Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Zile de naştere

Mă bucur când pe cerul senin razele tale se joacă. Strig tare „Hai afară”! Este cald, este bine, este vară. Fug repede la Costineşti , mă las îmbrăţişată de valuri. Îmi place culoarea apei care furioasă se loveşte de maluri. Iubesc briza mării dimineaţa şi la căderea serii. Vreau să simt gustul de apă sărată, să-mi miroasă părul a soare şi să fiu frumos colorată. Peste apele nesfârşite ale mării se răsfaţă pescăruşii la căderea serii. Se rotesc de multe ori peste valurile înspumate , și-mi fac un frumos legământ. În fiecare an să vin aici la Costineşti şi să le dăruiesc iubirea din al meu cuvânt. Timpul trece mai repede pe țărmul mării, încet se desprind de noapte zorii. Privesc cerul, Soarele îmi zâmbeşte şi-mi spune că mă iubeşte. Am multe motive să iubesc vara….. Îmi place culoarea din trandafirii mei de care am mare grijă. Luna lui Cireșar este încălzită de un soare mai domol . Privesc atentă în calendar, vine luna lui Gustar. Acum mă lupt cu un soare arzător, este luna lui Cuptor. Gust din roadele bogate, pe care la prieteni le voi împarte. Lenevesc adesea pe iarba verde, privesc curcubeul care printre frunze se ascunde. Suflu într-o păpădie cu gândul la copilărie. Am ascuns printre valurile mării  multe amintiri, spălate mereu de timpul care trece. Simt pe chip adieri cu iz de trandafiri strânse în gândurile multor seri. Inima o încarc cu verdele din frunze, cu flori împletite de Soare în multe culori.
Privesc bolta cu stele şi le strâng în paginile cărţii mele. Stau mult afară atunci când simt în sufletul meu că este vară. Ador ploile cu soare când curcubeul se încarcă de culoare.  Rătăcim pe nisipul cald tăcuți și fericiți, vin după noi valurile înspumate. Smaraldul mării se contopește cu nisipul cald, adesea noapte printre valuri ne – am scăldat. Talazul mării urcă și coboară, se izbește de maluri, nu se dă bătut. Stoluri de pescăruși peste noi zboară, se întrec cu valul, sunt jucăuși.
Privesc , văd în jurul meu zâmbete, veselie multă într-o noapte de catifea. Oriunde aş fi, valurile mării şi pe cărarea de munte, îmi spun aceeaşi poveste .Este vara iubirii petrecută în doi, dăruită  de cer pentru amândoi.

Costineşti

5 august 2016

Vizualizări: 239

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->