Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

VA 
VA ROG, urgent si din tot sufletul
Mai jos aveti link-ul unde putem da o iscalitura pentru eliberarea Parintelui Efrem Vatopedinul, unul din marile chipuri duhovnicesti ale vremurilor noastre.
TO: Petru Molodet BCC: ebranoiu@yahoo.com
Message flagged Wednesday, December 28, 2011 3:35 PM

Din pacate, chiar acum de Sfintele Sarbatori ura cu care stapanitorul lumii acesteia o simte faţă de Hristos se vadeste in prigonirea Parintelui Efrem Vatopedinul, unul din marile chipuri duhovnicesti ale vremurilor noastre. De fapt, prin persoana parintelui Efrem, puternicii zilei tintesc in denigrarea Sfantului Munte si a Ortodoxiei in general. Astfel ca inainte cu numai o zi de Nasterea Domnului o procuroare cere si se accepta de catre tribunal inchiderea preventiva a Cuviosului Parinte, care dupa cum se vede este socotit un pericol pentru pacea societatii. Desigur ca este un pericol atata vreme cat cheama oamenii la pocainta, cat marturiseste impotriva duhului lumii si a lucrarilor celui rau. Pentru noi crestinii aceasta se numeste marturisire si daca pentru acest lucru parintele Staret Efrem este inchis inseamna ca intr-adeva traim din nou vremurile prigonirii crestinilor. Asadar, ieri Parintele Efrem a fost inchis, desi este bolnav, desi sute de mii de oameni il sustin, desi mii de oameni l-au insotit pana la portile inchisorii marturisindu-si astfel dragostea si credinta in nevinovatia parintelui. Probabil ca inscenarile prin care dusmanii Bisericii lui Hristos le-au facut impotriva Staretului Efrem si a Sfintei Manastiri Vatopedu, vor mai lucra pentru o vreme, ca sa ne arate Domnul care sunt legile care guverneaza lumea in care ne incredem noi astazi. Important pentru noi este insa faptul de a nu ne rezuma doar la rolul de spectatori urmarind pe internet evolutia situatiei, ci sa ne implicam si noi dupa putere. Marturisirea solidaritatii cu Parintele Staret Efrem poate parea putin lucru, dar astfel de gesturi sunt mari in fata lui Hristos, caci nu e putin lucru sa iei apararea celui nedreptatit, mai cu seama cand acesta este omul lui Dumnezeu. Multi au uitat poate bucuria pe care ti-o da Harul Duhului Sfant atunci cand te doare inima in piept pentru nedreptate, mai cu seama cand prin aceasta Insusi Domnul este batjocorit. Va indemnam asadar, ca, dupa putere, sa va rugati pentru parintele Efrem Vatopedinul, sa vorbiti si altora despre vremurile de stramtorare prin care iata trece Biserica lui Hristos in vremurile noastre, iar pentru cei care pot si mai mult ii indemnam sa completeze scrisoarea de solidaritate cu parintele care va fi trimisa Manastirii Vatoped care o va indrepta unde trebuie. Este momentul sa ne aratam si noi solidaritatea crestina, un moment destul de rar in lumea de astazi. Cum vom raspunde oare la aceasta incercare? Mai jos aveti link-ul unde putem afla scrisoarea si tabelul care trebuie completat. Bunul Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne intareasca in marturisirea lui Hristos in lumea de astazi! http://www.freegerontaefraim.com/ro/2011/12/24/30/

Vizualizări: 79

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică


INACTIV
Comentariu publicat de Elisabeta Branoiu pe Decembrie 30, 2011 la 2:56pm

V-am raspuns, in articolul urmator ???


ACTIV
Comentariu publicat de Gordan Mircea pe Decembrie 30, 2011 la 1:42am

Cu părere de rău, nu sunteți credibilă! Nu așa se transmite un mesaj. Am pățit-o pe vremea comuniștilor, când se combătea puternic religia, fără să se pună în paralel ce spun Cărțile Sfinte. Deci, trebuia să ne spuneți de ce este acuzat și să aduceți argumente, pentru a vă/le fi alături. Prea mulți prelați calcă strâmb! (pedofili, ucigași-Tanacu...) și nu putem să fim de partea lor. Cu dragă inimă vă voi//vom fi alături, dacă știm despre ce este vorba și e o cauză dreaptă.

Vă rog să mă iertați! Am fost obișnuit să nu mint și să spun, verde-n față, ceea ce cred eu că este adevărat. Nu am pretenția că dețin adevărul absolut și accept dialogul.

Oricum, admir spiritul D.vs social. Dacă ar fi mulți ca dumneavoastră, am avea o societate civilă puternică, a cărei voce s-ar face auzită.

Să aveți parte de un an nou așa cum vi-l doriți!

Cu drag

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->