Zile de naştere

Continuând filmul “Dacii – Adevăruri tulburătoare”, documentarul “Dacii – Noi dezvăluiri” vine cu alte informații bulversante despre istoria străveche a acestor meleaguri. În lumina noilor dovezi istorice, teoria romanizării Daciei apare și mai lipsită de conținut. Continuitatea dacilor pe aceste meleaguri, după cucerirea romană, se arată a fi dincolo de orice discuție… Dar, poate, cel mai șocant lucru pentru majoritatea românilor este faptul că acele rezultate ale studiilor de paleogenetică (prezentate în primul film) în care se spune că o parte dintre italieni sunt înrudiți genetic cu populațiile care au locuit în România acum 3.000 – 5.000 de ani, se dovedesc a fi confirmate de o serie de izvoare istorice antice!…

Scor :
  • În prezent 5/5 steluţe.

Vizualizări: 102

Preferat pentru 2 persoane

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică


ACTIV
Comentariu publicat de Veronica Carjeu pe Iulie 3, 2012 la 3:24pm

Foarte interesant documentarul!


INACTIV
Comentariu publicat de Popa Ileana pe Iulie 3, 2012 la 1:57pm

Interesant film documentar. Noi romanii NU suntem urmasii romanilor. Pacat ca exista interese ascunse ca romanii sa nu afle adevarul si ca copii snt mintiti in cartile de istorie.


admin
Comentariu publicat de Ioan Muntean pe Iulie 3, 2012 la 11:35am

@Muresan Nicolae - citind comentariul dumneavoastra nu pot decat sa fiu de acord. Dar in acelasi timp pot sa constat ca ceea ce se intampla pe plan international cu privire la noi romanii, se cam transpune aproape identic in plan intern, in relatiile dintre noi. Noi intre noi ne stergem propriile legi strabune, manierele si bunul simt si suntem in stare sa ne mancam intre noi pentru unele rezultate de nuimic in fata istoriei...


admin
Comentariu publicat de Ioan Muntean pe Iulie 3, 2012 la 11:19am

@ Gruia Lucian - problema de spatiu nu e o problema pentru noi. Daca aveti materiale legate de acest subiect sau de la congresul de dacologie puteti sa mi le trimete-ti pe mail sau pe mesageria privata, eu ma voi ocupa de editarea si publicarea lor pe Cronopedia! Va multumim anticipat!

 


INACTIV
Comentariu publicat de Muresan Nicolae pe Iulie 3, 2012 la 2:41am

Subiectul in speta genereaza  si acum controverse de tot felul tocmai din cauza lipselor de dovezi ,dovezi care au fost distruse deliberat pentru a demonstra  teza conform careia locul ocupat de navalirile maghiare ar fi gasit un teritoriu complect parsit si fara populatie.La Vatican s-a avut grija sa fie distruse,orice urme scrise pentru a nu deranja propasirea catolicismului subt ori ce forma care a dus chiar la negarea ca popor  a rominlor traitori ,latini pe teritoriul Transilvaniei.Trebuie s-a fi orb sa nu vezi ca si acum dupa 2012 de ani se urmareste in continure desfiintarea Romaniei ca stat si  transformarea ei intro enclava ca si provincia Kosovo.,eu personal tremur la gindul ca asta se va realiza mai repede decit imi inchipui in cele mai urite vise.Bulgarii ne vor lua Dobrogia,rusii centrul si sudulMoldovei,Ucraina nordul Moldovei,transilvania v-afi a Ungariei impreuna cu nordul Banatului iar sudulBanatului va fi  facut cadou Serbiei ca recompensa penrtu Kosovo,sumbra si groaznica perspectiva dar doar prostii de la guvernare se fac ca nu vad ce ne asteapta,iar poporul....nu se mai desteapta din somnul cel de moarte!!Sper sa nu ajung sa mai traiesc sa vad asta cu ochii,blestemul ar fi de nesuportat.


INACTIV
Comentariu publicat de Maria Masha pe Iulie 2, 2012 la 11:12pm

felicitari pentru subiect,trebuie sa stim adevarul despre originea noastra,multumesc din suflet pentru lectura.


INACTIV
Comentariu publicat de Gruia Lucian pe Iulie 2, 2012 la 10:49pm

Am participat acum cateva zile la congresul de dacologie, exista revista Dacia magazin care cuprinde rezumatele comunicarilor, ar trebui popularizata. am participat si eu cu o comunicare care ocupa cam mult spatiu pentru a fi prezentata pe cronopedia.


admin
Comentariu publicat de Ioan Muntean pe Iulie 2, 2012 la 9:55pm

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->