Viaţa Sfântului Cuvios Efrem Sirul (28 ianuarie) - Colecţia "Vieţile sfinţilor" a Bibliotecii Cronopedia: Reeditare electronică necomercială după cele 12 volume „Vieţile Sfinţilor" apărute între anii 1991 şi 1998 la Editura Episcopiei Romanului şi Huşilor (volumele consacrate lunilor septembrie-aprilie) şi apoi la Editura Episcopiei Romanului (volumele consacrate lunilor mai-august), realizată de Ioan Muntean. Lucrarea conţine fotografii cu icoane, biserici şi opere de artă referitoare la sfântul evocat, coleţionate şi prelucrate de pe internet.

Vizualizări: 309

Răspunsuri la Aceste Discuţii

"Harul ce izvorăște din gura ta, cuvioase, a umplut de apele vieții Biserica, și lumii a izbucnit râuri de cucernicie, revărsând asupra noastră apa pocăinței; ci invățându-ne cu cuvintele tale, părinte Efrem, roagă-te lui Hristos, Dumnezeul nostru să se mântuiască sufletele noastre."

Multumesc frumos, nu stiiam de acest sfant!

Cu toate că îndemnul din Evangheliile ucenicilor este:,, Nimic pe pământ să nu câştigaţi,, am încălcat cu bună ştiinţă aceasta şi mi-am umplut spiritul de frumuseţea şi învăţătura acestei scrieri. 

Pilda cu lipirea paginilor cărţilor este mai actuală astăzi ca oricând având în vedere superficialitatea oamenilor care nu mai deschid o carte mulţumindu-se doar cu coperta ei. Asemeni pildei Sf.Cuv.Efrem Sirul mulţi ne ţinem viaţa în mână fără să avem curiozitatea de a-i răsfoi măcar odată tainele.

 Efortul remarcabil pe care îl faceţi pe acest site mă duce cu gândul la Sfătuirea a 20-a , din Cuvinte şi învăţături, ale Cuviosului Efrem Sirul, în care unii pescari, care veghează, sunt un foarte bun exemplu şi citez ,, Ia în gândul tău pe pescari, care toată noaptea o petrec priveghind, răbdând pentru lucrul lor,, comparativ cu cel care doarme şi leneveşte în barca lui şi este dezamăgit că nu a prins nimic.

@Nicoleta Mija, @Maria-Ileana Tănase, @popescu -sandu: Să aveţi credinţa şi puterea Domnului de a duce la capăt orice gând zămislit întru binele dumneavoastră şi a celor din jur!

© 2022   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->