Zile de naştere

Zile de naştere sărbătorite astăzi

Zile de naştere sărbătorite mâine

”Cu patria în suflet” - colecție antologică a Editurii Națiunea

http://www.ziarulnatiunea.ro/2013/07/04/cu-patria-in-suflet-grupaj-...

Recent, la târgul de carte BookFest 2013, a avut loc lansarea primului volum din colecţia antologică purtând sugestivul titlu „Cu patria în suflet”. 35 de poeţi au ţinut să închine versuri de dragoste de ţară şi de dragoste pentru sfânta limbă românească, rezultând o voluminoasă şi superbă carte, aşa cum îi sunt apreciate calităţile prin conţinut, copertă şi execuţie tipografică. Mulţi dintre coutori sunt poeţi de notorietate, o parte sunt încă la început de drum liric având una sau mai multe cărţi, iar o parte sunt debutanţi din punct de vedere publicistic.

După distribuirea exemplarelor cuvenite fiecărui co-autor din ţară şi de peste hotare, proces care se apropie de finalizare, va fi lansat public un al doilea apel pentru participarea la următorul volum al acestei colecţii atât de necesare în această perioadă istorică de disipare a energiilor creatoare, de entropie spirituală şi de pierdere a reperelor necesare manifestării şi prin literatură pentru fiinţa naţională aflată sub apăsarea sufocantă a deculturalizării, a manelizării, a tabloidizării, a despatriotizării (!), a amatorismului, a resemnării, a indiferenţei şi lipsei rezonanţă la durerile şi aspiraţiile neamului românesc din ce în ce mai agresat.

La sugestia poetului Horia Scarlat şi cu susţinerea câtorva participanţi la acest minunat proiect de retrezire (şi) prin poezie a sentimentelor pentru ţară şi limba românească, intenţionăm publicarea, între timp, a unei ediţii speciale, a unui volum cu mai puţini autori, dar cu mai multe pagini şi poezii, pentru o exprimare mai generoasă a fiecăruia şi la costuri mult mai suportabile decât tipărirea unui volum individual. Sperăm ca această carte să apară în maxim o lună de la definitivarea listei de autori, proces aflat în desfăşurare, încât să îi puetm asigura o lansare pe măsură, odată cu relansarea cenaclului literar-artistic „Rezonanţe Româneşti” în cadrul unui spectacol memorabil.

Editorii îşi vor asuma o anumită selectivitate în cazul acestui supliment special, ţinând foarte mult la calitatea versurilor, iar dacă o astfel de iniţiativă va avea succes, vom scoate astfel de ediţii ori de câte ori vor exista solicitări în acest sens. Lista participanţilor la realizarea şi autofinanţarea acestui supliment va fi publicată după selecţia materialelor şi a autorilor. Avem deja câteva solicitări pentru înscrierea în acest proiect, dar şi pentru realizarea celui de al doilea volum din antologia de colecţie „Cu patria în suflet”.

Preconizăm ca al doilea volum să fie lansat spre sfârşituil verii pentru a fi prezent la toamnă la târgul de carte Gaudeamus 2013.

Vizualizări: 50

Răspunde la Aceasta

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->