Zile de naştere

Zile de naştere sărbătorite astăzi

            Conf. Dr.  Vasile Vlăduț lucrează la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie din Oradea . Cartea sa Medicina și meloterapia a apărut într-o a două ediție revizuită în 2007 . / 1/ În aceasta autorul evidentiaza virtutile muzicii in tratamentul unor numeroase boli, dar mai ales psihice

            După Edith Lacourt, termenul de meloterapie se referă la o formă de psihoterapie, respectiv de reeducare conform cu diferite tehnici utilizate, în care sunetul muzical e folosit sub toate formele ca  mijloc de comunicare, structurare, analiză.

            Sunt prezentate boli somatice și cronice ale unor compozitori celebri, reflectate în stilul creațiilor acestora. E vorba de Haendel, Bach, Beethoven, Wagner, Mozart, Chopin, Schubert, Haydn, Brahms, șamd.

            Este dat un istoric al meloterpiei , ca metodă de vindecare din vechime, de la începutul civilizației. Sunt evidențiate treptat realizările ultimilor    aproape 60 de ani .

            Tehnicile psihomuzicale sunt prezentate separat, având în vedere și pacienții medicului .Sunt prezentate indicații și contraindicații de forme muzicale.

             Sunt analizate pe rând-insomnia, stările depresive, migrenele, șamd.  Sunt date succint cercetări personale ale autorului, în cadrul unor colectiv de medici terapeuți în anul 1982,  între 1982-1985, până în 2007.

             Sunt date ca metode- unele din chestionarele utilizate, programele lunare de lucru cu bolnavii. Sunt evidențiate mai multe personalități în domeniu , și sunt concluzionate reușite în tratamentele unor afecțiuni psiho-somatice . Sunt prezentate metode optime.

              Din cele peste o mie de metode, meloterapia se constituie ca  o metodă eficientă complementară , ducând la importante ameliorări de sănătate. Volumul de mai sus este rezultatul experiențelor de peste 26 de ani ale autorului.

Bibliografie 

  1.  Conf. Dr.  Vasile Vlăduț, Medicina și meloterapia , Editura Imprimeriei de Vest din Oradea, 2007.

Vizualizări: 26

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică


ACTIV
Comentariu publicat de CARACAS MIRCEA FLORIN pe Iunie 28, 2020 la 8:17pm

Draga Domnule Arsene

sunt placut surprins de preferintele Dumneavoastra muzicale si artistice privitor la cartea la care lucrez impreuna cu Prof Constantin Bogdan si Conf  dr. in kinetoterapie Eugen Caracas din Aberdeen  cu tutlul  Vindecare prin miscare, muzica si dans Vol III . Sper sa putem dialoga referitor si la alte capitole , asa cum o fac deja cu Domnul Ion Muntean . Cu multumiri 

© 2022   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->