Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Zile de naştere

Zile de naştere sărbătorite astăzi

PARANORMAL
Am să vorbesc de o întâmplare interesantă descrisă în diferite lucrări de specialitate din domeniul parapsihologiei.Sursa directă de inspiraţie -pe care o citez- aparţine doctorului Sorin Modreanu - Banat, din cartea domniei sale: "Cartea spiritului". Autorul povesteşte despre anul 1848, despre John Fox şi fiicele sale pe vremea când locuiau în Hydesville.

Pastorul metodist avea două fete, una de 12 ani-Katerina sau katy şi o alta de 14 ani, Margareta.Într-o zi, cele două fete au inceput să audă în pereţii casei lor nişte ciocănituri .Extinzând jocul lor nevinovat în acest domeniu, fetele au descoperit că ciocăniturile aparţin unui spirit,- fost pe timpul vieţii negustor ambulant, care din diferite motive ( nemenţionate ) a fost omorât şi îngropat în pivniţa casei lui Fox. În urma cercetărilor efectuate nu s-a descoperit însă nimic. În anul 1910 cu ocazia demolării casei respective, s-a găsit în zidurile pivniţei scheletul unui om , descoperire care a confirmat existenţa agentului necunoscut care a produs acele ciocanitruri în zidurile casei.
Nu sunt specialist în domeniul paranormalului de aceea emit câteva opinii care pot fi discutabile. Probabil  alţi colegi vor căuta alte explicaţii legate de această întâmplare neobişnuită.

Dacă ar fi să cercetez, atenţia mea ar fi atrasă de oibiceiul constructorilor din vechime de a imola (zidi) în zidurile unei clădiri un om viu, sau al unui cadavru, pentru ca spiritul acestuia să apere construcţia care se va ridica. Mărturie în acest sens poate sta cartea " Meşterul Manole" a lui Ion Taloş unde se fac referiri destul de complexe legate de un astfel de obicei.Privită din această direcţie, cred că "crima" ar putea fi văzută ca un ritual păgân legat de construcţie când pentru a fi construită o casă, zidarii sacrificau şi zideau în peretele clădirii o fiinţă umană. Criminalul ar putea fi descoperit astfel ca făcând parte din breasla zidarilor care au construit acea casă. Nu este absolut necesar ca acea persoană căreia i s-a construit casa să aibă cunoştinţă de ce s-a întâmplat în pivniţele sale. Acesta este aspectul poliţist al problemei. Mai există încă un aspect şi anume acela paranormal, despre care voi spune câteva cuvinte. Pentru descoperirea unor locuri ascunse, unde au fost îngropate comori, sau identificarea unor locuri necesare din punct de vedere social, - ca apa, cărbuni, diferite metale sau obiecte- încă din vechime unii oameni cu capacităţi deosebite au folosit diferite obiecte pentru actul de divinizatie. Cu ajutorul unor nueluse de alun sau altor baghete, al pendulelor, s-au descoperit prin mişcarea acestora în preajma locurilor respective, sursele dorite.Ulterior, în locul unor obiecte naturale, s-au folosit o serie de aparate mai complicate, cum ar fi detectoarele de metale. Principiul acestora este următorul: Datorită unei surse de curent se crează într-o bobină un câmp magnetic radiant care încarcă obiecte metalice aflate în pământ.Apoi această contraradiatie este captată tot de aceeaşi antena emiţătoare, diferenţa de emisie, fiind transformată într-un sunet. După sunetul respectiv cel care manevrează un astfel de aparat poate descoperi diferite surse minerale ascunse . Ceea ce ne scapă din vedere este că unii oameni pot deveni ei înşişi aparate de detecţie naturală, simt prezenţa unor obiecte mai mult sau mai puţin oculte, care se transformă în imagini, vise sau anumite tipuri de semnale care îi determină pe aceştia să caute, să informeze, ca în final la capătul cercetării să se găsească ceea ce ei înşişi prin calităţile lor naturale au reuşit să scaneze. În universul acesta al paranormalului, această categorie restrânsă de oameni poartă numele de mediumi.

Vizualizări: 87

Răspunsuri la Aceste Discuţii

DOMNULE DRAGĂ COLEG, am venit în întâmpinarea dumneavoastră cu o altă relatare pe care o puteţi găsi la cea de a treia povestire a mea. Mi-am formulat opinia pe blog, acum doar amintesc celorlalţi colegi că ar putea participa la discuţii, aşa-i ?! Căi ce este mai frumos decât să citim, să ne informăm şi să socializăm?! Mult noroc! 

Interesant!

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->