Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Zile de naştere

Iarna vieții

 

Apoi a venit iarna...

 

Știi... timpul are un fel al său de a se mișca repede şi de a nu-ți dă răgaz să devii conștient de trecerea anilor. Parcă mai ieri eram tânăr, abia căsătorit şi urcându-mă la bordul noii vieți alături de partenera mea de cuplu. Într-un fel, parcă s-a întâmplat cu ani în urmă şi mă întreb unde s-au dus toţi acești ani. Ştiu că i-am trăit pe toţi.

Am străfulgerări în care văd cum era odată, cu toate speranțele şi visele.

Dar iată că acum trăiesc... iarna vieții mele şi sunt luat prin surprindere.

Cum am ajuns aici atât de repede?

Unde s-au dus anii şi unde s-a dus tinerețea?

Îmi amintesc clar cum întâlneam oameni mai în vârstă decât mine de-a lungul anilor şi cum gândeam că acești oameni mai în vârstă erau la ani distanță de mine, astfel încât această iarnă părea atât de departe, încât nici măcar nu mi-o puteam imagina prea bine.

Dar iată-mă aici.... prietenii mei sunt pensionari şi au încărunțit... se mișcă mai încet şi eu văd în ei persoane vârstnice. Unii sunt într-o formă mai bună, alții într-o formă mai proastă decât mine, dar la toţi constat o mare schimbare... Nu mai regăsesc în ei pe cei de care îmi amintesc că erau tineri şi vibranți, ci... ca şi mine, vârsta lor începe să se arate şi acum suntem noi acei oameni mai în vârstă pe care îi vedeam şi în care nu ne imaginam că ne vom transforma. Acum, în fiecare zi am sentimentul că şi a face un duș reprezintă o provocare pentru ziua respectivă! Iar a trage un pui de somn după-amiaza nu mai înseamnă răsfăț, ci obligație! Căci dacă nu dorm din proprie voință, adorm pe locul în care mă aflu!

Astfel, intru acum în acest alt anotimp al vieții mele nepregătit pentru toate durerile şi junghiurile, pentru pierderea puterii şi a capacității de a merge şi de a face lucruri pe care mi-am dorit să le fac dar nu am reușit niciodată!

Cel puțin însă, ştiu că iarna a sosit şi nu ştiu cât va dura... asta ştiu, că atunci când s-a terminat pe acest pământ, s-a terminat pur şi simplu. Va începe o nouă aventură!

Da, am regrete. Există lucruri pe care nu aș fi vrut să le fac, lucruri pe care ar fi trebuit să le fac, dar, într-adevăr, sunt şi multe lucruri de care mă bucur că le-am făcut. Toate s-au întâmplat într-o singură viaţă.

Aşa că, dacă nu te afli în iarna vieții tale, lasă-mă să-ți reamintesc că ea va sosi mai repede decât îți închipui. Deci, orice ce ţi-ai dori să realizezi în viaţă, te rog să realizezi repede!

Nu amâna prea mult lucrurile! Viaţa trece repede.

Fă azi tot ceea ce poți, căci nu poți ști cu siguranță dacă te afli sau nu în iarna vieții tale! Nu ți s-a promis că tu vei avea parte de toate anotimpurile, aşa că trăiește pentru azi şi spune toate lucrurile pe care vrei ca cei dragi să şi le amintească... şi speră că ei te vor aprecia şi iubi pentru toate lucrurile pe care le-ai făcut pentru ei în toţi anii trecuți!

„Viaţa” este un dar pentru tine. Felul în care îți trăiești viaţa este darul tău pentru cei care vin după tine. Transformă-l într-unul fantastic. Trăieşte-ţi bine viaţa! Bucură-te de azi! Fă ceva amuzant! Fii fericit! Fă din această zi una grozavă!

Ține minte: „Adevărata avere este sănătatea, nu niște amărâți de bani.”

Trăiește fericit în fiecare zi, în fiecare săptămână, în fiecare lună și an de an, întotdeauna și, ceea ce este mai important, slăvește mereu pe Dumnezeu!

În sfârşit, gândește-te la următoarele:

Azi eşti mai bătrân decât ai fost vreodată, totuși eşti mai tânăr decât vei fi de acum înainte. Bucură-te de această zi de la un capăt la altul al ei.

Copiii tăi devin tu, dar nepoții tăi sunt perfecți!

Să ieşi din casă este bine, a te întoarce acasă este mai bine!

Uiți nume, dar... este bine, căci alți oameni uită şi că te-au cunoscut vreodată!!!

Nu-ți mai pasă de lucruri de care îți păsa, dar cu siguranță îți pasă că nu-ți mai pasă de ele.

Dormi mai bine pe un fotoliu cu televizorul zbârnâindu-ți în fată decât într-un pat. Acesta se numește „pre-somn”.

Îți lipsesc zilele când totul mergea doar apăsând pe un buton de „pornit” şi „oprit”.

Ai tendința de a folosi mai multe cuvinte cu patru litere...”care?”, „când”, „unde”...

Acum că îți permiți bijuterii scumpe, nu le mai porți purta în siguranță nicăieri.

Ai observat că tot ceea ce se vinde în magazine este „fără mâneci?”

Ceea ce odată erau pistrui, sunt acum pete hepatice.

Toată lumea șoptește.

Ai trei mărimi de îmbrăcăminte în dulapul tău... dar două dintre ele nu vor mai fi purtate niciodată.

Dar VECHI este bun în anumite sensuri: cântece vechi, filme vechi şi mai ales prieteni vechi!

Bucură-te „prieten vechi!”

Nu ceea ce aduni, ci ceea ce răspândești spune ce fel de viaţă ai trăit!

 

Eu vreau să îmi vad viaţa mea de acum înainte ca pe o frumoasă toamnă însorită , plina de culoare, plina de căldură, plina de prieteni de-o seamă cu mine, plină de bucuriile pruncilor mei, cu plimbări in viteza a 2-a, a 3-a... Cea mai frumoasa zi din viaţa mea este ZIUA DE AZI!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Vizualizări: 75

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Minunat material excelent ilustrat .

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->