Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

 

De ce animalele sunt mai mari in climatele reci?

In cazul majoritatii speciilor de vertebrate, masa corporala creste odata cu apropierea de poli. Aceasta dezvoltare reprezinta o adaptare in vederea supravietuirii, in special cand habitatul natural al animalelor se afla in climatele reci, la altitudini inalte.

Potrivit legii lui Bergmann, animalele din zonele nordice cresc mai mari si mai solide decat cele din zonele calde. O masa corporala mai mare ajuta la limitarea pierderilor de caldura si energie ale organismului, atribute necesare supravietuirii in climatele foarte reci.


Exista mai multi factori care afecteaza marimea corporala si greutatea unor animale, este de parere si Kyle Ashton, un cercetator de la Academia de Stiinte din California. Astfel, sursele abundente de hrana si selectia sexuala in randul masculilor mai mari ar juca un rol important in dezvoltarea masei corporale la animale.

De asemenea, si continutul nutritional al hranei contribuie la dezvoltarea masei corporale a animalelor care traiesc la poli. Plantele de la altitudini mai inalte sunt mai moi si contin mai multi nutrienti decat plantele care cresc in zone mai apropiate de ecuator.


In schimb, la altitudini inalte, animalele precum pasarile sau reptilele au o masa corporala mai mica decat speciile din climatele mai calde.

Sursa foto: seekers.wikia.comsursa:animale.acasa.ro

Vizualizări: 205

Răspunsuri la Aceste Discuţii

hmmm... si cu elefantii, hipopotamii, rinocerii cumm ramane?

elefantul ocupa primul loc in lume ca marime,rinocerul locul doi iar hipopotamul este al treilea  mamifer  terestru ca marime...

in discutia mea  era vorba  in general  despre animalele  care cresc in zonele nordice ca sunt  mai solide  decat cele care cresc in zonele calde....

va multumesc pentru popas dl Muntean!

© 2018   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

Live Support