Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Reiki

Ce este Reiki?


Este un sistem de evolutie spirituala prin care omul poate accesa sursa universala de energie. In toate sistemele existente la ora actuala pe Pamant oamenii vorbesc despre acceasta energie, fie ii spun Lumina, fie prana la hindusi, fie chi la chinezi sau ki la japonezi, ea este acceasi. Diferenta intre sisteme este modul de a prelua aceasta energie si modul de utilizare. In qigong, tai chi, tao, ea este luata din atmosfera, de la stele, etc; in crestinism e luata prin rugaciune, prin impartasanie, prin apa sfintita de la preot care are acces direct la sursa universala, iar prin Reiki ai de asemenea acces direct la sursa.
Mai exista o diferenta, aceea de vibratie a Luminii, iar la acest capitol Reiki-ul este la un nivel foarte ridicat; Maestrii Reiki au o vibratie mult superioara celorlalte practici, mai putin a preotilor, cu sublinierea ca exista maestrii Reiki care au vibratie superioara chiar si preotilor.
Reiki este vibratie, Reiki este lumina, Reiki este Energie Universala.
Usui Shiki Reiki Ryoho este sistemul prezentat acum de folosire a Reiki.
Vei deveni un canal curat pentru vibratia Reiki si vei folosi Reiki pentru vindecarea corpului si a mintii si pentru propria crestere spirituala.
Reiki te va conduce spre ceea ce esti cu adevarat.


Ce nu este Reiki?

* Nu este: o religie, un cult, o secta, o dogma, spiritism, o doctrina, o forma de control a mintii, hipnoza, vindecare psihica, imaginatie, psihoterapie, autosugestie, o tehnica mentala, o tehnica de diagnostic, un panaceu universal, o medicina alternativa ( chiar daca de multe ori este incadrata aici din ratiuni practice ).
Avantajele Reiki
Este un sistem accesibil oricarei persoane care doreste sa evolueze spiritual indiferent de sex, rasa, religie, profesie, nationalitate, convingeri filosofice. Este superior radiesteziei ca acces la energii, si superior accesului la energii al misticilor ca numar de entitati de lumina.


Istoric Reiki


Fondatorul acestui sistem este Mikao Usui (1865-1926).


Mikao Usui a readus aceasta practica pe Pamant printr-o experienta avuta in anul 1919-1920, an in care acesta a urcat pe muntele Kurama (Kuriyama, Koriyama, Kurama Yama) situat la 12 Km nord de palatul imperial din Kyoto, si a tinut post negru 21 de zile, dupa ce in prealabil incerca sa afle taina vindecarilor facute de Budha. Mikao Usui a gasit mentionata aceasta metoda de vindecare intr-o minastire, in manuscrise vechi de cca 2500 de ani, scrise in limba sanscrita. In ziua a 21-a primeste aceasta energie, sub forma unei lumini albe stralucitoare, foarte puternica, pe care o numeste REIKI.
Despre Reiki Ryoho ( Arta Reiki de a vindeca ) si fondatorul, Usui Sensei
REIKI RYOHO este arta vindecarii cu mâinile prin intermediul canalizarii energiei universului, este atât o arta a vindecarii cât si o practica spirituala.
USUI Mikao Sensei (1865 – 1926), fondatorul Reiki Ryoho (arta de vindecare sau metoda), a atins iluminarea si o abilitate de vindecare în clipa în care ceva trimis de la Dumnezeu s-a oprit asupra lui în 1922, la vârsta de 57 de ani pe când el postea si medita pe Muntele Kurama în Kyoto, capitala antica a Japoniei.
Arta de a vindeca se numeste “USUI REIKI RYOHO pentru îmbunatatirea mintii si trupului”, si este o arta de vindecare creata de Usui sensei, nu produsul cercetarilor sale, sau a descoperirilor si redescoperirilor.
Usui sensei a considerat ca acest dar minunat al abilitatii de vindecare ar trebui împartit cu oamenii, nu pastrat pentru el si/sau familia sa. Asadar el a deschis “Usui Reiki Ryoho Gakkai” la Aoyama, în Tokyo în anul 1922.
Nota1: În tarile vestice, a fost precizat incorect ca metoda de vindecare Reiki a fost redescoperita de catre Usui sensei dupa cercetarile scripturilor budiste.
În 1925 el s-a mutat la Nakano, o suburbie din Tokyo, pentru a-si extinde activitatile de vindecare. Gratie acestei faime nationale, era invitat foarte des sa predea Reiki Ryoho în diferite locatii cum ar fi zona Hiroshima, Saga, Kyushu.
La data de 9 martie 1926, a decedat pe drum (în timp ce calatorea) la Fukuyama în Prefectura Hiroshimei. Mormântul si piatra monumentului comemorativ se afla la Templul Saihoji al Jodo-shu sau Secta Tarâm Pur de budism japonez din Tokyo.


Nota2: În Vest, Usui sensei este cunoscut a fi un ministru crestin si presedinte al Universitatii crestine Doshisha din Kyoto. Este cu adevarat o povestire. El a fost de la început pâna la sfârsit un budist.
HAYASHI Chujiro (? ???) sensei (1879-1940), un capitan al Marinei Militare din Japonia, s-a înrolat în a 30-a clasa a Academiei Navale în Decembrie, 1899, si a absolvit în Decembrie1902. Acesta a fost initiat în Shinpiden (Nivelul profesorului) în 1925 dupa retragerea din Marina, si si-a deschis propria clinica de Reiki la Higashishinano-cho în Tokyo. El era unul dintre directorii Usui Reiki Ryoho Gakkai. Sotia sa, d-na Hayashi Chie, era de asemenea membru al Usui Reiki Ryoho Gakkai. În 1931 el a parasit Gakkai si a pus bazele “Hayashi Reiki Kenkyu Kai”. A facut 13 Shihan( Profesori), iar doi dintre ei erau femei – d-na Hayashi Chie si d-ra Hawayo Takata. În 1940 a decedat prin sinucidere.
D-na Hawayo TAKATA (1900-1980), o americano-japoneza nascuta în Hawaii, a fost diagnosticata cu o afectiune serioasa a vezicii biliare. Aceasta a calatorit în Japonia unde a fost tratata cu energia Reiki de catre Hayashi sensei. S-a vindecat complet în doar patru luni dupa care a lucrat pentru Hayashi sensei ca student Reiki pentru aproximativ un an înainte de a se întoarce în Hawaii.
Hayashi sensei a vizitat-o pe d-na Takata în Hawaii în 1938 si a initiat-o pe aceasta în Shinpiden (Reiki Shihan sau Profesor). Mrs. Takata si-a înfiintat clinica sa Reiki în Hawaii. Ulterior, ea a creat 22 de profesori - Reiki (asa-zisii Maestrii Reiki din Vest). Datorita devotamentului sau metoda Reiki de vindecare cu mâinile a devenit larg raspândita în Vest.
În 1984, Arta de vindecare Reiki s-a întors în Japonia, locul de nastere al Reiki Ryoho . Si acum în Japonia multe sisteme vestice Reiki sunt predate si câstiga popularitate în timp ce sistemul traditional Reiki cum ar fi [Usui Reiki Ryoho] practicat în Usui Reiki Ryoho Gakkai a existat neincetat, si el traieste si astazi.


Alte forme de Reiki


Cu timpul , noi sisteme Reiki de vindecare continua sa se dezvolte bazandu-se pe Reiki Usui original , insa incorporand noi simboluri, metode diferite de acordaj, idei inedite de practica.
Maestrii au primit in timpul acordajelor noi simboluri, noi informatii. Prin practica au capatat experienta in folosirea lor. Sensibilitatea energetica, abilitatea de a lucra cu energiile a crescut, oamenii incep sa accepte ca suntem si altceva decat corp fizic. Fiecare din noile sisteme Reiki este benefic, are un dar aparte pentru practicant si reprezinta o treapta in plus spre evolutie.


Iata cateva astfel de noi sisteme:


Karuna Reiki
Reiki Usui Tibetan
Shamballa Reiki
Gendai Reiki
Tibetan Reiki
Kundalini Reiki
Tera Mai Reiki
Ascension Reiki
Johrei Reiki sau Jo Reiki
Reiki Ho
Sheichim sau Seichem sau Sekhem
Usui Do (Reiki Traditional Japonez)
Dacic Reiki
Etc.


Nivele/Grade Reiki


Pentru a ajunge maestru, cel care porneşte pe acest drum are de parcurs mai multe etape/grade.
Gradul I: dupa iniţiere, practicantul poate face tratament prin punerea mainilor, fie
pentru el insuşi, ca autotratament, fie pentru alţii.
Poziţiile de punere a mainilor sunt simple şi intuitive, se merge pe principiul de sus in jos, urmarindu-se chakrele, pe faţa şi pe spatele trupului. De asemenea se aplica mainile in locurile durerose.
Gradul al II-lea: dupa iniţiere, practicantul primeşte primele simboluri Reiki, cu ajutorul carora işi poate activa palmele pentru o mai mare eficienţa şi poate face tratament şi prin realizarea şi vizualizarea simbolurilor in anumite puncte bine precizate. De asemenea, simbolurile permit curaţarea incaperilor de energii negative, daunatoare, curaţarea şi energizarea mancarii, dar şi trimiterea luminii la distanţa, crearea campurilor de protecţie
Gradul al III-lea: dupa iniţiere, practicantul primeşte noi simboluri şi invaţa tehnici suplimentare.
Maestru: dupa iniţiere, noul maestru poate la randul lui sa faca altora iniţieri/acordaje.
Dupa fiecare iniţiere, urmeaza o perioada de criza de vindecare, de purificare, cu o durata de 21 de zile, in care practicantul trebuie sa-şi faca autotratament zilnic şi sa practice un regim de viaţa cat mai echilibrat şi cu un meniu lacto-vegetarian.
In timp, au aparut numeroase sisteme Reiki. Unele recupereaza tehnici şi simboluri
descoperite in vechile manuscrise esoterice orientale, altele se bazeaza pe experienţa innoitoare a maeştrilor contemporani. Astfel, pe langa Reiki tradiţional au aparut şi sunt practicate cu succes Karuna Reiki, Gendai Reiki, Shambala Reiki.
Atenţie!
Cei care apeleaza la serviciile unui practicant Reiki nu trebuie sa intrerupa tratamentul indicat de medicina alopata.

Care sunt beneficiile practicii Reiki?
Beneficiile Reiki sunt multiple, printre acestea se numara:

echilibrarea energiilor organismului;
reducerea stresului si a tensiunilor emotionale prin echilibrarea sistemului nervos;
echilibrarea planurilor fizic, emotional si mental;
inlesnirea detoxifierii si a purificarii corpului;
dezvoltarea gandirii si a viziunii pozitive;
dezvoltarea gandirii logice si a creativitatii;
integrarea intuitiei cu ratiunea;
dezvoltarea personalitatii;
autocunoasterea;
autovindecarea;
depasirea situatiilor psihice dificile, a starilor de stres si de frica;
dezvoltarea relatiilor interumane.

si lista ar putea continua…

Ce inseamna sa fii Maestru Reiki ?

A fi Maestru REIKI nu inseamna doar sa stii cum sa faci cuiva un acordaj sau cum sa tii un curs Reiki. Aceasta implica si cum sa stii sa conduci pe cineva catre implinirea sa personala si spirituala- fara al judeca, fara ai impune restrictii, ci cu iubire si compasiune. Rolul Maestrului Reiki este acela de profesor respectat - cineva care cunoaste Reiki sub toate aspectele. Aceasta presupune o persoana care sa traiasca Reiki ca pe o parte esentiala a vietii zilnice, avand in acelasi timp ,suficiente cunostinte si experienta pentru a folosi Reiki in diverse moduri. Maestri Reiki vin de pe cai diferite ale vietii, iar aceasta diversitate presupune ca trebuie sa existe undeva un Maestru Reiki al carui mod de predare sa va atraga si care, prin urmare, va fi tocmai persoana potrivita sa va ghideze de-a lungul drumului dumneavoastra Reiki. Dupa ce v-ati hotarat sa urmati un curs Reiki, urmatoarea decizie importanta este, ce Maestru alegeti pentru a face acest pas, care va va schimba viata. Este o alegere pe care trebuie sa o faceti singuri. In ultimii ani a crescut considerabil numarul de Maestri Reiki, asa ca aveti de unde alege si este bine sa va simtiti perfect multumiti in legatura cu alegerea facuta. Trebuie sa va ascultati instinctele. Daca aveti indoieli, mai cautati. Unii oameni strabat distante mari pentru a ajunge la Maestrul care li se potriveste. Un lucru esential este sa vorbiti sau sa faceti un tratament sau mai multe , cu Maestrul respectiv. Reiki este foarte special, asa ca incepeti cu dreptul prin gasirea Maestrului care vi se potriveste. Maestrii care predau au nevoie de o experienta bogata atat in ceea ce priveste tratamentul, cat si dezvoltarea personala, astfel incat sa va poata instrui si sprijini. Este foarte importanta ascendenta Maestrului. Care este "arborele genealogic" al Maestrului, inapoi pana la dr. Usui Daca nu ajunge pana la dr. Usui, atunci nu va ofera Reiki.


Concluzii


Reiki este un stil de viata care ne permite vindecarea in fiecare zi daca ii aplicam principiile si il practicam. La urma urmei, nu suntem de mare folos nimanui daca noi insine suntem un dezastru! Aceasta responsabilitate este cel mai greu de indeplinit.
Daca vrei sa inveti sa simti energia si sa te dezvolti spiritual alege calea care ti se potriveste , indrumatorul si pregateste-te sa iti schimbi viata .Tehnica devine un mod de viata pentru ca o vei folosi permanent . Este un efort permanent , care devine mai usor , cu trecerea anilor de practica reiki .

Postat de Romeo - Nicolae + ASiIiVro

Sursa;
http://www.iubiresilumina.com/p/reiki.html?showComment=1328037602146

Vizualizări: 129

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică


INACTIV
Comentariu publicat de Camelia C pe Februarie 1, 2012 la 12:10pm

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->