Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

FERICIREA ESTE SIMPLĂ

Fiecare om de pe acest pământ merită să fie fericit şi să se poată bucura în tihnă de tot ce viaţa îi oferă.

În căutarea propriei fericiri care poate să ne aducă împlinire şi linişte sufletească am fi în stare să urcăm munţii sau să depăşim limiteşe orizontului dar în loc să ne simplificăm viaţa, parcă mai mult ne-o complicăm şi devenim nefericiţi.

Adesea fericirea trece pe lânga noi în linişte şi nu ştim să o recunoaştem pentru că atunci când ne vine în întâmpinare ea, nu este niciodată împodobită aşa cum ne imaginăm.

Să fim fericiţi înseamnă să vedem lumea aşa cum ne-am dori să fie, dar şi asta este greu daca nu avem o inima curată care ne permite să traim fără invidie, fără prefăcătorie, fără ambiţii absurde.

Odată ajunşi în lumea roboţilor, noi am uitat dimensiunea simplităţii.

Un cer la asfintit care prevesteşte timp bun, lumina unei stele care aduce salutul unei vieţi anterioare şi îndepărtate, parfumul unei flori care aminteste reînvierea naturii, toate sunt forţe prodigioase care inspiră speranţa şi ne redă curajul să ne bucurăm de viaţă.

Te-ai gândit vreodată la miracolul apei? Plantele, pământul, corpul nostru nu ar putea trăi fără apă.
Este unul dintre elementele esenţiale pentru fiecare fiinţă vie, nimănui nu i-ar veni in minte să cultive plante fără să le ude sau să împiedice animalele să bea apa proaspătă de izvor..
Tot ceea ce ne înconjoară îşi are vitalitatea din apa care coboara din cer sub forma de ploaie ca apoi să izvorască permanent din inima pământului, din stânci pentru a se revărsa în râuri şi în fluviile Pământului.

Apa si viata curg în acelasi fluviu care duce spre mare…Câtă fericire simplă poate să-ţi aducă apa proapătăt de izvor într-o zi însetată de primăvară sau o baie în mare într-o zi caniculară .

Pe cer zboara stoluri de păsării – se rotesc repede, trasând în aer desene numai de ele ştiute dar executate cu o mare precizie.

Şi tu ar trebui sa te echilibrezi în zbor pe cerul vieţii. Păsărilei trăiesc in cea mai mare simplitate si sunt fericite. Noi am uitat dimensiunea simplitatii.

Putem atingem fericirea apreciind cu atenţie emoţiile mici.

Priveşte simplitatea unei furnici şi găndeşte-te că nu-i nimic într-atît de mic pe lumea asta încât să nu merite să fie observat. Această furnică şi-a găsit ţelul mergând pe cărarea vieţii ei fără a se aşteapta la nimic mai mult şi tocmai de aceea nu va fi deziluzionata niciodată. Se multumeşte cu putinul ce i se dă şi se bucură de natura simplă care-i oferă viaţă.

Oare noi oamenii mari ne mai putem bucura de viaţa simplă?

Cât de greu mai reuşim să privim o floare, să culegem un fruct, să găsim apa proaspătă de izvor, sau să privim liberi albastrul cerului?

E atât de important să te regăsesti în fiecare dimineata ca parte din acest Univers care ne oferă fericirea simplă.

Vizualizări: 34

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică


admin
Comentariu publicat de Lenuş Lungu pe August 4, 2014 la 4:25pm

Mulţumesc frumos pentru popas.


ACTIV
Comentariu publicat de Doftoreanu Nicolae pe Iulie 20, 2014 la 12:18am

Ce simplu este totul...cand stii cum sa fii fericit! Un copil cand se bucura de fiecare pietricica, ata sau betisor...este fericit. Din pacate uitam asta mai tarziu si...riscam sa nu mai fim fericiti niciodata pierzandu-ne inocenta!!

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->