite-aşa s-a ales el cu interviu pe spatele meu!)

Nu ai de ce să mulţumeşti. Pe atunci, împreună cu echipa de pe acel site ce se pretindea literar, încercam să acordăm mai mult respect limbii române. Pentru îndrăzneala noastră de atunci, unii am fost... nu, nu maziliţi... am fost "invitaţi" să nedespărţim, ca apoi, un personaj madubios de acolo să ne tot atace pentru aş motiva neputinţele lui.. 

Dar de atunci, campania de scriere corectă o desfăşor, cel puţin eu mai mascat. Puţine persoane am întâlnic ca tine care să accepte un ajutor dezinteresat. Aşa că eu trebuie să-ţi mulţumesc!

Mi se pare de bun simţ să "socializăm" în această perioadă de postări. Aşa poate ne cunoaştem mai bine (dacă nu cumva chiar ne cunoaştem, ca în cazul nostru, Rodica). Mă bucur că ai îndrăznit să mă inviţi la acest mini-concurs, şi mai mult la a-ţi lua un interviu!

Mariane, trebuie să recunoşti că am ştiut cum... "se te manipulez"! Bine ar fi să participi şi la următoarele mini-concursuri (deşi cu poezia nici eu nici tu nu ne prea împăcăm)...

Şi dacă acum zic că m-am lăsat manipulat?...

Felicitări doamna Rodica! Un interviu inedit luat unei cafele și încă unul unde se dezbate despre amor! În interviul dv. îmi place cum în aburii și culoarea cafelei se combină izul și nuanțele toamnei!

Doamnă Maria, sunt din nou onorată să-mi citiţi "progeniturile" mele literare şi mai mult să puneţi aici un cuvânt de alint! Vă mulţumesc din suflet!

Aurelia eu îţi mulţumesc pentru faptul de a te apleca peste textul meu şi de al aprecia la maximum! 

Imagini pentru naked autumn to a coffee

O idee inedită să iei interviu chiar „inculpatei cafele”. Textul este bun, însă parcă-i lipsește ceva pentru a fi catalogat ca interviu perfect. Acord două steluțe.

* * 

Chiar dacă interviul meu nu a atins perfecţiunea pentru trei steluţe şi cele două primite mă onorează şi mă conving că am fost pe subiect!

Pentru că noi ne cunoaştem mai bine, sunt un pic mai exigent (zice-se). În primul rând ai abordat un alt gen decât clasicul interviu, un gen la îndemână ţie şi poate mai puţin agreat de unii. Asta e de bine. Ai avut curaj şi ai reuşit. Şi apoi ideea: un interviu cu o ceaşcă de cafea de pe o masă! Superbă ideea şi tocmai pentru asta eu îţi acor din plin cele 3 steluţe binemeritate!

***

Marine, marinelul meu - păi concursul ne-a pus la dispoziţie nişte variante, de ce să nu mă folosesc de ele? Toţi au luat în piept interviul, uitând frumuseţea celorlalte genuri/subgenuri...

Mulţumesc şi ţie pentru cele 3 steluţe!

Imagini pentru gol puÅŸca la o cafea

© 2019   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

Live Support /********* ********/