Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Zile de naştere

Zile de naştere sărbătorite astăzi

Zile de naştere sărbătorite mâine

Buget

 

Vă propun să facem un exercițiu de…împărțire:

Bugetul național, pe 2012, este de 195,6 miliarde de lei, deci sub 50 de miliarde de euro.

Dacă s-ar acorda bugetarilor un salariu mediu net de 1000 de euro pe lună, atunci ar fi necesare: 1,22 milx1,7 mii (0,3 impozit/angajat+ 0,4 mii/angajator)x12luni = 24 de miliarde de euro.

Dacă s-ar acorda și pensionarilor o pensie de 500 de euro/lună, ar fi necesare: 5,6 mil.x0,5 mii x12 luni=33,6 miliarde euro

În concluzie, numai pentru salarii și pensii ar  fi necesare 57,6 miliarde , deci s-ar depăși bugetul național. Cu ce să se mai asigure costurile mari pentru funcționarea instituțiilor statului (medicamente compensate / alimentație în spitale, asigurarea utilităților:întreținerea clădirilor/încălzire, dotarea școlilor/ spitalelor etc…..)  Ca să crească nivelul de trai, trebuie stimulată economia, deci investiții. O firmă, dacă depășește cu fondul de salarii 10% din cifra de afaceri, dă faliment. Și statul e un competitor și trebuie să respecte regulile economice. Dacă nu, urmează falimentul=….

 

Cine se încumetă să …împartă?

Vizualizări: 217

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

 ce? falimentu-i deja impartit la multi doar de cativa ce-s "zerouri" in toate egali!

Am vrut sa arat in ce situatie grea se afla tara, sa se imparta...saracia. Salariile si pensiile , pentru un trai onorabil, ar trebui sa fie la nivelul luat in calcul. Asa, dat fiind ca bugetul nu a fost niciodata mai mare, trebuie cautate solutii - inteligente - pentru cresterea lui. Degeaba ne lamentam, sa impartim  saracia, ca este foarte departe de a satisface cerintele minime.

Idei, solutii, dezbatere publica si impunerea politrucilor sa le aplice. Glasul societatii trebuie sa se auda si sa se impuna!

asta am zis si zic la fel ca tine "... sa se impuna!"

Dacă vom sta și vom aștepta de la clasa politică, slabe șanse. Rețineți: cuvîntul este mai tare ca arma! M-am lut de multe ori de piet cu politicienii. Un exemplu de mesaj către un prim ministru:

    Avansul economic, formidabil, al Germaniei lui Hitler faţa de restul lumii, s-a datorat punerii în practică a unei idei, pe cât de simplă pe atât de genială, -a introdus standardizarea. Este o lecţie care trebuie bine învăţată şi pusă în practică. Ar trebui să învăţăm şi de la americani, care au totul procedurat, în orice domeniu.

   Lumea nu mai are răbdare şi aşteptă idei noi de ieşit din criză.

Eu propun câteva, care pentru a fi puse în practică nu cer bani ci aduc bani,  fără a le epuiza pentru a nu mă întinde prea mult cu scrisul şi explicaţiile.

  1.Reducerea salariilor şi a pensiilor se putea face prin comprimarea în sistemul acordeonului, fără a le afecta pe cele mici, care şi aşa nu asigură supravieţuirea.

  2. Anularea tuturor contractelor de la energie ieftină şi scoaterea lor la licitaţie pe bursă. De aici s-ar obţine diferenţa pentru compensarea pierderilor la pensile mici.

  3.Introducerea urgentă a standardelor de cost în achiziţii publice şi trecerea lor pe bursă. Caietele de sarcini să fie standard, fără adiţionale. Adiţionalele să se facă tot după standarde şi tot pe bursă.

4. Introducerea urgentă a standardelor de personal.

5. Sarcini precise celor care se ocupă cu atragerea de fonduri europene şi daţi urgent afară cei care nu – şi respectă sarcinile.

Sunt destui tineri care ştiu să facă asta ca să le ia locul.

6. Să se solicite lui Patriciu să-şi plătească datoria. Ar fi un motiv bun de a-i pune să se încaiere între ei...

7. Atragerea oamenilor cu idei şi îndepărtarea celor care nu mai au idei.

 

Am dat idei mereu şi le dau cu plăcere pentru a fi puse în practică, ca să-mi fie şi mie mai bine.

 

Sănătate multă şi nervi de oţel.

Cu simpatie,

Mircea

Mulțam fain! (așe să zîce pă la noi!) Da, eu am o vorbă: cuvîntu este mai tare ca arma, deci nu m-am sfiit să trimit cartușe( idei/solutii) spre politicieni și să-i presez ca să le aplice.

Interesant exercitiu!Rezultatul impartirii e ca-n acea poveste cu paiul si magarii adica noua ne ramane fix un pai pe care trebuie sa-l tot lungiim. De ce asa?Sa-i intrebam pe onor guvernanti

Da pot fi întrebați,( și cei care au jefuit...) dar mai ales dacă îi duce bibilica, ca să ne fie mai bine..

© 2020   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->