Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Zile de naştere

Zile de naştere sărbătorite astăzi

Se spune că o minte din ce în ce mai disciplinată, îți va permite în primul rând să devii din ce în ce mai conștient de ceea ce ești cu adevărat și de mecanismele lumii în care trăiești.

Ceea ce nu trebuie uitat:
Cu mintea noastră nu are rost să ne luptăm!

Lupta cu ea ne epuizează, fiind puțin probabil să ne conducă la un rezultat armonios. Ce putem face? Să încercăm să observăm comportamentul minții, apoi, treptat, să preluăm controlul conștient asupra gândurilor cărora le vom permite să ruleze în mintea noastră. Mintea noastră poate fi disciplinată în multe feluri, așa cum în lumea circului există mai multe metode de dresaj. În planul subtil al realității noastre există mai multe metode prin care să lucrăm cu energia, tehnici mai complexe sau mai puțin complexe, tehnici conform credințelor noastre care e posibil să funcționeze, iar altele să nu aibă nici-un efect în realitatea noastră. N-aș putea recomanda ceva, fiecare se știe pe el cu adevărat. Suntem unici, chiar dacă avem pasiuni, aptitudini comune.

În primul rând nu trebuie să ne comparăm cu alții!

Nu pot spune că referințele ar fi inutile, nu! Inutil este să te folosești de aceste referințe posibile pentru a te considera mai sărac, mai deștept, mai prost, mai incapabil sau mai capabil decât o altă persoană din jurul tău, sau să te folosești de personalitatea altora să arăți că poți mai mult ca ei. Această formă de a trăi e o corvoadă care nu te va disciplina, ci, îți va crea mereu o fugă permanentă în a copia. Există persoane care cu bună intenție se împrietenește cu persoane din jurul altora, folosind această prietenie falsă, să dovedească că sunt mult mai buni decât cei pe care ar dori să-i înjosească. Urâtă atitudine! Ce nu știu ei? Să fi tu, e cel mai ușor! Să te disciplinezi, să te cunoști, să te educi, e calea prin care poți arăta că ești cu adevărat o persoană ce merită apreciată.

Vizualizări: 85

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică


moderator
Comentariu publicat de AureliaAlbAtros pe Mai 14, 2018 la 1:55pm

Da, filtrul este cel care ne poate ajuta în a ne alege ce ni se potrivește!

Mulțumesc, pentru lecturare și cuvintele lăsate, care au valoare!

Zi frumoasă!


ACTIV
Comentariu publicat de Giurgiu Silvia pe Mai 14, 2018 la 1:44pm

Ai dreptate Aurelia! Mintea o antrenează fiecare cu ce are la îndemână și dar se descurcă și singură când ce-i oferim noi, nu i se potrivește întotdeauna! Conexiunea dintre minte și simțire există permanent și cred că una contribuie la evoluția celeilalte, inspirându-se din alte minți și simțiri cu care interacționăm cotidian! Mai rămâne doar să trecem prin filtrul propriei rațiuni infomațiile adunate și să le adaptăm mentalității proprii! Felicitări pentru tema aleasă!


moderator
Comentariu publicat de AureliaAlbAtros pe Mai 13, 2018 la 11:40am

Uneori sufletul are nevoie de minte și rațiunea ei...

Altfel, dacă sufletul este frumos și bun, îi creează probleme omului,

catalogat a fi prost!


ACTIV
Comentariu publicat de Pop Dorina pe Mai 13, 2018 la 8:22am

Imagini pentru Mintea noastră

© 2019   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

Live Support /********* ********/