Mă alătur tuturor cronopedienilor - şi nu numai - îndureraţi de trista veste a mutării la cer a celei ce a fost Agafia...

În memoria ei, printre lacrimi de durere, repostez aici volumul realizat şi lansat la noi, în Biblioteca Cronopedia încă din 2014...

Dumnezeu să te odihnească în pace şi mântuire...

Vizualizări: 113

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică


ACTIV
Comentariu publicat de Adrian Scriminț pe Octombrie 6, 2020 la 12:41pm

Să-i fie țărâna ușoară. A plecat dintre noi ca să-i scrie Marelui Creator...


ACTIV
Comentariu publicat de CARACAS MIRCEA FLORIN pe Iunie 22, 2020 la 11:20pm

O imensa pierdere pentru cultura romaneasca .

Ne-am cunoscut pe Reteaua Negru pe Alb, unde in repetate randuri la cele peste 700 de lucrari publicate acolo am dezbatut teme dintre cele mai diverse . La fel m-au impresionat mult  lucrarile Doamnei Agafia Dragan 

Apoi , desi nu locuia in Bucuresti ne-am cunoscut personal la o prezentare de carte. Dumnezeu sa o odihneasca la loc inverzit si luminos,  unde nu este intristare ci doar viata fara de sfarsit . . 


ACTIV
Comentariu publicat de Giurgiu Silvia pe Iunie 20, 2020 la 3:38pm

Dumnezeu cheamă în cer tot mai multe suflete nobile, aparte, lăsându-ne tot mai singuri, mai goi și mai triști! Eternitate în pace și lumină sfântă, Agafia Drăgan! Domnul să te așeze printre cei buni! 


ACTIV
Comentariu publicat de Mihai Katin pe Iunie 10, 2020 la 11:23pm

Doamna Agafia Drăgan  rămâne în existenta nepalpabila a spiritului,a unei  memorii necondamnate la  irosire pentru  ca  sufletul are o  alta  menire și  o alta evoluție,versurile pe care le-am recitit în "Nevoia de fericire" nu  se pierd ,rezonanta mentala ce le-a transpus  vederii noastre nu  piere,inevitabil,inexplicabil uneori ființa  părăsește partea vizibila a lumii dar  spiritualitatea   ce ne-a fost  transmisa ,acel lirism nu  este efemerul organic,omul  se stinge,poetul din om nu...ca semn de prețuire pentru cineva cu  care întâmplător m-am întâlnit pe paginile literare online  ,un Adagio ca semn ca este încă aici cu  sufletul  acela deosebit de frumos !

https://www.youtube.com/watch?v=-ywL_zokELE


ACTIV
Comentariu publicat de Parlea Gheorghe pe Iunie 10, 2020 la 9:47pm
Vestea intempestivă că poeta Agafia Drăgan a plecat pe tărâmul veșniciei mă zdruncină și pe mine. Am perceput-o pe Doamna Agafia, deși nu prea expansivă în comentariile dumneaei, ca pe o ființă generoasă. Generoasă, prin însăși faptul că nu îmi ignora modestele mele exerciții literare. Putea să "mă sară" de la a semnala impresiile dumisale, căci oferta spațiului virtual în a sonda experiențele literare ale celorlalți angaja o paletă foarte largă de mostre. Dumneaei era absolventă de Filologie, eu - un simplu învățător. Diferențele erau evidente. Doamna Agafia însă găsea timp, relativ frecvent, pentru o propoziție, adesea simplă, ca să puncteze ceea ce-mi caracteriza compunerea expusă. La rându-mi, eram atras de melancolia, dominată de o evidentă tristețe, din poemele sale, de varietatea și originalitatea stilistică dovedite. Scria cu abilitate și în vers clasic, și în formă liberă. I-am citit și proza, care-i fusese preludiul pentru făgașul literar care-i asigura o mobilitate mai confortabilă. Presupun că lirismul îi exprima cu mai multă fidelitate firea, de aceea s-a stabilizat în universul poetic.
Așadar Doamna Agafia Drăgan (pseudonim literar) îmi devenise familiară. Comunicarea virtuală și-a dovedit forța în a crea relații interpersonale de o evidentă profunzime.
Deplâng cu tristețe sinceră plecarea-i prematură dintre noi! La la 67 de ani, mulți încă își fac proiecte pe termen optimist. Doamna Agafia a renunțat. Din păcate!
De, cumva, regretele mele/ noastre transcend granița care, de-acum, ne separă, prețuită poetă și prietenă virtuală, să fie acestea (regretele) corespondentul biunivoc pentru generoasa, delicata și discreta dumneavoastră ființare!
Domnul fie generos cu sufletul Agafiei Drăgan, acolo sus, în Împărăția Cerului!

ACTIV
Comentariu publicat de Maria-Ileana Tănase pe Iunie 10, 2020 la 9:24am

Condoleante si Dumnezeu s-o ierte și s-o așeze în rândul celor drepți.


moderator
Comentariu publicat de Nicoleta Mija pe Iunie 9, 2020 la 9:45pm

Dumnezeu să o ierte !


ACTIV
Comentariu publicat de Florin Alexandru Stana pe Iunie 9, 2020 la 8:21pm

In Memoriam Agafia Drăgan

prizonieri ai depărtării

autor: Agafia Drăgan

voce: Florin Alexandru Stana

prizonieri%20ai%20departarii%20-%20Agafia%20Dr%C4%83gan%20-%20Copy.mp3


ACTIV
Comentariu publicat de Florin Alexandru Stana pe Iunie 9, 2020 la 8:15pm

In Memoriam Agafia Drăgan

S-au înălțat castanii în floare

autor: Agafia Drăgan

voce: Florin Alexandru Stana

S-au%20%C3%AEn%C4%83l%C8%9Bat%20castanii%20%C3%AEn%20floare-Agafia%...


admin
Comentariu publicat de Ioan Muntean pe Iunie 9, 2020 la 2:03pm

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->