Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Zile de naştere

Zile de naştere sărbătorite astăzi

Zile de naştere sărbătorite mâine

O femeie pioasa si sfanta, pe nume Ismeria, a fost bunica Fecioarei Maria, si astfel strabunica lui Iisus Hristos, conform unei legende medievale.

Acum, examinarea celor doua manuscrise din Florenta din sec.14 si 15, dezvaluie exact cine era strabunica lui Iisus Hristos, femeia care i-a dat nastere lui Sf. Ana, ce a fost mama Fecioarei Maria.

Povestea vietii ei reflecta asteptarile florentinilor din acele timpuri, conform lui Catherine Lawless, de la Universitatea din Limerick (Irlanda), cercetatoarea care a studiat manuscrisele respective, si care a publicat un articol in revista “Journal of Medieval History”. “Manuscrisele ne spun o multime despre practicele si credintele religioase ale florentinilor din sec.14 si mai nimic despre familia istorica a lui Iisus”, a spus Lawless.

Conform legendei din manuscrise, Ismeria a fost o femeie frumoasa si devotata, care s-a maritat cu “Santo Liseo”, un patriarh. In ziua nuntii lor, cei doi au facut un legamant care avea menirea de a reconcilia casatoria lor cu necesitatea unei vieti pioase.

Astfel, Ismeria i-a cerut lui Liseo sa-i acorde sfintenia unei vieti contemplative, in care cei doi urmau sa-si petreaca in pat o singura noapte pe luna, cu exceptia lunei sfinte. Liseo a fost de acord si, dupa 12 ani de convientuire, ei au avut o fiica, pe Sf. Ana. 12 ani mai tarziu, Liseo a murit, iar rudele femeii au fost atat de hapsane ca i-au luat toata averea, lasand-o pe Ismeria saraca, fiind nevoita sa se mute la un azil de saraci.

La azilul de saraci, se crede ca Ismeria a infaptuit doua miracole. Atunci cand a venit un om mut si surd la azil, Ismeria l-a rugat sa-i spuna, in numele lui Dumnezeu, unde se simtea bolnav. Barbatul i-a raspuns miraculos (desi nu putea auzi sau vorbi pana atunci) ca s-a vindecat si i-a multumit lui Dumnezeu.

Atunci cand Ismeria nu mai avea nici un ban pentru hrana, la fel ca si ceilalti oameni din azil, ea s-a rugat lui Dumnezeu sa le ofere de mancare, si acesta i-a oferit destul peste pentru a hrani toti oamenii din azil. Dupa ce a infaptuit acest miracol, Ismeria s-a reintors in camera ei, si apoi Dumnezeu a chemat-o in Paradis.

Nu exista nici un indiciu despre originea legendei, dar e posibil ca ea sa fie doar o poveste, si nu un text adevarat despre viata unei sfinte.

sursa: lovendal.net

Vizualizări: 78

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->