Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Zile de naştere

Mai dau o pagină din noianul de amintiri şi simt cum altele se-nghesuie pe altă pagină.

Cuvinte adunate în mulţi ani, răspunsuri aşteptate, gesturi, oameni care mi-au marcat viaţa. Mă întreb deseori cum ar fi viaţa fără amintiri… De fapt eu sunt la rândul meu amintire pentru cineva, amintire pentru clipa de ieri, amintire pentru copilăria mea. Zâmbesc şi de multe ori mă îmbrac cu ele  chiar dacă sunt mai reci. Încerc să nu mă despart de nici o amintire , păstrez cu drag tot ce a fost frumos, tot ce a fost trist, pentru că de fapt aşa este viaţa. Închid ochii şi revăd chipul bunicii luminos, trandafirii din curte, leagănul în care m-am dat mult timp, fotoliul bunicului în care aveam şi eu loc, cărţile copilăriei. Ce aş fi oare fără amintirile copilului, pline de culoare şi râsete.

Păstrez cu sfinţenie albume şi imagini alb negru de la mare, de la munte când nu simţeam decât bucurie. Nu erau calculatoare, dar am câteva foldere în minte pline de  zile din trecut şi prezent care vor ajunge tot amintire. Melodii care fac parte din sufletul meu, scrisori primite de la tine când  îmi scriai despre a ta iubire. Un jurnal poate la început naiv, s-a schimbat peste ani, cuvinte rostite, cuvinte nerostite, un sărut sau mai multe, lacrimi dar şi multe zâmbete.  Păstrez amintirile şi oamenii care mi-au dat un sens în viaţă, care m-au învăţat valoarea cuvântului, care poate răni mai mult ca o palmă. Scriu când fac gălăgie în suflet, le păstrez în multe caiete, în imagini şi deseori în zâmbete.

Dar sunt convinsă că şi voi v-aţi legat cu sufletul de locuri şi oameni care peste timp  s-au încărcat de parfumul amintirilor de demult.. E ciudat câteodată cât de selectivă este memoria care ascunde în sertarele minţii câteodată prăfuite amintiri despre o carte sau despre un ceai la ora cinci. Răscolesc deseori printre amintiri de parcă multe s-ar fi întâmplat ieri. Răsfoiesc folderele sufletului, prin caiete, imagini, oameni şi nu mă satur de ce simt şi văd. Ridic ochii, o altă zi trecută în calendar, un semn făcut discret ieri, o altă amintire.  Am lăsat un strop de iubire, un strop de culoare în paradisul amintirilor din care nu voi fi izgonită de nimeni. Oare unde am citit despre acest paradis? O carte sau câteva vorbe spuse de cineva….Bucăţi din suflet, de care am grijă şi care mă însoţesc în viaţă. Am în suflet o cameră mare în care  le ţin alături de mulţi trandafiri, de un zâmbet ce nu l-am uitat, de un suflet mai bun,  de o plimbare de mână, de o ploaie şi de copilul din mine.

 

 

Vizualizări: 41

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->