Zile de naştere

Media

Pagina principală de gestionare a fişierelor Media

 

FIŞIERE AUDIO      FIŞIERE FOTO       FIŞIERE VIDEO

 

Înainte de a posta un fişier tip media te rugăm să citeşti cu atenţie recomandările noastre! Pentru a accesa pagina dorită poţi selecta una din sub-paginile din meniul Media, sau link-urile specifice de pe această pagină.

Pentru orice nelămurire privind modul de încărcare/postare a fişierelor foto, video sau audio te rugăm să contactezi administratorii reţelei, care-ţi vor oferi detaliile necesare.

 

Fişierele audio (tip mp3 nu pot fi încărcate direct pe vreo pagină de pe site-ul nostru. Poţi folosi însă alte site-uri specializate (gen mixpod), care furnizează coduri embed pentru plazere audio personalizate, coduri pe care apoi le poţi plasa oriunde în pagina personală sau în comentariile, discuţiile, răspunsurile tale.

Recomandarea noastră expresă este ca atunci când plasezi un player audio (audio-video), să setezi proprietăţile acestuia astfel:

- conţinutul melodiilor din plazlist să fie explicit (titlu melodie, interpret/autor);

- volumul prestabilit al redării să fie poziţionat pe maxim 50%;

- redarea automată a conţinutului să fie oprită (butonul play să fie pe poziţia off).

Setările recomandate pentru funcţionarea player-ului sunt necesare datorită următoarelor aspecte de bun simţ:

- potenţialul vizitator al contribuţiei tale este posibil să aibă simultan deschise mai multe pagini de pe internet

- acelaşi vizitator îţi poate accesa pagina cu repectivul player lo o oră târzie din noapte, sau într-un loc public

- vizitând pagina cu player-ul tău, vizitatorul de fapt doreşte să citească sau să asculte sau să vadă o cu totul altă informaţie decât cea furnizată de un player pornit automat

- în oricare din aceste situaţii descrise mai sus, este deranjant să „ataci” auzul vizitatorului cu sunete pe care el de fapt nu acum doreşte să le audă.

- un ultim aspect al acestor recomandări: ia în calcul că şi vizitatorul are posibilitatea de a plasa în comentarii un player asemănător – ce s-ar mai distinge pe acea pagină dacă 2 sau mai multe player-e pornesc simultan, fiecare cu tipul său de muzică, ba mai mult fiecare cu un nivel diferit al volumului?

 

Fotografii – este o categorie de fişiere media (foto) care îţi permite să descarci din propriul calculator fotografiile pe care doreşti să le faci publice. Sub-pagina de Fotografii este structurată astfel:

  • fotografii individuale (Toate fotografiile)
  • albume fotografice personale (individualizate, tematice) (Toate albumele)
  • fotografiile personale (Fotografiile mele)
  • albume personale (Albumele mele)
  • fotografii şi albume favorite (Favoritele mele)

Recomandările noastre privind postarea fotografiilor în această secţiune sunt:

- fiecare fotografie trebuie să aibe un titlu generic sugestiv (nu denumirea automată furnizată de aparatul foto, gen sir-decifre-şi-litere.jpg [DSCF098.jpg];

- pentru fiecare fotografie, după încarcarea pe site, ţi se solicită, pe lângă titlu, o scurtă descriere şi căteva cuvinte-cheie (tag-uri), elemente care contribuie la vizualizarea lor în cadrul anumitor categorii şi tematici

- aceleaşi date de „identificare” ţi se solicită şi la crearea unui album

- recomandăm ca orice fotografie pe care o plasezi pe site-ul nostru să fie încadrată într-un album; albumul poate purta titlul autorului (eventual urmat de un index), sau un titlu tematic rezultat din conţinutul acestuia

- respectând aceste sugestii albumele tale (şi implicit fotografiile respective) pot fi evidenţiate în cadrul site-ului şi promovate (recomandate pentru vizualizare) tuturor celorlalţi membri ai reţelei;

- de asemenea, albumele create pe pagina Fotografii furnizează un cod embed pe care poţi să-l plasezi oriunde doreşti (pe acest site sau pe alte pagini web).

 

Videoclipuri – este categoria fişierelor media tip video. În această categorie poţi plasa videoclipuri proprii, descărcându-le din propriul calculator (respectând indicaţiile privind tipul şi mărime de pe pagina de încărcare), dar şi videoclipuri aflate deja pe alte site-uri specializate (YouTube, Vimeo, Trilulilu etc.) care îţi furnizează un link (adresă URL) sau un cod embed. Sub-pagina Videoclipuri este structurata astfel:

  • Toate videoclipurile postate
  • videoclipuri postate de tine (Fişierele mele video)
  • videoclipuri favorite (Favoritele mele)

Oricare ar fi tipul de fişier video pe care îl plasezi aici îţi recomandăm următoarele:

- ca şi în cazul fotografiilor, după încărcare/plasare acordă titlu, descriere şi tag-uri videoclipurilor tale (după aceleaşi reguli)

- în cazul videoclipurilor preluate de pe unele site-uri (îndeosebi Trilulilu), după salvarea operaţiunilor de introducere, în caseta corespunzătoare videoclipului nu vei vedea o imagine din videoclip ci o imagine generică furnizată de Ning. Îţi recomandăm să nu plasezi acete tipuri de videoclipuri aici, ci direct in postările şi comentariile tale (unde facilitatea de previzualizare este activă).

 

Toate aceste 3 categorii de fisiere media au posibilitatea de a fi comentate. Îţi recomandăm, dacă este posibil, ca în aceste comentarii să plasezi informaţii suplimentare adiacente.

 

Procesul de introducere a videoclipurilor şi fotografiilor este moderat de către administratori (înainte de a fi publice ele trebuie aprobate). Această „aprobare” nu vizează vreo cenzură anume (în afară de cea a bunului simţ şi a regulamentului site-ului), operaţiunea este mai mult tehnică (este necesar ca administratorii să cunoască când şi cine a adăugat ceva, pentru a putea efectua evidenţieri şi partajări/promovări).

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

© 2022   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->