LIMBA ROMÂNĂ ESTE PATRIA MEA - PRIMA EDIŢIE A UNEI COLECŢII DE PATRIMONIU A SCRIITORILOR ROMÂNIEI MARI

Dragi confraţi poeţi şi prozatori,
Dragi prieteni şi cititori,

Aşa cum mă ”lăudam” cu sfială deunăzi pe unele reţele literare şi de socializare, a fost editată o primă ediţie a unei colecţii de lux, transnaţională, cu cei mai importanţi scriitori ai României de dincoace şi de dincolo de Prut, aşa cum a întregit-o şi blagoslovit-o Eminescul nostru cel drag în inimitabila lui ”Doină” care spulberă hotarele strâmbe ale limbii, ale dragostei de ţară şi ale reîntregirii Neamului Româneasc. şi mare îmi este bucuria să apar şi eu în acest volum de o rară frumuseţe: ”Limba Română este Patria mea”.
Sunt un poet în viaţă, motiv pentru care fotografia mea este singura color pe acest ”panou de onoare” în care apar şi eu, un mic poet, alături de zeii literaturii române cărora, o stimată ambasadoare a românismului, a considerat că trebuie să le dedice o primă ediţie de lux, scriitori între care am şansa să vă fiu foarte... contemporan, aşa cum veţi observa în colajul de imagini ale acestei cărţi de patrimoniu, în care eu îmi permit să cânt, să descânt şi să încânt Limba Românească fiind trăitor acum, în acest timp al non-valorilor şi epigonilor rapace...
Regăsindu-mă în această carte cu o copertă de vis, cartonată artistic, având pagini luxoase, lucioase şi groase din hârtie scumpă destinată albumelor de artă, dar mai ales alături de Eminescu, Goga, Blaga, Bacovia, Nichita, Păunescu, Vieru... nu pot decât să mă simt un bun român pe care Bunul Dumnezeu l-a hărăzit cu meşteşugul Cuvântului cu ritm şi rimă, având misiunea sacră de a mă alătura celor care apără Poezia şi Ţara şi Limba Românească în demnitatea, măreţia şi frumuseţea lor divină, dintotdeauna pentru totdeauna.
Mulţumesc,
Cu respect şi camaraderie de breaslă,
Romeo Tarhon

Vizualizări: 362

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Felicitări, domnule Romeo Tarhon pentru tot ce faceți în slujba limbii române.

FELICITARI..

..

Felicitari.

Felicitari domnule Romeo Tarhon!

Felicitări!

Fain, da un pic de modestie nu strică!

Şi totuşi, care sunt scriitorii de lux ai acestei ediţii, colega ?

Felicitări Romeo! Toată admiraţia!

Felicitari!

Precizez citând: este vorba despre ”o primă ediţie a unei colecţii de lux”, nu despre ”poeți de lux”, ceea ce face ca întrebarea ”Şi totuşi, care sunt scriitorii de lux ai acestei ediţii, colega ?” să fie naivă, regretabilă  răutăcioasă, deși Eminescu și ceilalți titani ai liricii clasice românești ar putea fi, de drept, catalogați drept ”scriitori de lux”. 

Vă mulțumesc cu respect pentru generoasele cuvinte.

© 2022   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->