Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică

amintiri temporale din faptul serii

Zile de naştere

      Ai cunoscut fata, ai alergat după ea cu "limba scoasă", frumoasă, deşteaptă, subţirică şi care te considera amuzant, chiar şi sexy. Cu promisiunile de rigoare, cu siguranţa în traiul în doi, aţi spus, fără să gândiţi prea mult! cu glas hotărât "DA!". Mamă-mamă, ce grerşeală!!! 

      V-aţi mutat împreună şi totul a fost minunat ... dar ... încetul cu încetul ... ceva a început să se schimbe, a început să scârţâie şi să se transforme în ceva care seamănă cu ... iadul???
      Ai început să nu mai fii atât de sexy, "uită-te la tipul ăla din film, ce bine arată", "tu ar cam trebui să mergi la sală", uitând că ea (cu guriţa ei cea dulce!) îţi spunea odată "ei, o burtică, acolo, te-ar face să arăţi mai masculin, mai important!". Aţi putea spune "hei, nişte cuvinte aruncate", ce contează. Dar staţi că vine replica lui şi asta după câţiva ani împreună, ani în care ea a făcut toate treburile gospodăriei (tu erai plecat la muncă !?!?) şi între timp a mai făcut şi un copil (chiar, când l-a făcut?). Parcă pielea mâinilor ei nu mai e aşa de fină, ca altădată, parcă şi picioarele nu mai sunt aşa cum erau pe vremea când îi spuneai "căprioara mea!", iar fata cea slăbuţă, după care oftai, nu mai e chiar aşa şi ca să-ţi dovedeşti bădărănia i-o spui, plin de dispreţ "uită-te la tine cum arăţi, parcă eşti o vacă!!!. Mizerabil, Făt frumos, mizerabil! Cu de astea-mi vii? Iar ea, cu lacrimile în ochi, jignită şi făcută praf, se retrage în camera ei, plângându-şi soarta. Iar el, se poate duce sa privească la TV, liniştit, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat ... Asta-i căsnicia la care aţi visat?
      Bine, să trecem mai departe ... La un moment dat, începe să plauă cu pisălogeală, cred că aşa-s femeile! Îmi aduc aminte celebra "dragă, ce vrei să mănânci azi?, cu care te omora de câteva ori pe zi. Iar tu, care habar n-ai unde e bucătăria (căci tu mănânci în sufragerie, cu fărâmituri pe jos etc), te stresezi să-ţi aminteşti de o mâncare ca să spui şi tu ceva. Apoi te mai pisează şi cu altele "îţi place cum a ieşt?", "a, nu, nu-ţi place, că se vede!", "era mai bună mâncarea făctă ieri?" (chiar, ce-o fi făcut...?", ştiu că nu a ieşit aşa de bine", "ei, altele fac mâncăruri mai bune" şi toate astea, de cele mai multe ori, în timp ce tu mănânci (sau încerci...).
      Bărbaţii, cea mai mare parte dintre ei, nu-şi dau seama ce înseamnă munca în casă, Ei, dai cu mătura (cu aspiratorul, mai precis), mai dai cu mopul, mai speli câte ceva (bine, spală maşina), mai calci, mai faci şi mîncare, mai ai grijă şi de copil, ei, mare lucru!!!
      Femeia îl mai dă pe spate pe bărbat cu insinuări "dragă, cred că m-am îngrăşat puţin", "dragă, pantalonii ăştia nu mă fac prea grasă?", "cred că ar trebui să ţin regim, că nu-mi place cum arăt", chiar dacă ea arată la fel (bine, nici tu nu mai ai timp să te uiţi mai atent la ea!, că parcă colega ta de la serviciu e mai ...). Cert e că femeia trebuie asigurată, mereu şi mereu că arată superb, nici n-ar fi greu s-o faci din când în când, un compliment şi un dulce "TE IUBESC". Ea ar fi încântată şi ar uita gesturile proaste ale tale. 
      Şi mai e ceva care te cam doboară, cînd vii obosit de la serviciu auzi "dragă, nu m-ai mai scos în oraş de mult" şi atunci, obosit o faci (cu "cheful" de rigoare). Sau, când vrei şi tu să ieşi cu băieţii la un fotbal sau la o bere, începe "petrecerea", "da, bineînţeles, lasă-mă singură!", "cu mine nu poţi ieşi în oraş?", "nu mă mai iubeşti, măcar respectă-mă" şi tu rămâi acasă şi-ţi piere şi cheful de orice!
      Şi se ajunge, încetul cu încetul, ca fiecare să aştepte un motiv oarecare, o vorbă, un gest pentru a începe cearta, creşte tensiunea, totul se inflamează, stă gata să erupă, ea ridică vocea, mai trânteşte câte ceva, el spune, de abicei, vorbe urâte, grele care lasă urme pe sufletul gingaş al femeii (de multe ori se ajunge şi la bătaie!) ... Asta să fie oare căsnicia pe care am visat-o?
      Viaţa de cuplu poate fi obositoare şi daca scapi hăţurile, se duce cărruţa în şanţ. Bărbaţii sunt mai nepăsători, le trece repede şi "UITĂ" vorbele grele aruncate femeii. Femeile sunt altfel, mai sensibile, pot fi rănite uşor iar greşelile făcute de noi, de barbaţi, se adună (femeile nu uită!), pot exploda la un moment dat şi dacă ai pierdut respectul femeii l-ai pirdut pentru totdeauna (pentru că femeia iartă foarte greu!).
      Adrian Păunescu spunea:
"Sunteţi la fel de răi şi de flămânzi,
 Durerea femeii pentru soţi,
 E-un credit fără giruri şi dobânzi.
 Vă e urât cu noi, vă e urât,
 Şi ne-aţi ucide dragilor bărbaţi,
 Aşa că vă rugăm numai atât:
 Puteţi să ne jigniţi, să ne-njuraşi,
 Dar faceţi-o cu tonul coborât
şi pân-ceadorm copiii, aşteptaţi!"


Doamne'ajută !      

Vizualizări: 49

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică !

Alătură-te reţelei Cronopedia ~ club de scriere literar-artistică


admin
Comentariu publicat de Lenuş Lungu pe Aprilie 9, 2016 la 11:15am
Un semn de lectură plăcută!

© 2021   Created by Lenuş Lungu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor

-->