Zile de naştere

Zile de naştere sărbătorite astăzi

Zile de naştere sărbătorite mâine

Mă fraţâlor, mă mânca-v-aş ochii, uite-aşa mi ţi le pupă Sucă al nostru „Cristos a înviat - Adevărat a-nviat”, de s-aleasă prau’ de ditamai castronul cu oauă. Că eu îi zâsăi Vetii: Pune-le, fa, bine! Ea: Le pun acuşi! Şi puse fură şi-n zâua de az’, cum vă văd şi mă vedeţi, că avu grijă Sucă să le păpuşească.
Acuma, ce să facă Veta? Roşi ea oauă în noaptea de Înviere? Roşi. Dar tăcea. Mâlc tăcea. Tăcea şi fierbea. Ce fierbeau oauăle în cratiţă, dar ea da în clocot.
Sucă o întinsă de cum îl prinsărăm cu isprava. Eu detei să zâc ceva, da’ dac-o văzui aşa otrăvită, o lăsai într-ale ei. Îşi vine ea în moşi, îmi zâsăi, da’ de unde?!
Dacă văzui şi văzui, pusăi un fular la gură, că de când cu Covidu’ ăsta ne mirăm cum să ne ferim, şi mă repezâi la Ion al lu’ Neamţu să bem şi noi un pahar, ca în noaptea de Înviere, ştii. Dar când mă-ntorsăi, mă fraţâlor, măi bine durmeam la el, auz’! Unde fusăşi, mă luă la rost Veta, unde, că te cătă... nici nu registrai cine?
La ăştia nu vine Paştele ca la toată lumea? Vine pe ales sau cum? zâsăi şi detei să urc scările. Nu avusăi de lucru, mă oameni buni, s-o întărât, că aruncă Veta după mine cu o jelaveaţă. Noroc că mă detei în lături, almintrelea mă aflam însămnat în zâua de Paşte, auz’!
Asta ne fu păţania cu Sucă al nostru. Ne-o făcu el?! Ne-o făcu.
Paşte fericit vă urez şi să dea Domnul ca şi la anul pe vremea asta să ne întâlnim bine, sănătoşi! Cristos a înviat!

19.04.2020

Vizualizări: 43

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Adevărat a înviat!

Adevărat a înviat!

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->