Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

ANTOLOGIE – CULEGERE DE COLINDE ROMÂNEŞTI

 

Stimaţi colegi cronopedieni,

 

În 18 decembrie 2017 s-a lansat de către dl. Matei Ioaniţiu în colaborare cu mine, o iniţiativă de a crea o Antologie a colindelor româneşti tradiţionale (sau culegere de colinde).

Până acum am primit mai multe materiale (e adevărat, de la un singur contributor, dna. Rusu Emilia, care astfel a devenit şi co-autor al culegerii/i noastre. Am primit  şi adeziuni de sprijin, dar fără nimic altceva.

Noi continuăm acţiune de culegere.

Facem apel la persoanele interesate să ne trimită colinde pascale culese, auzite sau chiar selecţionate din lucrări folclor regionale sau naţionale, pe care să le includem în antologia/culegerea noastră.

De asemeni, pentru a alcătui şi o secţiune a II-a a i/culegerii noastre, vă propunem să ne trimiteţi propriile dv. colinde (moderne) sau eseuri cu tematica colindelor. Funcţie de numărul autorilor pentru această secţiune precum şi de numărul de pagini astfel realizate volumul sau volumele astfel constituite se vor adăuga volumului/volumelor de colinde tradiţionale.

Creatorii de artă plastică (pictură, acuarelă, desen, grafică, design, sculptură etc.) sau fotografică cu tematică inspirată din colinde sunt şi ei aşteptaţi cu contribuţii ce vor ilustra paginile i/culegerii.

Solicităm o persoană (sau mai multe) care să alcătuiască un cuvânt introductiv al antologiei, o prezentare generală a colindelor (tipuri, categorii, regionalizări etc.)

Contribuţiile dv. pot fi trimise prin mesageria privată a site-lui către Ioan Muntean şi Matei Ioaniţiu sau prin email pe una din adresele:

fabulatortemporis@gmail.com,

cititordening@gmai.com sau

munteanioan@gmail.com

cu menţiunea de a scrie la subiect cuvântul COLINDE şi de a solicita confirmarea primirii (dacă nu primiţi confirmarea în 2-3 zile vă rugăm să reveniţi cu o atenţionare pentru a ne verifica noi căsuţele de email).

Contrinbuţiile de artă plastică şi fotografică se vor ataşa materialelor dv. având rezoluţia foto-copiei de cel puţin 1024 pixeli.

Toate materialele vor fi trimise până la 1 decembrie 2018, astfel ca în perioada 1 decembrie – 20 decembrie colectivul de editori să finalizeze lucrarea şi să o publice.

Orice alte informaţii şi propuneri, iniţiative se vor comunica în comentariile la acest anunţ ce va fi repetat şi retransmis public şi individual periodic.

Vizualizări: 159

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică


ACTIV
Comentariu publicat de Adrian Scriminț pe Octombrie 25, 2018 la 9:00pm

Frumoase idei, salutare inițiative. Felicitări sincere!


admin
Comentariu publicat de Ioan Muntean pe Octombrie 25, 2018 la 7:50pm

Aurelia, nu le ai tu cu colindele, dar poate cunoşti pe cineva... 


admin
Comentariu publicat de Ioan Muntean pe Octombrie 25, 2018 la 7:49pm

@Liliana Mihaela Zaharia - nu ar fi nici atunci prea târziu! Până la urmă nu avem un termen limită de finalizare, noi (iniţiatorii) ne-am propus Crăciunul 2018... Eu şatept cu multă plăcere materialele dv. 


ACTIV
Comentariu publicat de Liliana Mihaela Zaharia pe Octombrie 25, 2018 la 7:37pm

Bună seara, 

Domnule Munteanu, am multe colinde, din diferite zone. Sunt superbe, dar nu le pot trimite decât în jur de 15 noiembrie, când ajung la casa de la Călărași să le recuperez. Dacă doriți, tot cam pe atunci pot să fac și acea prezentare, deoarece am făcut cursuri de folcloristică la facultate.


moderator
Comentariu publicat de AureliaAlbAtros pe Octombrie 25, 2018 la 7:15pm

Șefu, v-aș ajuta cu plăcere, dar nu le am cu... colindele!


admin
Comentariu publicat de Ioan Muntean pe Octombrie 25, 2018 la 5:55pm

Doresc să anunţ şi pe această cale că până acum am primit un ajutor nepreţuit din partea doamnei Emilia Popescu-Rusu, care astfel a devenit colaborator şi co-autor al Antologiei.

Aştept din partea dv. şi propuneri privind titlul generic al antologiei (în format A5 sunt deja peste 400 de pagini... Unii dintre dv. aţi promis trimiterea de materiale, dar pâmă acum nu am primit nimic...

© 2018   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

Live Support