Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Zile de naştere

 

 

   De ziua Sfântului Valentin inimile celor îndrăgostiți sunt mai aproape una de alta ca de obicei, sunt mai fierbinți și mai sincere.
  Ce-i îndrăgostiți sunt încântați de faptul că există și o zi a lor,a îndrăgostiților, un prilej de a sărbători împreună cu cel (cea) iubit(ă), de a se simți atât de fericiți.
   Ce-i care cândva au fost îndrăgostiți, își alin sufletul cu dulcele amintiri, iar ce-i care încă n-au întâlnit Dragostea, primesc in Acea Zi de la Sfântul Valentin un imbold, o sperare, un curaj în căutarea Ei.
   Vai și amar de inimile singuratice care plâng în acea Zi, vai și amar de sufletele pustii care sunt chinuite și de acei, care nu cunosc Dragostea.
   Iubiți-va, găsiți și păstrați Dragostea!
   Să ne amintim care sunt totuși originile acestei sărbători. Există mai multe versiuni ai legendei Sfântului Valentin care îmbinate au dat naștere acestei sărbători atât de curate.
   În prima legendă se spune că Valentin a fost un preot roman martirizat în timpul persecuției lui Claudius între anii 269-270 d.c.

   Tânăr fiind, Valentin îi ajuta pe creștini în vremurile persecuției. El a fost prins și băgat în închisoare, unde a devenit un propovăduitor. Tocmai de aceea a fost condamnat la moarte la data de 14 februarie-269. În timpul cât a stat în închisoare el trimitea mesaje de îmbărbătare prietenilor spunându-le "Amintiți-va de Valentin" și "Vă iubesc".
   O altă legendă spune că Valentin a fost primul care a scris o scrisoare de dragoste. Pe vremea când el era la închisoare, el se împrietenește cu fiica temnicerului pe care a reușit să o convingă ca să creadă în Dumnezeu și de care s-a îndrăgostit. Valentin a fost executat în data de 14 feb. 269, iar în acea zi el a scris o scrisoare de dragoste fetei temnicerului semnând-o "From Your Valentine".
   Mai există o legendă în care spune că Valentin era un preot care a trăit in secolul III in Roma, pe lângă curtea împăratului Romei, Claudius Gothicus al II-lea. Acest împărat crud și nedrept  care avea doar un scop: acela de a se îmbogății și a cucerii cât mai multe pământuri,   i se părea că bărbații nu sunt destui pentru a-i face sodați și a decis să le interzică bărbaților tineri căsătoria, pentru ca ceștia sa fie înrolați în armată. Valentin, considerând aceasta hotărâre nedreaptă, l-a înșelat pe Claudius și pe ascuns a încurajat tinerii să se căsătorească și chiar a celebrat căsătorii în secret. Când a fost descoperita fapta sa, Claudius a ordonat ca sa fie ucis.
   Legendele difera ceva una de alta, însă un lucru este cert:  că a existat un preot cu numele de Valentin, care a fost executat pe data de 14 februarie pentru dragoste, pentru bine, pentru credința sa în Dumnezeu. Aceasta zi, a rămas ca fiind specială a îndrăgostiților, iar însuți Sf. Valentin este considerat protectorul lor.
   Deci ziua Sfântului Valentin este o zi speciala, în care ne putem exprima dragostea față de cei dragi, mai mult decât de obicei, însă nu doar singura zi din an în care să iubim....

  Inagine din Internet
 

Vizualizări: 349

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

 Mulțumiri tuturor! 

 Păstrați Dragostea!

Imagine din Internet

O cafea cu aromă….Valentine’s Day

Aroma acestei cafea este mai specială…aromă de Valentine’s Day.Este un amestec de iubire…cafeluţa servită de noi în fiecare dimineaţă ar putea din când în când să primească un plus de prospeţime şi de veselie…Se pune la fiert apa pentru această minunată cafea cu aromă…în varianta prăjită şi măcinată şi în varianta instant, te va cuceri cu gustul intens, dulce-amărui, conferit de combinaţia optimă dintre boabele: suflet, iubire, dragoste, veselie….Se amestecă toate aceste ingrediente şi se pune la în apa ce a fiert..O aromă deosebită a împrăştiat….ce vezi viaţa în roz cu iubirea ce pluteşte în aerul fermecat…Îţi da un plus de energie pentru cei dragi,s-au un răsfăţ personal.
1 lingurita cafea Valentine’s Day
100 ml suc de iubire
8 linguri frişcă cu îmbrăţişare
2 linguriţe de sărut
coaja rasa de la inimioară
Acest amestec cu aromă dă savoarea cafelei cu .Valentine’s Day

Cu aceeași admirație!

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->