Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Zile de naştere

Zile de naştere sărbătorite astăzi

Zile de naştere sărbătorite mâine

FARMECUL CARTOFILIEI – MEMORIA CĂRȚII POȘTALE – BULEVARDUL GĂRII ȘI VILA D. NENIȚA DIN MUNICIPIUL TECUCI, JUDEȚUL GALAȚI

Bulevardul Gării, denumire veche Bulevardul Elisabeta, denumire actuală Bulevardul Victoriei este o arteră rutieră care leagă centrul orașului de Gara de Sud. Pe acest bulevard se află Parcul Elisabeta, Colegiul Național “Spiru Haret” (fostul Liceu teoretic nr.1) și Vila D. (Șerban) Nenița. 

Vila Dimitrie (Șerban) Nenița este cea mai frumoasă vilă în stil neoromânesc din municipiul Tecuci, județul Galați. Edificiul a fost conceput ca locuinţă cu parter şi etaj, întreaga construcţie emanând un aer pitoresc şi optimist. Clădirea-monument istoric este opera arhitectului român Arghir Culina (1883 - 1972). Arhitectul a prelucrat, aici, în mod inteligent repertoriul bogat de elemente şi forme vechi de tip popular, punând accentul pe arcadele zonei dominante a clădirii, alcătuită de foişorul de la etaj, şi la care se accede printr-o scară interioară, pe intrarea protejată de poala învelitorii şi pe pridvorul cu stâlpi, parmaclâc şi bagdadie din lemn. Acoperişul, în mai multe ape, are învelitoarea din ardezie în solz de peşte. Sub cornişa faţadelor laterale se desfăşoară un brâu cu ornamente florale. Vila este situată pe Bulevardul Victoriei (fost Bulevardul Elisabeta sau Gării), nr. 16, exact vis-a-vis de Colegiul Național “Spiru Haret”. 

http://epaminonda-epaminonda.blogspot.ro/2015/01/malaezia.html

 

Vizualizări: 9

Răspunsuri la Aceste Discuţii

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->