Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Regulament de organizare și desfășurare a Concursului Internațional de epigrame „Dulce-i vinul”

Regulament de organizare și desfășurare a Concursului Internațional de epigrame „Dulce-i vinul”

15 octombrie – 30 noiembrie 2019

 

Articolul 1 – Organizatorii concursului:

Clubul de scriere literar artistică „CRONOPEDIA”.

Articolul 2 – Condiții de participare la concurs:

La acest concurs pot participa toate persoanele fizice cu cetățenie română sau cetățeni străini, indiferent de naționalitate, rasă, sex sau religie, indiferent dacă este membru al „CRONOPEDIEI sau nu, sau membru al altor rețele culturale, având vârsta peste 18 ani și care îndeplinesc toate condițiile prevăzute de prezentul Regulament de organizare și desfășurare a Concursului Internațional de epigrame „Dulce-i vinul”.

Nu pot participa la acest concurs organizatorii precum și rudele acestora de gradul I (copii, părinți, soț/soție).

Este interzisă trimiterea de către participanții la concurs a unor creații literare pentru care nu dețin drepturi de autor, fiecare participant ducând responsabilitate personală asupra textelor trimise și publicate.

Lucrările participante trebuie să fie noi, inedite, nepublicate până acum pe suport scris sau electronic sau virtual.

Organizatorul nu va lua în considerare lucrările care încalcă, în vreun fel, Legea drepturilor de autor sau alte legi românești în vigoare la data Concursului, sau care au fost publicate anterior.

Tema Concursului este „Dulce-i vinul”.

Participanții pot participa la Concurs cu maximum 5 epigrame care să răspundă prin titlu şi conţinut temei propuse.

Epigramele participante se vor trimite la adresa de e-mail: cronostaifas@gmail.com începând cu data de 15 octombrie și până pe data de 1 noiembrie 2019.

Epigramele participante vor fi publicate pe site de către organizatori sub anonimat în funcție de primirea lor de la concurenţi (nr. ordine sosire – titlu epigramă – data şi ora primirii), în postări de sine stătătoare pentru a putea permite comentarea lor, adăugarea de replici sau răspunsuri.

Neîndeplinirea cerințelor din Regulament vor duce la descalificarea automată a participantului.

Prin participarea la acest Concurs autorii îi acordă dreptul „CRONOPEDIEI” de publicare a creațiilor sale.

Articolul 3 – Perioada de desfășurare a concursului:

Concursul Internațional de epigramă „Dulce-i vinul” se desfășoară după următorul calendar:

15.10.2019 – 31.10.2019 Înscrierea concurenților, primirea și postarea lucrărilor;

01.11.2019 – 15.11.2019 – Notarea lucrărilor;

– fiecare concurent va nota cu note de la 1 la 10 toate lucrările celorlalţi participanţi (nu va nota propriile lucrări);

– fiecare notă se acordă cel puţin odată;

– concurenţii care nu notează toate lucrările vor fi depunctaţi corespunzător (proporţional) la fiecare din epigramele personale;

– lista cu epigramel notate se va trimite pe aceeaşi adresă de mail cronostaifas@gmail.com în perioada 01.11.2019 ora 0.00, până la data de 15.11.2019 ora 20.00 (ora României);

– în acelaşi mod asemănător procedează şi cititorii care nu concurează dar doresc să voteze/noteze;

– pot nota (vota) membrii reţelei Cronopedia cât şi cititori externi reţelei (de pe facebook, instagram, twetter, alte reţele sociale, cu condiţia de a trimite lista lor de notare pe adresa specificată şi de a preciza în trimiterea lor adresa de pe care au votat);

– pentru a veni în sprijinul votanţilor organizatorii pot pune la dispoziţie – la cerere - un fişier centralizator cu epigramele participante în care solicitanţii îşi vor nota opţiunea de vot şi pe care apoi îl vor retrimite pe aceeaşi adresă de mail,

16.11.2019 – 20.11.2019 – Stabilirea notei finale pentru fiecare epigramă, afişarea clasamentului şi anunţarea câştigătorilor:

- pe baza notelor trimise se va întocmi câte o medie a notelor fiecărei epigrame (medie cu primele 2 zecimale rezultate din calcul), iar pe baza mediilor asfel obţinute – după aplicarea eventualelor depunctări – se va stabili clasamentul final;

– în caz de egalitate, pentru departajare se vor lua de către organizatori, în ordine următoarele criterii statistice (de pe site): număr aprecieri, număr comentarii acumulate de epigramă, total comentarii postate de autor (la toate epigramele din concurs)

Articolul 4 – Detalii tehnice:

Textele epigramelor vor fi scrise în limba română, cu diacritice şi cu respectarea Norme ortografice, ortoepice, de punctuaţie şi morfologice ale limbii române. Neîncadrarea în această prevedere obligatorie va determina eliminarea lucrării şi chiar a autorului din competiţie.

Epigramele vor fi trimise pe adresa menţionată ca ataşament (nu în corpul mail-ului) în fişier de tip .doc, .docx, .rtf sau .txt, separat fiecare sau mai multe într-un fişier comun.

Articolul 5 – Sarcinile organizatorilor:

Organizatori ai Concursului sunt Lenuș Lungu și Ioan Muntean, ca reprezentanţi ai site-lui Cronopedia.

Aceştia verifică respectarea prevederilor prezentului Regulament şi elimină lucrările care nu corespund (anunţând pe site eliminarea lucrării şi motivul).

După triere vor posta în acelaşi format de scriere/redactare fiecare epigramă pe pagina specială dedicată concursului (EPIGRAME TITLURI), vor populariza în mod egal fiecare lucrare pe site, pe reţelele de socializare facebook, twetter şi altele.

Organizatorii nu au drept de a participa la concurs sau de a nota epigramele, dar în final vor centraliza notele, vor calcula mediile şi vor afişa clasamentul şi căştigătorii şi vor asigura trimiterea diplomelor şi premiilor concursului.

Articolul 6 – Premiile Concursului:

Câte o diplomă tipărită pentru fiecare premiu şi premii în cărţi după cum urmează:

locul I – cărţi în valoare de 60 lei

locul II – cărţi în valoare de 40 lei

locul III – cărţi în valoare de 20 lei

Lucrările premiate precum şi o scurtă prezentare a activităţii autorului vor fi publicate în revista Cronos – izvor de cultură; lucrările nepremiate dar valoroase pot fi selectate şi publicate în revista Taifas literar.

Toate lucrările participante la concurs precum şi epigramele răspuns/replici vor fi incluse într-un volum-culegere în format electronic şi dacă se îndeplinesc condiţiile de tipărire acesta poate fi şi tipărit (comenzi ferme pentru 50 exemplare minim).

În funcţie de participare, interes manifestat, dezbateri şi comentarii organizatorii pot acorda şi alte premii sau diplome:

– persoanei cu cele mai multe comentarii (răspunsuri, replici, critici) postate în cadrul concursului

– persoanei care a acordat cea mai apropiată notă faţăp de media epigramei de pe locul I (în caz de egalitate se va lua în considerare data şi ora comunicării notei)

Articolul 7 – alte precizări:

Pentru a creşte interesul pentru tema concursului „Dulce-i vinul” organitatorii provoacă cititorii Cronopediei la câte un maraton, astfel:

– maratonul fotografiilor proprii (cu tema Dulce-i vinul);

– maratonul fotografiilor căutate şi selectate de pe internet care răspund temei „Dulce-i vinul”;

– maratonul videoclipurilor cu tema „Dulcei-vinul”;

Maratoanele postărilor respective se deschid de către organizatori şi vor fi continuate de cititori pe toată durata concursului de epigrame, pe pagina de concurs special realizată (în acest caz douăsubpagini specifice fiecărui maraton). Scopul acestor maratoane este de a atinge în cadrul fiecăruia a unor recorduri de comentarii/răspunsuri, de număr autori ai acestora (în funcţie de statistica consemnată în seara zilei de 15 noiembrie se vor acorda diplome şi eventual premii în cărţi).

Comentariile-răspuns în cadrul fiecărui maraton, pentru a fi valide, vor avea următoarea structură: Titlu – Autor (sursă, link) – comentariu text specific (pot fi şi citate, bancuri, poante etc.).

Opţional se pot face propuneri pentru comentariul-răspuns cel mai reuşit.

La acţiunea maratoanelor pot participa şi organizatorii.

Toate comentariile- răspuns vor respecta prevederile pct. 4 din Regulamentul reţelei Cronopedia (sunt interzise cu desăvârşire informaţiile false [răuvoitoare, tentenţioase], injuriile, expresiile vulgare, rasiste, antisemite, misogine sau xenofobe, pornografice; este interzisă ironia de prost gust, fără sens şi orice mesaj care îl poate afecta pe vreunul dintre membrii sau vizitarii acestei reţele; sunt interzise cu desăvârşire atacul la persoană, jignirea sub orice formă a membrilor reţelei, folosirea de cuvinte obscene, ameninţătoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator; un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior şi nu a persoanelor care le-au postat).

 

Orice modificare ce s-ar aduce acestui regulament va fi adusă la cunoştinţă prin publicarea ei pe site şi transmiterea către toţi membrii participanţi la concurs.

 

Vizualizări: 629

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Mult succes tuturor!

 Frumoase... fete

Imagine din Internet

Imagine din Internet

Imagine din Internet

Deschide-ți Maratonul că nu mă pot abține! Postez aici...

Și ceva retro:

Imagine din Internet

Imagine din Internet

  O epigramă de a mea mai veche, în afară de concurs: glumesc:

 

«Îți mai aduci aminte...»

 

Îți mai aduci aminte, dragă...

Ce dulce ne iubeam prin frunze.

De când te-ai pus pe vin și bragă...

Doar ling dulceața de pe buze.

 

waw! foarte frumos!!!

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->