Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Zile de naştere

 

sursa: efemeride.ro (Tiberiu)

Înţelepciunea tuturor vremurilor a înţeles că timpul nu este altceva decât unitatea de măsură a gândului când devine realitate.

Oamenii de ştiinţă definesc timpul că o convenţie care măsoară schimbările de poziţie ale obiectelor în spaţiu, şi evoluţia fiinţelor de la naştere spre moarte. Înainte de a precipita ordinea din haos, nu existau obiecte în spaţiu şi nici fiinţe în evoluţie. La început a fost nimicul pe care l-a modelat prin mintea şi acţiunile sale Marele Creator. O spune şi Biblia... Soarele şi luna apar după creerea luminatorilor.

Deci, pentru cei care apuca drumul vertical al gnozei, universul primordial este cel mental, din care se precipită dimensiunile materiale. Pentru înţelepţii Kabbalei, cu mult înaintea naşterii Timpului, Dumnezeu a reflecat asupra sa, şi-a imaginat fiinţe asemănătoare cu El, libere, creatoare, iubitoare, înţelepte şi dinamice, demne să devină şi să realizeze alături de el Marea Operă de a modela nimicul şi de-al transforma în Tot.

Apoi El a realizat că trebuie să existe un timp care să permită această evoluţie fantastică de la gând la materie. Pentru iniţiaţii tuturor timpurilor, universul este integralist şi aflat în permanenţă dinamică. Mineralul tinde către vegetal, vegetalul către animal, animalul, către uman, umanul către divin, iar divinul către Sursă.

În ciuda ştiinţelor materialiste, căutătorul sensurilor profunde ale existenţei înţelege că Sursă a înzestrat Creaţia cu conştiinţă, voinţă şi libertate, astfel încât ce creează mintea să devină materie, sau altfel spus: mai întâi există planul, apoi construcţia! Platon spunea despre idei că sunt esenţa lucrurilor, iar Mintea Marelui Creator a însămânţat întreaga sa Opera cu idei generatoare de realităţi pe diferite planuri. Pânza pe care Dumnezeu îşi pictează Creaţia este Energia Primordială, pe care minţile celor creaţi după „Chipul şi Asemănarea Sa” o modelează în funcţie de vibraţiile la care au ajuns în căutarea Sursei.

Astfel, Arhanghelii lucrează în Lumină Pură, Îngerii cu energie fină, zeii cu energie spirituală, iar omul cu energie densă. Întreaga antichitate se supunea percepţiei lumii în cheia minte-inaintea-materiei. Astfel, când ei priveau o masă cu delicatese, nu percepeau direct imaginea lor ci înţelegeau principiile care s-au angrenat de la bobul de grâu care se naşte în miezul pământului, ca să irumpă când soarele şi-a încheiat lucrarea asupra sa în spicul galben, pe care mâna gazdei l-a tăiat transformându-l în pâinea care va hrăni omul, care are nevoie de energie densă, căci doar zeii se pot hrăni din idei, pe când cei aflaţi în dimensiunea materială sunt damnaţi să transforme energiile subtile în realităţi ale materiei în care spiritele lor sunt încarcerate, prin pierderea calităţii divine! Iată, doar un exemplu de percepţie, atât de drag esoteristilor! Pentru a ne lămuri şi mai bine, iată cum raportau anticii microcosmosul (omul) la macrocosmos (universul):

„Tot ce este în cer este şi în afara lui, ca şi tot ce este pe pământ este echivalent cu ce se afla în afara sa, precum corpul este format din organe aşa şi universul este zămislit din planete...” (bucată de text găsită pe plăcuţe de lut în Memphis).

Şi tot aşa: ramele aveau forma intestinelor, plămânii aveau formă de pasăre, cu alte cuvinte absolut totul în legătură cu interiorul nostru avea un corespondent în afară. Pentru ei Soarele era Principiul activ, dinamic, iar Luna, luminătorul nopţii era responsabilă cu starea pasivă, vegetativa, potenţială. Astăzi, ştim că omul respira de 25 920 de ori într-o zi, ceea ce corespunde anului Platonician, exact cât îi trebuie soarelui să guverneze toate casele astrologice, iar media de vârsta a presoanei de 72 de ani are exact acelaşi număr de zile. Pare surprinzător, nu?

Imagine similară

 

Vizualizări: 519

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Puterea gandurilor (I)

  

    Desi suntem perfect constienti de existenta si rolul ei in viata noastra, mintea umana ramane unul din marile mistere existentiale.
    Ce stim cu adevarat despre ganduri, stiintific vorbind? Le putem masura, pentru ca am aflat deja ca unde electromagnetice sunt produse pe o anumita frecventa atunci cand creierul rationeaza, si totusi nu le putem localiza, caci nu exista o zona anume in creier unde se produc, par a fi de peste tot. Deci de unde vin gandurile noastre si ce efect au ele odata emise?
   Dr. Rupert Sheldrake(link catre site) avanseaza o teorie radicala, cu care sunt si eu de acord: mintea este un camp energetic care se intinde dincolo de creier si corpul fizic, in jurul nostru, similar campurilor magnetice ce se intind dincolo de magneti. Un exemplu foarte bun este vederea: teoria oficiala spune ca mintea nu este altceva decat rezultatul activitatii electrice din creier si imaginea obiectului privit se produce acolo in interiorul creierului- cumva, miraculos si inexplicabil, interactiunile neuronilor conduc la o imagine gen realitate virtuala in capul nostru prin care percepem ce se intampla in jurul nostru. Dar teoria nu este clara in totalitate(unele parti sunt inca mister) si nu explica anumite cazuri in care doar privitul lucrurilor le poate afecta. Cum poti afecta realitatea doar prin simpla privire? De ce oamenii te pot simti cand ii privesti fix de la spate? Teoria dr. Sheldrake invoca bunul simt si e atat de simpla incat e greu de perceput: atunci cand privesti un obiect, imaginea vazuta se afla exact acolo unde pare sa fie, adica afara, in mediul exterior, nu in capul vostru! Este in mintea noastra, produsa de ea, dar nu se afla in creier, este proiectata extern.Mintile noastre proiecteaza in exterior tot ceea ce gandim. Intr-un anume sens, mintea noastra "se intinde" pentru a atinge ceea ce privim. Asta inseamna ca atunci cand priviti lucrurile, mintea voastra le atinge, deci puteti afecta realitatea doar prin simpla privire! 
 
   Cand faci ceva, incepi prin a gandi actiunea respectiva, chiar si numai cu o fractiune de secunda inainte de a face. Nu e nimic radical aici, asa functionam noi- actiunile noastre concrete reflecta gandurile pe care le-am avut despre ele. In acest sens, gandurile sunt idei abstracte, informatii, pe care noi le transformam in actiuni concrete in lumea fizica.  Asta este una din puterile gandurilor- aceea de a modela realitatea concreta prin intermediul activitatilor noastre.
     Dar dincolo de acest fapt evident mai este un altul: cand te gandesti la ceva, acel ceva se materializeaza in fata ta, dar nu fizic, ci intr-o alta dimensiune a realitatii pe care o numim deocamdata "taramul gandurilor". Astfel gandurile capata o identitate de sine si de acolo pot actiona pentru a ne influenta viata in mod indirect dar la fel de palpabil. Ce vreau sa spun este ca gandurile pe care noi le producem se materializeaza in realitate, intr-un fel insesizabil cu cele 5 simturi ale noastre, dar sunt reale si mai mult, actioneaza direct si invizibil asupra persoanelor si imprejurarilor externe, influentand, uneori decisiv, mersul lucrurilor si chiar viitorul nostru. Asta este a doua putere a gandurilor, mult mai dramatica. Este valabil si pentru sentimente, dar ele sunt mult mai puternice ca gandurile.
      Ca sa dau un exemplu, prin intermediul sentimentului de a fi vulnerabil de ajungi sa fii vulnerabil in lumea fizica.Oriunde te uiti in jur sunt o multime de dovezi: cei care gandesc ca vor avea succes il au, cei care cred ca se vor imbolnavi, devin apoi bolnavi; daca te scoli dimineata cu o stare emotionala proasta, toata ziua iti va merge prost, pentru ca emotiile negative proiectate in exterior vor actiona asupra evenimentelor zilei, creand premisele ca lucrurile sa mearga prost.
   De aici rezulta o mare concluzie: NE CREAM SINGURI PROPRIA REALITATE. Suntem responsabili pentru situatiile in care ne regasim, daca ni se intampla lucruri bune sau rele. In prezent, oriunde in lume, oamenilor le place sa dea vina pe ceilalti. Ne-am obisnuit asa, ne place asa. Dar adevarul este ca orice ti s-ar intampla, orice, este doar vina ta. Daca esti fericit sau trist, daca ai noroc sau ghinion, fiecare experienta pe care o ai in viata este vina ta, pentru ca tu o atragi in viata ta, prin gandurile si emotiile pe care le ai si le emiti in exterior si care, dupa ce au fost create, actioneaza de-acum independent de vointa ta pentru a crea premisele corespunzatoare producerii lor. Asta este puterea gandurilor asupra ta si a vietii tale! Deci ai grija ce gandesti si ce simti!

  Am spus " a crea premisele" pt ca, pana la urma si tu ai ceva de zis in orice situatie: ai puterea de a decide cum sa reactionezi in situatia data, si asta da imaginea finala a situatiei. Esti om, esti dotat cu liberul arbitru- poti permite ca evenimentele sa te copleseasca, sa-ti ia toata energia si apoi sa te arunce intr-o stare emotionala urata, nefericit; sau poti decide sa iei lucrurile asa cum sunt, sa nu te enervezi,sa iti extragi invatatura ce rezulta din ele si sa mergi mai departe, gandind pozitiv.

    Pentru ca nu constientizam si nu acceptam responsabilitatea asupra vietii noastre (este mereu vina parintilor, a anturajului, a conducatorilor politici, a marilor societati conspirative, mai nou a crizei globale), adesea avem senzatia ca lucrurile ne scapa de sub control. Asta se intampla pentru ca nu suntem in armonie cu noi insine si ne-am deconectat de la energia divina.Cum? prin suprimarea energiei feminine din interiorul nostru, asa cum am discutat intr-un articol anterior (citeste-l aici). Daca ne vom recapata intuitia proprie, care (vom vedea mai incolo) este legatura noastra la "taramul gandurilor" si la constiinta universala-divina, vom putea "extrage" de acolo informatii ce nu le putem avea din lumea fizica legata de "aici" si "acum". Astfel vei putea "simti" anumite posibile scenarii si "intui" care este decizia cea buna, care va intoarce evenimentele in favoarea ta si nu vei mai simti ca iti scapa de sub control.(Asta se traduce asa: te conectezi la taramul gandurilor, obtii informatii despre evenimente viitoare, desfasurarea lor si posibile finaluri si astfel vezi care este cea mai buna cale de actiune pt tine).Cum spunea cineva:"intuitia iti da raspunsul la intrebari pe care doar viitorul le poate dezlega"
    Exista un film foarte cunoscut facut pe tema asta, "The secret" (Secretul) si o carte best-seller, care vorbeste de Legea atractiei. Va recomand sa il vizionati, aveti si un link aici.
    Cand aud despre asta, principalul contra-argument pe care oamenii il invoca este " nu poti sa iti schimbi radical viata in bine doar gandindu-te la lucruri bune si stand in fund cu bratele incrucisate" sau " ce sa fac, de maine imi dau demisia de la servici, imi las familia si ma duc pe munte sa ma gandesc la lucruri bune". Nu, nici vorba! Au inteles totul gresit! Nu trebuie sa opriti totul in loc! Schimbati-va perceptia asupra vietii, modificati-va modul de a gandi si simti, supravegheati-va mult mai atent ce ganditi/simtiti/spuneti, si continuati-va viata obisnuita ca si inainte. Totul se va schimba de la sine, dar treptat in timp, nu peste noapte. Nu este nevoie de gesturi extreme, nici de haos social. Este daca vreti o revolutie tacuta, la nivel perceptual si conceptual, nu fizic si faptic.

Puterea gandurilor (II)

 
  
 Cine a citit articolul anterior s-a intrebat poate, asa cum m-am intrebat si eu cand am aflat aceste informatii, cum este posibil ca un gand imaterial sa afecteze o realitate materiala fara interventia directa a celui care l-a gandit. Acolo am vorbit de aspectul practic, acum voi vorbi si de cel teoretic. Ca sa il puteti intelege pe acesta, recomand sa cititi inainte si prima parte.
     Cel mai clar ne explica dr. Dumitru Constantin Dulcan: "Gandul este un camp de energie purtator de informatie si aflat in miscare. Cand mintea rationeaza, emite automat si un gand (care poarta si marca sentimentelor si a intentiilor individului) care, fiind o forma de energie, se propaga sub forma de unde dincolo de creierul nostru, in univers. Putem spune astfel ca universul asculta si inregistreaza gandurile noastre."
  Tot dansul continua:" Lumea este asa cum o gandim noi. Orice gand, orice sentiment, are mai multe efecte: unul este efectul de unda, de propagare in spatiu, altul este efectul biochimic asupra organismului uman si al treilea este impactul asupra materiei". Pe primul l-a explicat deja mai sus; al doilea se refera la faptul ca gandul, in functie de natura sa, pozitiva sau negativa, are efect direct asupra starii de sanatate, fiind benefic sau daunator sanatatii individului si a celor din jurul sau. Deci ne putem imbolnavi datorita gandurilor negative, stresului, emotiilor negative sau dimpotriva, ne putem vindeca prin gandire, emitand ganduri pozitive.
      Al treilea efect se refera la faptul ca gandul este creator de forme, este capabil sa ordoneze materia.Gandul este un camp de energie am spus si la acest nivel el actioneaza, si se "condenseaza" in formele pe care le gandim. Stim deja de la fizica cuantica ca materia este energie condensata in diferite forme.
     Care este legatura care uneste toate aceste piese ale puzzle-ului? Cum poate gandul sa actioneze atat asupra situatiilor exterioare, uneori chiar viitoare, asupra corpului uman cat si asupra materiei? Raspunsul este subconstientul!El este legatura noastra cu constiinta universala, cu timpul si spatiul dar si cu corpul propriu. El este sediul intuitiei. Despre rolul subconstientului uman ne vorbeste dr. Joseph Murphy intr-o alta carte best-seller "Puterea extraordinara a subconstientului tau".


    El afirma ca intre subconstient si constient(mintea rationala) este o relatie de subordonare: constientul este sediul constiintei, al ratiunii si al puterii de decizie, el are capacitatea de a discerne intre bine si rau; subconstientul se supune orbeste ordinelor venite din constient, el are puterea de executie, este responsabil cu punerea in practica a deciziilor constientului si deasemenea este managerul corpului, al functiilor biologice. Despre caracteristicile celor doua am vorbit mai pe larg intr-un alt articol (citeste-l aici). Este in esenta "diviziunea muncii" pt minte! Asta are o importanta colosala pentru noi: Subconstientul accepta fara discernamant orice sugestie, orice gand care provine din constient, fie el rau sau bun; altfel spus, el ia de buna orice idee care penetreaza pana la nivelul sau, si pe toate le pune in aplicare. De aceea este foarte important sa ne alegem cu atentie gandurile si imaginile mentale, altfel ne putem face mult rau singuri. Subconstientul nu o sa va contrazica niciodata si nici nu va spune " nu imi da sugestia asta ca nu e bine". El este influentat si raspunde conform gandurilor pe care le emitem voit sau involuntar. Decisupravegheati-va mereu mintea, nu lasati gandurile negative sa o cuprinda, alegeti gandurile bune, de iubire, bucurie, incredere, bunastare si sanatate si viata voastra va fi in consecinta! Tineti minte ca orice gand reprezinta o cauza si orice situatie reprezinta un efect al sau.

   Cum comunicati cu subconstientul? Folosind sugestiile, emotiile, imaginile mentale emise clar, concis, pe care le repetati mereu, cu perseverenta ca pe o poezie. Procesul se cheama autosugestie si am vorbit despre asta aici si aici.
   Am spus ca toate gandurile penetreaza in subconstient si, odata ce o idee a fost acceptata de     acesta, el incepe practic imediat sa actioneze pentru ca ideea sa devina realitate. Prin urmare fortele latente din subconstient pot fi puse in miscare atat de un gand malefic cat si de unul benefic. Gandind negativ, cu ura si resentimente, va puteti cauza singuri multe necazuri si suferinte, nefericire si chiar esecul oricarei actiuni. Da, degeaba actionati daca va ganditi ca probabil nu o sa reusiti, ca doar incercati sa vedeti ce iese, ca e prea greu sau nu sunteti in stare- veti da gres cu siguranta. Subconstientul nu stie de gluma, si nu face diferenta intre temerile voastre si fapte certe, pt el toate sugestiile, de orice fel sunt "ordine care se executa si nu se discuta"!
    Odata ce a acceptat comanda, subconstientul poate face diferite asociatii de idei, se foloseste de orice cunostiinta pe care ati acumulat-o in decursul vietii si are capacitatea de a mobiliza toate fortele naturii pentru a face ideea sa devina realitate. Cum face asta? Acesta este un alt mare Adevar uitat:Subconstientul vostru este in permanenta legatura cu Inteligenta suprema, cu Constiinta Divina. De acolo isi obtine el resursele pe care nu le poate regasi in mintea sau trupul vostru, afla evenimente viitoare,dar si transmite solicitari, modifica legaturi energetice, totul in vederea realizarii gandurilor voastre.
 Subconstientul cunoaste rezolvarea oricarei probleme cu care va confruntati de-a lungul vietii.  Cereti-i si va veni cu un raspuns mai devreme sau mai tarziu. El va vorbeste prin intermediul intuitiilor, al impulsurilor si al presentimentelor, al viselor. Multi mari inventatori si artisti spun ca le-a venit inspiratia in vis sau dupa ce au renuntat sa se mai concentreze asupra problemei; atunci a putut subconstientul sa isi faca auzita vocea... Aveti deci incredere in uriasa putere a subconstientului de a va inspira, revitaliza si imbogati! El are puterea sa  influenteze  destinul in cel mai concret sens cu putinta! Depinde de voi daca in bine sau rau. Tineti minte ca toate experientele pe care le aveti, toate actiunile si evenimentele sunt in totalitate reflexii si reactii ale propriului vostru mod de a gandi. Tot ceea ce imprimati in subconstient se va exprima pe ecranul realitatii exterioare sub forma de conditionari, imprejurari sau experiente.
   

   Un alt aspect important deriva din faptul ca subconstientuleste responsabil cu functionarea corpului biologic. El are puterea sa vindece orice boala sau dimpotriva sa te imbolnaveasca, depinde ce-i ceri. Da, drag cititor, tu, in mod rational, constient decizi daca sa fii sanatos sau bolnav! Gandurile negative, frustrarile, stressul permanent, emotiile negative sau chiar rautatea, ura, teama- toate acestea se traduc la nivelul subconstientului in comenzi pe care el le aplica apoi asupra functiilor biologice, rezultand in timp boala. Cine controleaza tensiunea arteriala, respiratia, bataile inimii, digestia, hormonii, imunitatea? Subconstientul! Am vorbit pe larg despre asta in articolul despre teoria lui Bruce Lipton, "Biologia convingerilor" (link aici), nu mai reiau discutia. 
 
 La polul opus se situeaza ideea ca subconstientul are puterea de a te vindeca de boli, prin mecanismele interne declansate ca urmare a terapiei prin gandire pozitiva si a terapiei prin rugaciune. Da, omul are puterea de a se vindeca singur, chiar de boli foarte grave, fara medicamenteAsta e un alt Adevar Uitat, sau pe care marile corporatii farmaceutice doresc sa il tina uitat. "Efectul placebo" nu este un mit, cum ar vrea unii sa credem. Convingerea ferma ca te poti vindeca, increderea totala in eficienta tratamentului si dorinta profunda de a fi sanatos, acestea sunt reteta vindecarii. Odata ce subconstientul a acceptat sugestia de vindecare, pune in miscare exact mecanismele necesare pentru a te insanatosi. Si daca nu poate realiza prin forte proprii, solicita ajutorul fortelor universale prin legatura sa cu constiinta divina, cu Dumnezeu. Toate vindecarile miraculoase din istorie si preistorie se datorau de fapt sugestiei de vindecare facute bolnavului. Esential este ca bolnavul sa accepte sugestia, sa creada in ea, si pt asta se apela la imaginatia sa- sub forma de ritualuri, moaste sfinte, ierburi, amulete, invocarea divinitatilor s.a.
    Concluzia este una singura: orice boala porneste din minte; nimic nu se manifesta in corp fara sa aiba deja un prototip mental corespunzator. Nu tratamentul este sursa vindecarii ci doar credinta ferma in vindecare. Cultivati-o constant si rezultatele vor aparea. Credinta nu este decat un gand intretinut cu perseverenta prin care voi deveniti creatorul unei anumite realitati. Aceasta este a treia putere a gandurilor (vezi si articolul anterior).
   Un singur lucru vreau sa mai mentionez: nu toti reactionam la fel la o sugestie data; reactiile difera in functie de mai multi factori- experienta si gradul de evolutie, dar mai ales increderea de sine. Important este sa acceptati intai in mod constient ideea respectiva, caci nici o sugestie nu poate cobora in subconstient daca nu are OK-ul ratiunii. Ea este filtrul de selectie. Daca va cramponati in prejudecati si veti permite gandurilor sa se opreasca asupra obstacolelor si asupra dificultatilor ce pot aparea pe drum, atunci subconstientul va fi blocat, neputand sa actioneze spre binele vostru. Ganditi-va la ce vreti sa obtineti, nu la ce poate sa mearga prost, aveti incredere in voi si in resursele infinite ale mintii voastre si lasati lucrurile sa mearga de la sine.
   Pe de alta parte, efortul exagerat si impunerea cu forta a unei sugestii nu va functiona. Evitati conflictele intre subconstient si constient. Gasiti o modalitate de a va relaxa, si apoi cadeti de acord asupra ideii respective. Lucrurile de intampla abia atunci cand mintea este la unison, lucrand ca un tot unitar, fara dezacorduri si conflicte.
   A, si inca o chestie: sugestiile venite de la altii, pozitive sau negative, nu au nici o influenta asupra subconstientului vostru, nu va pot face rau. Doar gandurile proprii va pot afecta subconstientul. Deci respingeti cu tarie orice idee venita din exterior ce nu va face bine; doar daca ajungeti sa o credeti constient va poate face cu adevarat rau!

Puterea gandurilor (III)

    
    In articolul acesta vom discuta despre un ultim aspect al puterii gandurilorgandurile noastre se conecteaza cu alte ganduri, ceea ce face ca noi toti sa fim legati unul de altul nu doar la nivelul realitatii fizice dar si la nivel mental, spiritual (sau energetic).
    Gandurile si ideile sunt transmisibile, contagioase. Un inventator are o idee si ea se raspandeste repede intre cunoscutii sai si apoi poate in intreaga lume. Mai multi oameni pot impartasi aceeasi idee, folosindu-se de experienta altora pt a creste si a evolua. In acest sens putem vedea gandurile nu ca separate, ci ca o masa compacta la care suntem toti conectati, un psihic colectiv, o minte comuna tuturor. Este un fapt din viata noastra de zi cu zi, il stim intuitiv cu totii, dar nu ne dam seama: o adunare sociala, o conferinta, un curs universitar-sunt exemple de multimi de oameni care se aduna impreuna pt ca impartasesc aceleasi idei, emotii, pareri ca si ceilalti de acolo; sunt gandurile lor comune cele care ii leaga si ii agrega!
     Acest lucru se aplica nu doar pentru ganduri ci si pentru emotii, care sunt mult mai puternice. Ele te conduc prin viata, te motiveaza, iti controleaza deciziile. Legaturile emotionale intre oameni sunt mult mai puternice decat cele ideatice. Ele pot face multimi de oameni sa actioneze ca un singur individ, vezi cazul unui miting sau al unei revolutii.
    Dr. R. Sheldrake spunea ca mintea umana este un camp energetic-informational care nu se reduce la interiorul craniului, ci se revarsa in afara corpului fizic. Tot el afirma ca mintile noastre sunt interconectate in retele vaste formand o minte comuna, extinsa spatial dar si temporal prin conexiuni infinite, iar in interiorul creierului nostru este localizata doar o parte din aceasta. Psihicul colectiv il vede deci ca  un "camp mental", care este o forma de " camp morfic" ce se extinde peste toti membrii grupului social, chiar si cand unii membri sunt departe de grup; campul nu se destrama, se intinde, si astfel indivizii raman conectati la distanta. Asa considera el ca se poate explica de exemplu telepatia.
    Pare SF nu-i asa? Pana de curand omenirea a crezut ca ne putem conecta intre noi doar prin corpurile noastre fizice. Am presupus ca experientele traite si gandurile avute sunt 100% izolate de ale celorlalti. Dar nu e asa. Suntem asa de interconectati mental ca nu iti vine sa crezi! La fel si animalele au o astfel de conexiune, cel putin cu membrii propriei specii, daca nu si cu alte specii. Poate fi adevarat? Da! Fizica cuantica  demonstreaza ca in profunzimea ei, la nivel subatomic, toata materia este interconectata si ca urmare, orice actiune asupra unui punct se raspandeste asupra intregului, asa cum se intampla in orice camp. Mintile noastre sunt campuri energetice si sunt conectate asemenea particulelor cuantice intr-un mare camp mental universal. De ce ne vine greu sa credem? Desi folosim in practica ficica cuantica, noi suntem tributari, la nivel de conceptie, fizicii newtoniene care ne face sa credem ca suntem separati unii de altii.
Aceasta descoperire are doua implicatii majore:
          In primul rand, daca mintea noastra are o constiinta de sine si ea este parte a unei minti universale, colective, atunci rezulta ca exista un camp al constiintei colective, mai exact o Constiinta universala, inteligenta. Un Dumnezeu. Acesta este un alt Adevar Uitat. Problema este delicata, dar se pare ca si in lumea academica se vorbeste din ce in ce mai des de constiinta universala, pornind de la fizica cuantica. Daca constiinta noastra este o particica a constiintei universale, de ce nu suntem constienti de existenta ei? Pentru ca legatura noastra cu constiinta divina, a universului, se face prin intermediul subconstientului!
    Dr. Dumitru Constantin Dulcan avanseaza in "inteligenta materiei" o alta explicatie: exista o inteligenta divina, universala, care coordoneaza viata tuturor fiintelor vii non-inteligente si a materiei non-vii direct de la Sursa, centralizat, in timp ce omului, dotat cu constiinta de sine si cu inteligenta proprie, i s-a dat liberul arbitru. Pornind in aventura cunoasterii, el s-a deconectat voluntar de la reteaua spirituala, mentala a universului, in care doar plantele si animalele mai sunt conectate. De aceea el a uitat in timp de existenta sursei, de legile retelei universale si cum functioneaza ea si cel mai important de faptul ca si el a fost parte integranta, si de aici decurge bineinteles criza spirituala in care se afla omenirea in prezent.
  In acest context ce relatie exista intre elementele psihice?  Creierul este instrumentul constiintei si constiinta nu este un produs al activitatii creierului, asa cum se crede in prezent! Constiinta este cea care construieste creierul, ea construieste si corpul si ne dirijeaza viata. Constiinta este forta creatoare din univers, ea creeaza si materia si viata, totul. Asta explica relatarile celor care au avut experiente de moarte clinica(cum de pot vedea si gandi cand ochii sunt inchisi iar creierul e mort), visele lucide, calatoriile astrale, etc. De asemenea, creierul este interfata intre corp si mintea divina, un receptor-decodor al informatiei transcedentale; legatura se face, am mai spus prin subconstient.
      A doua implicatie majora a faptului ca suntem toti parte a unei constiinte colective este faptul ca noi, impreuna, ne cream propria realitate colectiva. Va amintiti cand am spus ca fiecare isi creeaza propria realitate? La fel este si la nivel de grup: suntem toti o specie, si ca specie cream impreuna, co-cream lumea in care traim, cu toate nenorocirile ei. Toti, fiecare dintre noi, este participant si deci responsabil de toate necazurile noastre, oriunde apar ele pe planeta!
 
Nu suntem indivizi izolati, ci suntem un tot unitar, legati mental si spiritual intre noi. Asa ca nu mai dati vina pe liderii politici, pe corporatiile transnationale, pe "altii"! Noi suntem "altii", e responsabilitatea noastra sa actionam impreuna, ca grup, sa schimbam situatia. Nu va mai izolati de semenii vostri, nu mai puneti accentul pe independenta si individualitate, acceptati interdependenta noastra si puneti accentul pe unitate!
    Si mai ales, fiti perfect constienti de faptul ca orice gand negativ, orice sentiment de teama, de ura, frustrare etc., se proiecteaza in afara voastra, direct in constiinta colectiva! Orice ganditi/simtiti rau va face voua rau, dar mai mult, le faceti tuturor rau, lumii intregi. Si reciproca e valabila, si pe voi va afecteaza suferinta si rautatea aruncate in mintea colectiva de altii! De aceea se spune ca lumea este asa cum o ganditi!  Deci ganditi de bine, de dragul nostru, al vostru, al tuturor !
sursa: Puterea gândurilor I, II, III

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->