Zile de naştere

Astăzi m-am trezit mai gânditoare, mai melancolică și nostalgică, probabil prea preocupată cu cele din jurul meu, decât de mine. De-a lungul vieții, grijile și responsabilitățile, mi-au fost prioritate, uitând de mine și de tot ce mi-ar dori sufletul cu adevărat. Nu sunt tristă, nu regret nimic, dar… astăzi, fiind o zi mai specială, mi-am amintit că am trecut neobservată, chiar de mine, atenția fiindu-mi îndreptată spre cei din jurul meu, uitând că mai exist, că am și eu vise, dorințe, priorități… uneori am uitat, chiar să fiu femeie. Amân mereu să-mi fac o mică bucurie, să-mi dăruiesc o clipă de tăcere în care să-mi alin sufletul încercat de vreme… Mă simt vinovată de orice clipă de fericire, de parcă aș fura-o…mă mulțumesc cu prea puțin, uneori cu nimic, pentru a-i simți pe alții mulțumiți și fericiți. N-am reușit, încă, să învăț să trăiesc doar prin și pentru mine, poate am crezut că am timp suficient, dar anii au trecut, fără să țină cont de mine… Sunt convinsă că a venit momentul să-mi fac timp și pentru mine, poate această dimineață m-a trezit la realitate, poate anii ce trec atât de repede prin gara vieții mele, fără să reușesc să le fac cu mâna, s-au strâns prea mulți și se zbat să mă trezească la realitate, să-mi deschidă ochii minți, să mă certe pentru incapacitatea mea de a-mi trăi viața așa cum vreau, cum o merit… poate, nu știu sigur motivul, dar simt că trebuie trăită cum doresc.
Totuși sunt o norocoasă, dacă stau și mă gândesc, mi-am păstrat sufletul de copil răsfățat care-mi înseninează viața, mi-o colorează, mi-o înviorează, uitând de toate temerile astea lumești, care uneori te împing spre nostalgie, aruncându-te în borcanul cu amintiri. El este cel care îmi întinde mâna să pot evada prin noianul de cuvinte, prin frumusețea culorilor dintr-un curcubeu, pe care le trăiesc, le îndrăgesc, folosindu-le să zbor și să supraviețuiesc frumos! Dar… ce mă fac cu sufletul meu intuitiv ce simte când cei din jurul meu au nevoie de un sprijin în a zbura frumos prin viață?!

 

Vizualizări: 31

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică


moderator
Comentariu publicat de AureliaAlbAtros pe Septembrie 10, 2017 la 4:20pm

Mulțumesc, Florentina!


moderator
Comentariu publicat de AureliaAlbAtros pe Septembrie 10, 2017 la 1:18pm

Mulțumesc, domnule Gheorghe!

Așa fac în fiecare an, poate, vorba dv. e timpul să mă schimb!

Zi frumoasă!


ACTIV
Comentariu publicat de Parlea Gheorghe pe Septembrie 10, 2017 la 10:47am

"N-am reușit, încă, să învăț să trăiesc doar prin și pentru mine, [...]" 

Azi poate fi un început... O zi aniversară e un prilej bun pentru o... reconsiderare a coordonatelor vieţii personale. În acest nou sens, şi nu numai, La mulţi ani, frumos împliniţi!


moderator
Comentariu publicat de AureliaAlbAtros pe Septembrie 10, 2017 la 10:06am

Opriți timpul, am nevoie de-o schimbare!

© 2018   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

Live Support