Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Dragostea si ura vin din acelasi loc

Zicala conform careia exista o diferenta mica intre ura si dragoste a fost confirmata de similaritatile celor doua sentimente puternice. Asemanarile stupefiante au fost descoperite de cercetatorii din cadrul University College London.

Echipa condusa de profesorul Semir Zeki nu este la prima descoperire de acest gen. Acesti specialisti au reusit in urma cu un an descifrarea tuturor neuronilor activati de sentimentul matern, precum si catalogarea neuronilor implicati in cazurile de dragoste romantica.
Pentru experimentul urmator, asistentul John Romaya a selectat 17 voluntari care prezentau sentimente de ura sustinuta impotriva unor ale persoane, de regula fosti iubiti sau iubite. Voluntarii au completat un chestionar menit sa releve nivelul de ura al acestora, dupa care au prezentat echipei de cercetatori cate o fotografie cu persoana pe care o urau. Dupa aceasta faza preliminara, fiecarui voluntar i se prezenta imaginea respectiva, in timp ce un tomograf MRI scana activitatea cerebrala a acestuia. Echipa de cercetatori a reusit astfel cartografierea zonelor din creier activate de sentimentul de ura. Rezultatele au prezentat o activitate neuronala intensa in exact aceleasi zone activate de sentimentele de dragoste. Cu alte cuvinte, putamenul si cortexul insular sunt excitate de sentimentul de ura si activate pozitiv de dragoste. De asemenea, cortexul insular este foarte activ in cazul sentimentelor de gelozie.
Autoritatile britanice s-au aratat foarte interesate de aceste experimente, intentionand ca pe viitor sa se treaca la investigarea in masa a cetatenilor, pentru a se observa daca acestia urasc un alt grup de persoane, o alta natiune sau o alta rasa.

Vizualizări: 71

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică


admin
Comentariu publicat de Lenuş Lungu pe August 3, 2014 la 9:17pm

Multumesc frumos pentru popas dl Doftoreanu.


ACTIV
Comentariu publicat de Doftoreanu Nicolae pe Iulie 20, 2014 la 12:36am

De fapt este un lucru pe care poporul roman il stie de mii de ani cand a spus ca diferenta dintre geniu si nebunie e minora la fel ca cea dintre dragoste si ura! Dincolo de parerile acestorcercetatori noi stim de fapt ca...cea mai puternica iubire se transforma uneori in ura...sau invers! Exemplele existente cand "viata bate filmul" imi dau dreptate!

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->