Zile de naştere

Zile de naştere sărbătorite astăzi

Zile de naştere sărbătorite mâine

Regizorul canadian James Cameron, primul om care a explorat singur cea mai mare adâncime de pe Pământ, aflată în Oceanul Pacific, a spus la revenirea la suprafaţă că peisajul de pe fundul Gropii Marianelor este "lunar, deşertic"."Este un loc cu aspect lunar, deşertic, izolat", a spus Cameron într-o convorbire telefonică cu ziariştii, la câteva ore după excepţionala sa experienţă.

"Mi s-a părut că trec de pe o planetă pe alta şi că mă întorc în aceeaşi zi", a adăugat el. Fundul Gropii Marianelor, de peste 10 km adâncime, este 'gol, o lume stranie', a povestit regizorul filmelor "Abyss" şi "Avatar".Potrivit National Geographic, care patronează expediţia "Deepsea Challenger", James Cameron este "primul om din lume care a atins singur fundul celui mai adânc loc de pe Pământ - record de 10.898 m" -, într-un minisubmarin.Iata una din fotografiile luate de catre acesta si in care ilustreaza o activitate vulcanica exceptionala pe fundul oceanic sugerand ca acesta ar cobora de fapt in astenosfera?!...

sursa: realitatea .net

http://www.realitatea.net/james-cameron-descrie-peisajul-lunar-de-p...

Vizualizări: 53

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Interesant articol...Felicitări!

Uni oameni se nasc pentru cunoastere, pentru pericol, aventura, pentru o viata traita cu adevarat! Multumim pentru articol!

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->