Zile de naştere

Formele sunt veritabile focare de energie şi din această perspectivă ele au o mare putere de transformare asupra conştiinţei şi a comportamentului uman. Cu toţii suntem sensibili la forme, fie că suntem conştienţi sau nu de aceasta.

Zomurile sunt construcţii bazate de legile biodinamice ale armoniei universale, şi au fost readuse în atenţia generală de francezul Yann Lipnick, dulgher şi cercetător în domeniul geometriei sacre. Aceste forme generează unde liniştitoare şi favorizează deschiderea spirituală.

Încă din antichitate, iniţiaţii au experimentat aplicaţiile simbolice ale geometriei sacre. Ei au intuit că dispuneau de o modalitate puternică de a se acorda cu ritmurile universului vizibil şi invizibil.

Dacă studiul geometriei sacre şi al importanţei sale în fenomenele conştiinţei este o etapă fascinantă, de o deosebită importanţă se revelează a fi punerea în practică a principiilor sale divine. Este vorba de a integra astăzi această cunoaştere în obiecte şi construcţii accesibile tuturor, pentru a răspunde unei necesităţi crescânde de spiritualitate.Trăim o epocă a revelaţiilor în care frecvenţa de rezonanţă a Terrei (frecvenţa Schumann) este în continuă creştere. Pe acest fond, asistăm la creşterea interesului pentru tot ceea ce are legătură cu geobiologia şi în special cu ştiinţa milenară chineză Feng-Shui, menită să ne armonizeze cu lumea subtilă a energiilor.

Printre numeroşii factori de armonizare se numără şi formele speciale care sunt în relaţie cu mişcările şi ritmurile naturii. Zomurile aparţin unei familii de forme geometrice care caracterizează lumea vie. Ele sunt volume geometrice compuse din romburi îmbinate după o dublă spirală, ceea ce generează rezonanţa cu lumea vie . Le putem numi “forme biodinamice” deoarece ele reflectă forţele vieţii în acţiune, antagoniste şi complementare, aflate la originea echilibrului vital.

Aceste forme, foarte puţin cunoscute la începutul secolului XX, au fost descrise matematic de inginerul american Steve Baer, în deceniul al 6-lea al secolului trecut. El le-a denumit astfel preluând silaba ZO de la rombizonaedru (numele geometric al acestei forme) şi terminaţia M de la terminaţia cuvântului dom. În 1975 zomurile au apărut în Franţa datorită profesorului-arhitect Jean Sourn, care le-a folosit pentru a crea noi prototipuri de habitat.Zomul modifică ambianţa energetică a locului

În 1987 Yann Lipnick redescoperă aceste structuri, le intuieşte importanţa în armonizarea lumii viului şi în transformarea conştiinţei umane şi începe să construiască prototipuri experimentale, convins fiind că zomurile au puterea de a manifesta forţele vieţii cu o mare intensitate. El a folosit toate datele vechilor constructori (numărul de aur, simbolism, etc.) într-o căutare artistică şi spirituală, pentru a înţelege aceste forme într-o modalitate nouă, dincolo de normele arhitecturale. A urmat apoi construirea unor prototipuri din lemn în care apărea clar modificarea câmpului energetic local, resimţită ca o concentrare şi amplificare a forţelor vieţii, o energie foarte apropiată de cea pe care o putem simţi în anumite locuri sacre.

În timpul unei călătorii la Quebec, Lipnick a avut ideea să construiască un mic zom de sticlă (cu diametrul de 50 cm). Iar surpriza a fost că acesta iradia energie pe o rază de câţiva metri. Întorcându-se în Franţa, Lipnick a început să fabrice pe scară largă zomuri de sticlă miniaturale. Treptat, mărturiseşte el, a descoperit proprietăţile lor de o profunzime insondabilă, care i-au revelat un univers simbolic şi pluridimensional.

Dubla spirala a vietii

Am putea compara principiul activ al zomului cu cel al unui templu sau al unei biserici. În toate edificiile sacre, principiul este acelaşi: curenţii telurici sunt adunaţi datorită diverselor cripte, fundaţii şi baze de coloane, iar energiile celeste (cosmice) sunt captate prin diverse vârfuri, clopote sau turle. Întâlnirea acestor doi curenţi are loc la interiorul edificiului la nivelul capitelurilor şi al bolţilor îmbinate conform proporţiilor armonice. Forma şi amplasarea edificiului pe un loc de resurgenţă magnetică terestră este de asemenea un vector de amplificare a acestei întâlniri a celor doi curenţi energetici.

După cum spune Etienne Guillé în cartea sa “Alchimia vieţii” (Editions du rocher): “Energia vibratorie a formelor naturale sau artificiale, cu direcţiile, frecvenţele şi amplitudinile sale este transmisă prin rezonanţă obiectelor şi structurilor vii care pătrund în câmpul lor de formă. Aceste forme specifice pot fi întâlnite atât la fenomenele naturale (galaxii, tornade, cristale) cât şi în cele generate de oameni (spirale, piramide, domuri).”

Ar părea că sediul acestor fenomene de rezonanţă este ADN-ul, datorită proprietăţii sale de a schimba informaţie la distanţă, şi permeabilităţii sale la variaţiile mediului exterior. Cercetările lui Joël Sternheimer (publicate în revista Science Frontière N°7) asupra conexiunilor invizibile care conduc (dirijează) materia demonstrează interacţiunea frecvenţelor exterioare cu ADN-ul şi sinteza proteinelor.

Altfel spus, frecvenţele care fac să vibreze mediul înconjurător acţionează asupra evoluţiei noastre şi echilibrului nostru, prin intermediul ADN-ului.

Această dinamică se regăseşte în zomuri şi implică fenomene de rezonanţă capabile să amelioreze calitatea vibraţiilor mediului. Aceste câmpuri de formă facilitează conexiunea cu natura noastră profundă şi accelerează procesele evolutive.

Subtilă alinaţă între cristalul de stâncă şi geometria sacră, zomurile din cuarţ (transparent, roz, fumuriu, ametist) sunt de mărimea unui bibelou şi cântăresc doar câteva zeci de grame. Adevărate bijuterii vibratorii, ele devin preţioşi prieteni care ne pot întovărăşi oriunde călătorim.Dincolo de numeroasele utilizări care au făcut obiectul cercetărilor lui Yann Lipnick, zomurile sunt forme de o frumuseţe fascinantă din care emană profunzimea şi misterul altei lumi. Concepţia lor inspirată din relaţiile simbolice le conferă statutul de mandale tridimensionale care constituie un suport pentru reflexia spirituală. Deosebit de plăcute privirii, aidoma unor sculpturi de sticlă înălţându-se către cer, ele ne invită la elevarea gândirii şi ne adâncesc într-un sentiment al armoniei universale.

Vizualizări: 332

Răspunsuri la Aceste Discuţii

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->