Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Zile de naştere

Zile de naştere sărbătorite astăzi

Zile de naştere sărbătorite mâine

Eveniment de excepţie - Lansarea romanului ''Martirii lui Eros'', autor distinsul om de cultură Ion Ionescu-Bucovu

Sâmbătă, 31 noimbrie l-am cunoscut pe îndrăgitul scriitor şi om de cultură, Ion Ionescu-Bucovu, la lansarea romanului său, ''Martirii lui Eros''.
Am plecat spre Bucreşti, vineri cu sufletul plin de emoţie...Urma să-l îmbrăţişez pe prietenul meu de ani de zile de pe internet.
De-a lungul timpului, pe diferite site-uri literare, m-a remarcat şi s-a aplecat asupra poeziei mele, ceea ce m-a onorat şi mi-a umplut sufletul de bucurie. Preţuirea unui om de talia dumnealui îmi este foarte preţioasă.
Am ajuns cu puţină întârziere la locaţia unde avea loc evenimentul, cu inima bătând nebunatic, de emoţia întâlnirii...
Am intrat şi l-am zărit, în prezidiu, acolo unde îi era locul, doar era sărbătorit...Mi-a făcut discret cu mâna şi mi-a zâmbit.Un bărbat distins, într-un costum impecabil şi cu o ţinută demnă, un om pe care dacă-l vezi, nu te poţi abţine să nu-l îmbrăţişezi. În sală se afla şi soţia dumnealui, doamna profesoară Ionescu, o doamnă la fel de distinsă şi frumoasă.
Eugenia Gavrilescu, susţinătoarea acestui proiect, fără de care nu ne-am fi întâlnit, nu ne-am fi cunoscut, coordona din priviri şi şoapte desfăşurarea acţiunii.Pe Eugenia am cunoscut-o acum mulţi ani, pe internet şi acum aveam ocazia să ne privim în ochi...
Din cei cunoscuţi, mai era şi poetul, Cristian Ţîrlea, poeta Ioana Voicilă Dobre, poetul Enescu Constantin, simpatica actriţă, Doina Ghiţescu şi alţii.
Evenimentul s-a desfăşurat în linişte, s-a ţinut un moment de reculegere pentru tinerii dispăruţi în incendiul de la club, mulţi dintre cei prezenţi au vorbit despre romanul nou tipărit al domnului Ionescu...
Pentru mine a fost un vis, care mi s-a împlinit. 
Am avut onoarea ca domnul Bucovu să-mi propună un viitor volum de versuri la două mâini, ceea ce m-a făcut să-mi crească aripi şi să-l iubesc şi mai mult.
Din păcate, deşi cu toată bunăvoinţa domnului Gavrilescu, forografiile cu mine nu au ieşit.
M-am întors acasă cu inima cât un munte, că am fost apreciată public, ca poetă, de domnia sa, domnul Ion Ionescu-Bucovu, căruia îi doresc sănătate şi ani mulţi, să ne dăruiască din cunoştinţele şi harul dumnealui.
Pe drumul de întoarcere, m-am cufundat în atmosfera romanului şi am uitat de toate;întâmplările din viaţa celor doi eroi ai romanului, curg firesc, captivează, până la anularea identităţii.Totul presupune o documenatare minuţioasă asupra vieţii lui Eminescu.Romanul este bazat pe fapte reale, dar nu este un documentar, ci o poveste de dragoste redată cu o sensibilitate şi un lirism de excepţie.
Felicitări, domnule Ion Ionecu, Bucovu!
Felicitări Eugeniei Gavrilescu şi tuturor celor care au sprijinit apariţia romanului ''Martirii lui Eros''.

Vizualizări: 99

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Felicitari  maestre  ...

© 2020   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->