Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Renumitul actor de la Hollywood, JONATHAN JACKSON, interpretează rolul principal în documentarul dedicat Sfântului Cuvios Iosif Isihastul.

Cuviosul Iosif Isihastul a fost o personalitate marcantă a Ortodoxiei secolului XX și cel mai important monah care a contribuit la renașterea și revigorarea monahismului din Sf. Munte Athos.

Sfântul Cuvios Iosif Isihastul a fost CANONIZAT de Patriarhia Ecumenică de la Constantinopol în data de 9 Martie 2020 cu data de prăznuire 28 august (zi în care, în calendarul neîndreptat ce este cu 13 zile în urma celui nou, se prăznuiește Adormirea Maicii Domnului, ziua trecerii la cele veșnice a Sf. Iosif Isihastul).

Într-un interviu acordat pentru Orthodoxia News Agency, Jonathan Jackson a vorbit despre experienţa acumulată în urma documentarului şi a numit rolul una dintre cele mai mari provocări ale carierei sale şi o mare binecuvântare. „Totul a fost incredibil. A fost ca un vis devenit realitate”, a precizat Jonathan Jackson.

Actorul a explicat că obiectivul documentarului a fost să prezinte lumii viaţa interioară a unui ascet. Proiectul cinematografic a implicat o puternică transformare interioară. Dacă în alte situaţii, rolurile pe care le-a interpretat implicau mai mult dialog, de data aceasta situaţia a fost total diferită pentru că era vorba despre un monah care petrecea mult timp în linişte şi rugăciune. „Au fost câteva rugăciuni, dar nu a fost prea mult dialog. A fost ca şi când ai filma un film mut, un film dramatic”.

Jonathan Jackson a declarat că cel mai mult l-a impresionat la Cuviosul Iosif Isihastul dragostea pentru Dumnezeu şi Maica Domnului. „Avea o iubire pentru Hristos foarte puternică, consumatoare. Tot ce făcea (postul, privegherile) se datora iubirii pentru Dumnezeu, pentru că se oferea în totalitate Lui şi se ruga pentru lume. Este aproape imposibil să înţelegi raţional această viaţă”, a spus actorul american.

Vizualizări: 24

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->