Zile de naştere

Astăzi nu este ziua de naştere a nimănui

Ziua Europeană a vecinilor (pentru toţi vecinii mei virtuali)

Am văzut că după miezul nopţii mai toată lumea doarme, aşa că am profitat că azi e o sărbătoare nouă: dedic această postare şi toate videoclipurile ce o însoţesc tuturor vecinilor mei de internet, cronopedieni bineînţeles.

Vă invit să continuaţi lista dedicaţiilor – nominalizate sau generice, pentru a umple cât mai frumos această sărbătoare!

Ziua Europeană a vecinilor

 

Sărbătorită în ultima zi de vineri a lunii mai, ziua se doreşte a fi un moment de manifestare a solidarităţii, înţelegerii şi întrajutorării.

Iniţiativa aparţine unui emigrant român, Atanase Perifan, stabilit în Franţa, consilier municipal în cadrul primăriei din Paris, a creat Asociația „Paris d’Amis”, care, obişnuit cu atmosfera satului românesc unde se aplica proverbialul slogan „vecinul de lângă casă niciodată nu te lasă”, a strâns laolaltă mai mulţi refugiaţi, dar şi francezi animaţi de dorinţe sociabile, creând astfel, în 1990, asociaţia „Parisul prietenilor” cu care şi-a propus să deschidă inima cetăţenilor către aproapele lor şi să creeze posibilitatea întăririi legăturilor sociale între locuitorii aceluiaşi cartier sau aceluiaşi imobil.

Nouă ani mai târziu, activitatea asociaţiei avea să fie cunoscută la nivel înalt în Franţa, iar în 2003 mişcarea a depăşit graniţele Franţei, fiind adoptată şi de alte ţări europene.

Ziua europeană a vecinilor a fost lansată în 2004, iar un an mai târziu, 450 de orașe europene au organizat acțiuni cu prilejul acestei zile. În prezent, acest număr a ajuns la 1.450 orașe din 36 de țări, printre care și România.

Vizualizări: 210

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Astăzi se sărbătorește "ziua vecinului" | Evenimentul Zilei

Ziua europeană a vecinilor”, sărbătorită pentru al treilea an ...

Ziua Vecinului. Ce părere au moldovenii despre vecinii lor

NEbunul simț la bloc. Ce faci când vrei să dormi, dar la vecini se ...


... continuarea:

– Aș vrea să-ți ofer o pereche de ochelari, ca să vezi a cui nevastă este cea pe care o vezi în apartamentul meu. 

© 2022   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->