Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Zile de naştere

Ce este un militar

Într-o dimineaţă, COPIII îşi întreabă mama: 

– „Mamă, ce este acela... un militar ?”!!!

Fără a ezita, MAMA le răspunde:

„E acel OM care nu are program de lucru, e cel care nu are Crăciun, e acel om care nu are Revelion, care nu petrece zile de naştere şi nici sărbători, care nu are nici vara şi nici iarna, care nu îi îmbrăţişează pe cei dragi în momentele dificile.

Pentru el toate zilele sunt la fel.

Este precum Drapelul Naţional se spala cu ploaia şi se usucă cu soarele, e acela care nu vă vede crescând şi nu vede treacerea anilor voştri.

E cel care are prieten întunericul nopţii, stelele cu care împărtăşeşte problemele sale şi, în nopţile cele mai reci... gândurile sale.

Este acela care nu răspunde familiei sale, pentru că trebuie să se ocupe de familia altora, este acela care doarme mai puţin decât ceilalţi în cursul vieţii sale şi ştie că va muri înaintea altora, obosit şi cu puţini, dar adevăraţi, prieteni.

Este acela care atunci când este de serviciu, se transformă în doctor, psiholog, mecanic, dicţionar... este ghid pentru ceilalţi.

Este cel care se emoţionează pentru un gând, pentru o frază, dar nu va arăta acest lucru, deoarece ceea ce exprima el la exterior, este îmbărbătarea pentru alţii.

Este cel care arata tuturor fotografia voastră şi spune mândru: aceştia sunt copiii mei !!! Şi când nimeni nu îl vede, se gândeşte la voi, îmbrăţişează nişte fotografii şi plânge.”!!

Apoi MAMA, cu lacrimi în ochi, îşi îmbrăţişează copiii şi spune:

– „Iată de ce vom petrece această zi singuri, dar mândri. Pentru că... TATĂL vostru este militar !”


Sursă: Yahho Mail.La Mulți Ani , 2018 !!!
   

Vizualizări: 225

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->