Zile de naştere

Zile de naştere sărbătorite astăzi

Arhanghelul ZadkielÎmbrăcat, după cum spune tradiţia kabbalistică, în purpură de mare preţ, cu străluciri albastre ca cerul senin din zilele de primăvară, arhanghelul Zadkiel are imaginea unui rege înţelept şi puternic, cu ochi albaştri pătrunzători în care lucesc scântei violete, barbă albă imaculată şi plete la fel de albe. Poartă o coroană imperială împodobită cu cele mai clare safire şi acvamarine, de o neasemuită frumuseţe şi măiestrie, alături de un sceptru la fel de scump, străluctor ca fulgerul.

Denumit şi Sacchiel, Satquiel, Sadkiel, Zedekiel sau Zadquiel, numele său în limba ebraică înseamnă “Dreptatea lui Dumnezeu”, însă nu dreptate în sens de justiţie, ci în sensul respectării legilor şi normelor divine. Tsedek, “dreptate”, este şi numele planetei Jupiter, pe care acesta o guvernează. După tradiţie, spiritele jupiteriene şi îngerii care sunt guvernaţi de Zadkiel sunt îngerii dreptăţii, nobleţei, onoarei, dar şi ai veseliei, umorului şi bunăvoinţei. Acesta corespunde în kabbală valorii Milei şi compasiunii, iar legendele rabinice spun că Zadkiel este acel înger al Domnului trimis lui Avraam pentru a opri sacrificiul fiului său, Isaac, în povestirea biblică din Cartea Genezei. Personalitatea celestă numită Zadkiel este una deosebit de complexă. Literatura modernă îl arată ca un înger al vindecării şi al transmutării, însă el este mult mai mult decât atât.

Zadkiel dispune de o imensă înţelepciune şi este modelul arhetipal al regelui-preot înţelept care judecă pe cei supuşi autorităţii sale cu cea mai mare corectitudine, fie ei bărbaţi sau femei, tineri sau bătrâni, săraci sau bogaţi. Asemenea lui Solomon sau lui Melchizedek, Zadkiel are o imagine impunătoare, de rege puternic şi înţelept, a cărui judecată este una divină. Pe când judecăţile regilor oamenilor pot fi viciate de propria personalitate, judecata lui Zadkiel este întotdeauna dreaptă, nefiind de fapt judecata unui arhanghel, ci însăşi Legea Divină întrupată într-o fiinţă de rang angelic superior.

Acesta preia îndatoririle karmice care vin de la Raziel şi Tzafkiel şi judecă în acord cu principiile cele mai drepte şi mai corecte, stabilind măsura în care spiritul trimis la întrupare se poate bucura de anumite libertăţi sau măsura în care va fi pedepsit luându-i-se anumite privilegii. Aici sufletul judecat, odată pus în faţa faptelor sale de către îngerii înainte menţionaţi, îşi acceptă lecţiile pe care trebuie să le înveţe şi depune jurămintele cu care se leagă de anumite persoane faţă de care are de îndreptat ceva sau care au faţă de el datorii karmice.

Zadkiel cunoaşte măsura bucuriei şi tristeţii fiecărui om, cunoaşte când anume să pedepsească şi când să răsplătească şi mai ales când să ierte. Cei care apelează la mila divină nu fac decât un apel la imensa milă şi înţelepciune întrupată în el, în aşa fel încât Zadkiel este cel care decide, spre exemplu, îndeplinirea unei rugăciuni sau amânarea alteia. Dacă omul care emite o rugăciune o face din suflet şi cu inima curată, având destulă libertate de sus pentru a se bucura de îndeplinirea cererii sale, acesta este ajutat în cel mai prompt mod de către îngerii aflaţi sub comanda lui Zadkiel.

Cazurile incredibile de câştiguri pe care unii oameni le reportează sunt rodul muncii tăcute a îngerilor abundenţei. Cei care se roagă pentru bunăstare, belşug, bucurie şi chiar şi câştiguri materiale, de fapt fac cereri către curtea de judecată prezidată de Zadkiel, iar cele mai curate suflete primesc întotdeauna ajutorul cerut. În spatele fiecărui câştig sau întorsătură norocoasă în viaţa unui om se află de fapt judecata divină întrupată în acest arhanghel.

De la banul găsit pe stradă cu care omul înfometat îşi poate cumpăra o pâine şi până la împrumutul de care depinde o afacere sau o casă, toate sunt sub ochiul său atent şi drept. Toate situaţiile favorabile şi defavorabile, toate bucuriile şi necazurile, toate pierderile şi câştigurile sunt în domeniul său şi nimic nu trece fără acordul său. Cu toate că Zadkiel poate fi perceput ca un arhanghel cu aer maiestuos şi demn, dar blând şi cu un deosebit simt al umorului, acesta are şi un aspect feminin foarte pronunţat.

Câteodată acceptă să se manifeste pur şi simplu sub forma sa feminină, iar în decursul istoriei au existat câţiva avatari feminin care au întrupat energia nucleului său spiritual. Cel mai cunoscut este Kwan Yin, maestră asiatică ce a ajuns să fie privită ca o zeiţă a compasiunii. Prin intermediul energiilor feminine, Zadkiel întrupează mila, compasiunea, grija şi dăruirea. Abundenţa şi ocrotirea pe care fiecare părinte se simte dator să le asigure copilului său sunt inspirate direct de natura acestui arhanghel, după cum planeta Jupiter este gardianul şi păstrătorul siguranţei în întreg sistemul solar.

La fel cum câmpul gravitaţional magnific al lui Jupiter a deviat întotdeauna meteoriţii, cometele şi asteroizii care ameninţau cu distrugerea planetele mai mici, la fel şi Zadkiel oferă protecţie şi siguranţă celor care îi solicită ajutorul din suflet lui Dumnezeu. Natura lui este asemănătoare atât zeilor din mitologiile celor vechi, care judecau drept şi domneau peste ceilalţi zei, precum Zeus, Jupiter, Indra sau Anu, cât şi zeiţelor care îi acompaniau pe aceştia ca întrupări ale milei şi înţelepciunii, precum Athena, Minerva sau Maat. Deşi nu este în mod direct aspectul superior al acestora, Zadkiel este legat fără doar şi poate de ei prin natura serviciului pe care îl oficiază şi cu care a fost investit de către Dumnezeu.

Putem să chemăm în ajutor acest arhanghel deosebit de puternic şi de blând când simţim că ne trebuie ceva, că suntem în neajuns, sau când dorim să beneficiem de mila şi compasiunea divină, prin următoarea invocaţie-rugaciune: “Prin numele lui Dumnezeu Cel Prea Înalt EL, te chem, prea-drept şi prea-milostiv arhanghel Zadkiel, pentru a mă ajuta în acest ceas în care am nevoie de judecata dreaptă şi ajutorul tau, Aici şi Acum. Amin!”


Vizualizări: 134

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică


INACTIV
Comentariu publicat de Elena Cristina Dinca pe Octombrie 31, 2011 la 2:37pm

Tot ce tine de de SPIRITUALITATE pe mine ma incanta. Felicitari intr-adevar un articol foarte bun.


INACTIV
Comentariu publicat de Purice Victoria pe Iulie 26, 2011 la 8:18pm

eu sunt de parere ca ei sunt de la Dumnezeu

 


admin
Comentariu publicat de Lenuş Lungu pe Iulie 26, 2011 la 4:22pm

admin
Comentariu publicat de Lenuş Lungu pe Iulie 26, 2011 la 4:21pm
Arhanghelul Zadkiel deserveste cea de-a Saptea Raza, denumita si Raza Violet sau Raza Libertatii.
Arhanghelul Zadkiel va poate ajuta, daruindu-va Raza Libertatii, a Bucuriei, a Iertarii, a Justitiei si a Eliberarii. Invocand Raza Violet, puteti aduce toate aceste aspecte in viata voastra.
Folosind Raza Violet, puteti ajuta la eliberarea negativitatii si la aducerea libertatii, bucurandu-va astfel de viata si de toate oportunitatile ce se ivesc in calea voastra. De asemeni puteti lucra la fel de bine, pe aspectul Iertarii.
De fiecare data cand il chemati pe Arhanghelul Zadkiel si Raza sa Violet, ajutati la aducerea schimbarilor in plan pamantean si ajutati la pregatirea pentru un viitor spiritual.
Cand il invocati pe Arhanghelul Zadkiel, spuneti tare sau in gand:
„Arhanghel Zadkiel, invoc acum Raza Violet, pentru a ma elibera din negativitatea ce ma inconjoara in acest moment.” (puteti sa specificati starea care va cauzeaza negativitatea si inabilitatea de a gasi libertatea ).
Puteti sa-l invocati pe Arhanghelul Zadkiel, pentru a va ajuta sa va eliberati de orice karma si sa aduceti entuziasm in viata voastra.
In mod aditional, puteti vizualiza o Raza de Lumina Violet, ce va invaluie de la cap si pana la picioare, si care va elibereaza de negativitatea si teama ce va infraneaza libertatea de a merge pe drumul pe care il considerati a fi cel corect. In momentul in care simtiti aceasta Raza de Lumina Violet, o puteti extinde catre ceilalti din jurul vostru, catre situatii ce au nevoie de aceasta Raza, si chiar catre intreaga omenire si planeta.

Arhanghelul Zadkiel si Raza de Lumina Violet, va ajuta sa va recastigati libertatea de care aveti nevoie pentru a va indeplini scopurile si ambitiile.

sursa:amira-spiritualitate.blogspot.com


admin
Comentariu publicat de Ioan Muntean pe Iulie 26, 2011 la 2:22pm
Banii n aduc fericirea

Vezi mai multe video din muzica

admin
Comentariu publicat de Ioan Muntean pe Iulie 26, 2011 la 2:19pm

admin
Comentariu publicat de Ioan Muntean pe Iulie 26, 2011 la 2:18pm

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->